Κυριακή, 07 Ιουνίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Τούρτα παγωτό λεμόνι που λιώνει στο στόμα - Έτοιμη σε μόνο 2 ώρες

Κολασμένη συνταγή!

Τούρτα παγωτό λεμόνι που λιώνει στο στόμα - Έτοιμη σε μόνο 2 ώρες
ΓΛΥΚΕΣ 06.04.2020 23:24
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Τούρτα παγωτό λεμόνι που λιώνει στο στόμα, θα είναι έτοιμη σε μόνο 2 ώρες.. Μια συνταγή που αν την φτιάξετε δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι σίγουρα μέσα στο σπίτι και θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Την βρήκαμε στο argiro.gr.Αυτή η τούρτα παγωτό λεμόνι είναι για εσάς που θέλετε να εντυπωσιάσετε γευστικά, αλλά και οπτικά. Καταπληκτική και ακαταμάχητη συνταγή για γλυκό.

Υλικά Συνταγής

  • 300 γραμ. μπισκότα λεμονιού γεμιστά ή απλά
  • 90 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 λεμόνια ακέρωτα
  • 1 λίτρο σορμπέ λεμόνι (σπιτικό ή εμπορίου)
  • ½ λίτρο παγωτό βανίλια
  • 450 ml σαντιγί

Για το σερβίρισμα

  • άχνη ζάχαρη
  • βατόμουρα ή μούρα

Εκτέλεση

  • Για αυτή τη φανταστική τούρτα παγωτό λεμόνι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι μπισκότα θέλουμε. Αυτά τα γεμιστά με λεμόνι όμως, θα δώσουν έξτρα γεύση. Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά. Σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ. απλώνουμε το μισό μείγμα μπισκότου, όπως στο τσίζκέικ. Κόβουμε τα λεμόνια σε λεπτές φέτες.
  • Κάθε φέτα την κόβουμε στην μέση, και τοποθετούμε περιμετρικά γύρω γύρω στο χείλος της φόρμας. Όταν ξεφορμάρουμε θα φαίνονται οι φέτες λεμόνι. Κάνουμε μια στρώση το σορμπέ λεμόνι. Κάνουμε μια στρώση το υπόλοιπο μπισκότο. Πατάμε καλά να είναι ομοιόμορφα στρωμένο. Από πάνω κάνουμε μια στρώση παγωτό βανίλια.
  • Τέλος, απλώνουμε τη σαντιγί, κάνοντας σχέδια με κορνέ. Γαρνίρουμε την επιφάνεια με βατόμουρα και φέτες λεμονιού. Παγώνουμε την τούρτα το λιγότερο 2-3 ώρες. Πριν σερβίρουμε, αχνίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

Δείτε και πως να φτιάξετε νηστίσιμο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα!

Εκτός από την τούρτα παγωτό λεμόνι δείτε και την τούρτα μωσαϊκό με διπλή πανακότα - Λίγα λεπτά στο ψυγείο και θα είναι τρέλα

Τούρτα μωσαϊκό με διπλή πανακότα, θα την αφήσετε λίγα λεπτά στο ψυγείο και θα γίνει μια τρέλα. Μια συνταγή που αν την φτιάξετε δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι σίγουρα μέσα στο σπίτι και θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Την βρήκαμε στο argiro.gr. Και λατρεμένο μωσαϊκό και πανακότα. Φανταστική, καλοκαιρινή συνταγή που θα απολαύσουν όλοι.

Υλικά Συνταγής

Για το μωσαϊκό (βάση τούρτας)

  • 250 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 8 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης
  • 1/4 φλ. κονιάκ

Για τη διπλή πανακότα

  • 1200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 200. γραμ. φρέσκο γάλα
  • 1 βανίλια
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 10 φύλλα (των 2 γρ. έκαστο) ζελατίνα
  • 200 γραμ. σοκολάτα γάλακτος

Για γαρνίρισμα

  • φράουλες
  • λιωμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε την τούρτα μωσαϊκό με πανακότα, βάζοντας σε φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με κουτάλα να ενωθούν.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσοχή, δεν βράζουμε το μείγμα, απλά το ζεσταίνουμε για να διαλυθούν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κονιάκ. Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη), τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα κι αφήνουμε να κρυώσει. Το στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι, πιέζοντας ώστε να μην υπάρχουν κενά. Το παγώνουμε στην κατάψυξη για 30′.
  • Σε ένα μπολ με κρύο νερό βυθίζουμε τις μισές ζελατίνες να μαλακώσουν για 5′. Σε κατσαρολίτσα με χοντρή βάση ρίχνουμε την μισή κρέμα, το μισό γάλα, τη μισή ζάχαρη και την βανίλια και τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφαιρούμε τους καρπούς της βανίλιας με μαχαίρι και τους προσθέτουμε στην πανακότα.
  • Στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κρέμα, ανακατεύοντας με σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν. Αδειάζουμε την κρέμα στο τσέρκι με την παγωμένη βάση. Παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  • Με τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας, ακολουθώντας τις ίδιες οδηγίες και αφού φτιάξουμε την πανακότα, όπως είναι ζεστή, προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσει. Αδειάζουμε με προσοχή πάνω στην τούρτα. Ξαναπαγώνουμε την τούρτα να σφίξει.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Γρήγορο παγωτό πορτοκάλι με μόνο 5 υλικά - Στο ψυγείο για 20 λεπτά και έτοιμο

Γρήγορο σοκολατογλυκό "κόλαση" με νουτέλα και μπαγιάτικο ψωμί

Share