Νόστιμο και νηστίσιμο γλυκό ψυγείου - Με φρυγανιές και κομπόστα

Βάλτε ότι φρούτα θέλετε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Νόστιμο και νηστίσιμο γλυκό ψυγείου - Με φρυγανιές και κομπόστα

Αν είσαι λάτρης των γλυκών, ωστόσο θέλεις να είσαι και σωστός για την Μεγάλη Εβδομάδα, τότε αυτό το γλυκό ψυγείου θα το τρως σε καθημερινή βάση χωρίς να έχεις τύψεις, αφού είναι νηστίσιμο. Δυο από τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις είναι οι φρυγανιές που όλοι έχουμε στο σπίτι μας και η κομπόστα που στα super market μπορείς να βρεις σε πολύ οικονομικές τιμές.

Οι φρυγανιές αποτελούν μα άλαδη βάση, ενώ για την επικάλυψη μπορείτε να βάλετε επικάλυψη για τάρτες, καθώς το ζελέ είναι με λίπος χοίρου που δεν είναι νηστίσιμο. Ωστόσο, οι αλλαγές αυτές κάνουν ακόμη νόστιμο το γλυκό. Δείτε την συνταγή.

Υλικά

  • 15 φρυγανιές
  • 1 λίτρο γάλα καρύδας ή σόγιας βανίλια
  • 2 φακ.άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 8-10 κ.σ.ζάχαρη
  • Φρέσκα φρούτα ή κομπόστα
  • 1 φακελάκι ζελέ επικάλυψης για τάρτες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Σ'ένα ορθογώνιο ταψί,κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση,στρώνουμε τις φρυγανιές.Τις σιροπιάζουμε με σιρόπι από την κομπόστα ή ένα ελαφρύ σιρόπι ζάχαρης.Αυτό δεν είναι απαραίτητο αν χησιμοποιήσουμε κράκερς ή σφολιατίνια.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες αλλά χρησιμοποιώντας ένα λίτρο γάλα και όχι περισσότερο.΄Οπως είναι ζεστή,περιχύνουμε πάνω στις φρυγανιές.Στρώνουμε όλη την επιφάνεια με κομμάτια φρούτων.
  • Απλώνουμε την επικάλυψη και τοποθετούμε στο ψυγείο,κατά προτίμηση όλη νύχτα,να σταθεροποιηθούν οι κρέμες και να μαλακώσουν οι φρυγανιές.

Nηστίσιμο γλυκό ψυγείου

Δείτε και πως να φτιάξετε και νηστίσιμο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα!

Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με oreo για απόλαυση χωρίς ενοχές

Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με oreo για απόλαυση χωρίς ενοχές. Μια συνταγή που θα σας τρελάνει και θα θέλετε να το φάτε αμέσως. Δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι από αυτό που θα φτιάξετε μέσα στο σπίτι σίγουρα.

Ένα γλυκό για κέρασμα με επίκεντρο τα μπισκότα oreo θα το φτιάξετε και πραγματικά θα ξετρελαθείτε με την συνταγή αυτή.

Υλικά

  • 30 μερίδες
  • Για τη βάση
  • 5 πακέτα μπισκότα oreo original (των 154γρ)
  • 150 γρ λιωμένη μαργαρίνη

Για τη σαντιγί

  • 3 τενεκεδάκια κρέμα καρύδας(των 400ml)
  • 3 πακέτα μπισκότα oreo original (των 154γρ)

Για τη διακόσμηση

  • 1 σακουλάκι νιφάδες κουβερτούρας

Εκτέλεση

  • Αρχικά βάζουμε αποβραδίς την κρέμα καρύδας στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα αδειάζουμε την κρέμα καρύδας σ ένα μπολ και πετάμε το νερό που υπάρχει μες στο τενεκεδάκι.
  • Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα καρύδας με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια ως να αφρατέψει. Όταν έχουμε μια σαντιγί που στέκεται, τη βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
  • Μισή με μια ώρα πριν βγάλουμε τη σαντιγί από το ψυγείο, ετοιμάζουμε τη βάση : χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα oreo να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και τη ρίχνουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν και απλώνουμε το μείγμα στο ταψί μας. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει λίγο ως τη στιγμή που θα βγάλουμε και τη σαντιγί.
  • Όταν περάσει η ώρα, βγάζουμε τη σαντιγί, και με το χέρι σπάμε σε κομμάτια τα 3 πακέτα μπισκότα oreo. Τα ρίχνουμε μέσα στη σαντιγί και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  • Απλώνουμε τη σαντιγί με τα σπασμένα μπισκότα πάνω από τη βάση.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με νιφάδες κουβερτούρας και εάν θέλουμε προσθέτουμε και μερικά ολόκληρα oreo.
  • Ιδανικά σερβίρουμε την επόμενη μέρα για να έχει σταθεί καλά το γλυκό.

Δείτε και πως να φτιάξετε νηστίσιμο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα!