Τούρτα μωσαϊκό με διπλή πανακότα - Λίγα λεπτά στο ψυγείο και θα είναι τρέλα

Θα σε ξετρελάνει!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τούρτα μωσαϊκό με διπλή πανακότα - Λίγα λεπτά στο ψυγείο και θα είναι τρέλα

Τούρτα μωσαϊκό με διπλή πανακότα, θα την αφήσετε λίγα λεπτά στο ψυγείο και θα γίνει μια τρέλα. Μια συνταγή που αν την φτιάξετε δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι σίγουρα μέσα στο σπίτι και θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Την βρήκαμε στο argiro.gr. Και λατρεμένο μωσαϊκό και πανακότα. Φανταστική, καλοκαιρινή συνταγή που θα απολαύσουν όλοι.

Υλικά Συνταγής

Για το μωσαϊκό (βάση τούρτας)

  • 250 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 8 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης
  • 1/4 φλ. κονιάκ

Για τη διπλή πανακότα

  • 1200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 200. γραμ. φρέσκο γάλα
  • 1 βανίλια
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 10 φύλλα (των 2 γρ. έκαστο) ζελατίνα
  • 200 γραμ. σοκολάτα γάλακτος

Για γαρνίρισμα

  • φράουλες
  • λιωμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε την τούρτα μωσαϊκό με πανακότα, βάζοντας σε φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με κουτάλα να ενωθούν.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσοχή, δεν βράζουμε το μείγμα, απλά το ζεσταίνουμε για να διαλυθούν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κονιάκ. Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη), τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα κι αφήνουμε να κρυώσει. Το στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι, πιέζοντας ώστε να μην υπάρχουν κενά. Το παγώνουμε στην κατάψυξη για 30′.
  • Σε ένα μπολ με κρύο νερό βυθίζουμε τις μισές ζελατίνες να μαλακώσουν για 5′. Σε κατσαρολίτσα με χοντρή βάση ρίχνουμε την μισή κρέμα, το μισό γάλα, τη μισή ζάχαρη και την βανίλια και τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφαιρούμε τους καρπούς της βανίλιας με μαχαίρι και τους προσθέτουμε στην πανακότα.
  • Στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κρέμα, ανακατεύοντας με σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν. Αδειάζουμε την κρέμα στο τσέρκι με την παγωμένη βάση. Παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  • Με τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας, ακολουθώντας τις ίδιες οδηγίες και αφού φτιάξουμε την πανακότα, όπως είναι ζεστή, προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσει. Αδειάζουμε με προσοχή πάνω στην τούρτα. Ξαναπαγώνουμε την τούρτα να σφίξει. Δείτε και πως να φτιάξετε νηστίσιμο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα!

Αν δεν θέλετε το μωσαικό με διπλή πανακότα δείτε ένα γρήγορο και δροσερό γλυκό ψυγείου

Θα πάθεις πλάκα με αυτό το πολύ ελαφρύ και δροσερό γλυκό ψυγείου! Αν είσαι λάτρης του πορτοκαλιού η γεύση του θα σε τρελάνει.

Παρακάτω θα βρεις αναλυτικά τα 5 μόνο υλικά που χρειάζεσαι αλλά και τα απλά βήματα για να το φτιάξεις κι εσύ μόνη σου στο σπίτι.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

  • σακουλάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια, που βράζει (όχι στιγμής)
  • ποτήρια γάλα
  • ποτήρια πορτοκαλάδα
  • ποτήρια ζάχαρη
  • πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • *Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο ορθογώνιο τάπερ.

Πώς το φτιάχνουμε:

  • Υπολογίζουμε πόσα πτι μπερ δημιουργούν μια στρώση στο τάπερ μας.
  • Τα βουτάμε ελαφρώς σε γάλα και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μισή κρέμα αραβοσίτου, ένα ποτήρι ζάχαρη, και τα τρία ποτήρια γάλα και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να γίνει πηχτό. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Το στρώνουμε πάνω στα μπισκότα και από πάνω δημιουργούμε ακόμα μία στρώση πτι μπερ.
  • Στο κατσαρολάκι βάζουμε την άλλη μισή κρέμα, ένα ποτήρι ζάχαρη και την πορτοκαλάδα μας και το αφήνουμε να βράσει, σε χαμηλή θερμοκρασία. Το αφήνουμε και αυτό λίγο να κρυώσει.
  • Κατόπιν, το στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε το τάπερ στο ψυγείο.