"Κολασμένη" συνταγή - Γλυκό ψυγείου σοκολατόκρεμας

Έτοιμο σε πολύ λίγη ώρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

"Κολασμένη" συνταγή για ένα γλυκό ψυγείου σοκολατοκρέμας που θα σας τρελάνει και θα θέλετε να το φάτε αμέσως. Δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι από αυτό που θα φτιάξετε μέσα στο σπίτι σίγουρα.

Ο τίτλος τα περιγράφει όλα, γλυκό ψυγείου σοκολατόκρεμας. Αφεθείτε στον παράδεισο της σοκολατένιας αυτής πανδαισίας

Υλικά

  • 500 γρ. ‏φυτική σαντιγί
  • 1 κουτί ‏ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ. ‏κουβερτούρα σοκολάτας
  • 1 1 1/2 πακέτο ‏μπισκότα πτι μπερ
  • 1/2 φλ. ‏γάλα φρέσκο ή εβαπορέ
  • 1 σφηνάκι ‏κονιάκ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Στο μίξερ χτυπάτε την σαντιγί να αφρατέψει, ρίχνετε το ζαχαρούχο και χτυπάτε για λίγα λεπτά ακόμα. Έπειτα, σε μπολ βάζετε το γάλα με το κονιάκ και βρέχετε προσεκτικά τα μπισκότα.
  • Στρώνετε μια στρώση μπισκότα και βάζετε την μίση κρέμα.
  • Συνεχίζετε με μια ακόμα στρώση με μπισκότα. Λιώνετε την κουβερτούρα και αφού κρυώσει ελαφρώς, την προσθέτετε στην υπόλοιπη μίση κρέμα και ανακατεύετε.
  • Στρώνετε πάνω από τα μπισκότα. Επίσης, αν θέλετε σε αυτό το στάδιο χτυπάτε extra σαντιγί και καλύπτεπε τη επιφάνεια του γλυκού.
  • Αν όχι, στρώνετε ακόμα μια σειρά μπισκότα και περιχύνετε με τη σοκολάτα γκανάς ,την οποία φτιάχνετε λιώνοντας τη κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε 2-3 κουταλάκια σπορέλαιο για να «γυαλίσει».

Δείτε και πως να φτιάξετε νηστίσιμο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα!

Αν δεν θέλετε αυτό το γλυκό ψυγείου σοκολατόκρεμας φτιάξτε τούρτα μωσαϊκό με διπλή πανακότα

Τούρτα μωσαϊκό με διπλή πανακότα, θα την αφήσετε λίγα λεπτά στο ψυγείο και θα γίνει μια τρέλα. Μια συνταγή που αν την φτιάξετε δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι σίγουρα μέσα στο σπίτι και θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Την βρήκαμε στο argiro.gr. Και λατρεμένο μωσαϊκό και πανακότα. Φανταστική, καλοκαιρινή συνταγή που θα απολαύσουν όλοι.

Υλικά Συνταγής

Για το μωσαϊκό (βάση τούρτας)

  • 250 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 8 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης
  • 1/4 φλ. κονιάκ

Για τη διπλή πανακότα

  • 1200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 200. γραμ. φρέσκο γάλα
  • 1 βανίλια
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 10 φύλλα (των 2 γρ. έκαστο) ζελατίνα
  • 200 γραμ. σοκολάτα γάλακτος

Για γαρνίρισμα

  • φράουλες
  • λιωμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε την τούρτα μωσαϊκό με πανακότα, βάζοντας σε φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με κουτάλα να ενωθούν.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσοχή, δεν βράζουμε το μείγμα, απλά το ζεσταίνουμε για να διαλυθούν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κονιάκ. Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη), τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα κι αφήνουμε να κρυώσει. Το στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι, πιέζοντας ώστε να μην υπάρχουν κενά. Το παγώνουμε στην κατάψυξη για 30′.
  • Σε ένα μπολ με κρύο νερό βυθίζουμε τις μισές ζελατίνες να μαλακώσουν για 5′. Σε κατσαρολίτσα με χοντρή βάση ρίχνουμε την μισή κρέμα, το μισό γάλα, τη μισή ζάχαρη και την βανίλια και τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφαιρούμε τους καρπούς της βανίλιας με μαχαίρι και τους προσθέτουμε στην πανακότα.
  • Στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κρέμα, ανακατεύοντας με σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν. Αδειάζουμε την κρέμα στο τσέρκι με την παγωμένη βάση. Παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  • Με τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας, ακολουθώντας τις ίδιες οδηγίες και αφού φτιάξουμε την πανακότα, όπως είναι ζεστή, προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσει. Αδειάζουμε με προσοχή πάνω στην τούρτα. Ξαναπαγώνουμε την τούρτα να σφίξει.