Θεϊκές τηγανίτες μήλου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το μυστικό βρίσκεται στην κανέλα

Λαχταριστή συνταγή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θεϊκές τηγανίτες μήλου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το μυστικό βρίσκεται στην κανέλα

Μένεις σπίτι και ψάχνεις το ειδικό σνακ - γλυκό για να μαγειρέψεις; Σου έχουμε θεϊκές τηγανίτες μήλου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια και το μυστικό τους βρίσκεται στην κανέλα.

Μια συνταγή από το argiro.gr. Είναι φανταστικές! Μυρωδάτες και αφράτες, αυτές οι τηγανίτες μήλου είναι σαν να τρως μηλόπιτα. Μην το σκέφτεσαι άλλο.

Υλικά Συνταγής

  • 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. γάλα
  • 2 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 1 κ.γλ. βούτυρο ή μαργαρίνη

Για το γαρνίρισμα

  • 3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • φρέσκα φρούτα

Εκτέλεση - Πως θα φτιάξετε τις θεϊκές τηγανίτες μήλου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με κανέλα

Για τις τηγανίτες μήλου, πρώτα κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και κάνουμε λακκούβα στο κέντρο. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα, τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Τέλος βάζουμε και τα τριμμένα μήλα. Αν το μήλο κατεβάσει πολύ υγρό, προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι, να χυλώσει. Αν θέλετε κάτι διαφορετικό δείτε και αυτό το φανταστικό γλυκό κουταλιού "Λεμονανθό".

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε σε χαμηλή φωτιά κουταλιές μείγματος. Ροδίζουμε κάθε τηγανίτα 1΄ από κάθε πλευρά. Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το μέλι, να αραιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τις τηγανίτες μήλου, γαρνίροντας με φρέσκα φρούτα.

Δείτε και αυτό το ελληνικό τσιζκέικ µε φρέσκια µυζήθρα μέλι και κανέλα

Ελληνικό τσιζκέικ µε φρέσκια µυζήθρα μέλι και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και που δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι μέσα στο σπίτι αν επιχειρήσετε να την φτιάξετε και εσείς.

Μια συνταγή από το argiro.gr. Αν το φάει ένας Αμερικανός θα νομίζει ότι τρώει αυθεντικό τσιζ κέικ Νew York style. Όμως δεν είναι παρά μια φανταστική μυζηθρόπιτα με μέλι, μαστίχα και κανέλα, όπως την φτιάχνουν στις Κυκλάδες.

Υλικά Συνταγής

  • 250 γραμ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης
  • 100 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 50 γραμ. (1/2 φλ.) αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης
  • 1 κιλό φρέσκια μυζήθρα ανάλατη
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. μέλι θυμαρίσιο
  • 4 αυγά
  • 1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη

Εκτέλεση

  • Για το ελληνικό τσιζκέικ με μυζήθρα και μέλι, θρυμματίζουμε πρώτα τα μπισκότα με τα φιστίκια στο μπλέντερ. Τα βάζουμε σε μπολ. Πασπαλίζουμε με κανέλα και προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο. Ψιχουλιάζουμε το μείγμα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
  • Βουτυρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 23 ή 25 εκ. Στρώνουμε στη βάση της φόρμας το μπισκότο και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει.
  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μυζήθρα, τη ζάχαρη, το μέλι και τη μαστίχα, τα χτυπάμε να ενωθούν καλά και να κρεμώσει η μυζήθρα για 2΄. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τα ανακατεύουμε να ενωθούν. Αδειάζουμε την κρέμα τυριού στο μπισκότο. Ψήνουμε το τσιζκέικ στους 180 βαθμούς C για 30-35΄ να ροδίσει καλά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε με μέλι, κανέλα και φιστίκια.