Νηστίσιμη και γρήγορη μερέντα χωρίς ζάχαρη - Στο ψυγείο για 10 λεπτά και... οργασμός γεύσης

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Νηστίσιμη και γρήγορη μερέντα χωρίς ζάχαρη - Στο ψυγείο για 10 λεπτά και... οργασμός γεύσης

Νηστίσιμη μερέντα χωρίς ζάχαρη, ιδανική για ειδική διατροφή! Την βάζεις στο ψυγείο για 10 λεπτά και είναι... οργασμός γεύσης, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Τη χρησιμοποιούμε για άλειμμα σε ψωμί, στο κέικ ή σαν γέμιση σε μπισκότα. Την συνταγή την βρήκαμε στο argiro.gr και παρακάτω θα βρεις τα υλικά και τα βήματα παρασκευής της.

Υλικά Συνταγής

  • 400 γραμ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
  • 180 γραμ. βούτυρο καρύδας
  • 6 κ.σ. μέλι
  • 10 κ.σ. κρέμα καρύδας

Εκτέλεση

  • Για τη σπιτική νηστίσιμη μερέντα χωρίς ζάχαρη, ψιλοκόβουμε πρώτα τη σοκολάτα. Τη βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση, προσθέτουμε το βούτυρο καρύδας, το μέλι και την κρέμα καρύδας. Η φωτιά πρέπει να είναι πολύ χαμηλή.
  • Αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν λιώσουν αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Το βάζουμε σε βάζο και το διατηρούμε στο ψυγείο για 10 ημέρες.

Δείτε και πως να φτιάξετε νηστίσιμο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα!

Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με oreo για απόλαυση χωρίς ενοχές

Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με oreo για απόλαυση χωρίς ενοχές. Μια συνταγή που θα σας τρελάνει και θα θέλετε να το φάτε αμέσως. Δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι από αυτό που θα φτιάξετε μέσα στο σπίτι σίγουρα.

Ένα γλυκό για κέρασμα με επίκεντρο τα μπισκότα oreo θα το φτιάξετε και πραγματικά θα ξετρελαθείτε με την συνταγή αυτή.

Υλικά

  • 30 μερίδες
  • Για τη βάση
  • 5 πακέτα μπισκότα oreo original (των 154γρ)
  • 150 γρ λιωμένη μαργαρίνη

Για τη σαντιγί

  • 3 τενεκεδάκια κρέμα καρύδας(των 400ml)
  • 3 πακέτα μπισκότα oreo original (των 154γρ)

Για τη διακόσμηση

  • 1 σακουλάκι νιφάδες κουβερτούρας

Εκτέλεση

  • Αρχικά βάζουμε αποβραδίς την κρέμα καρύδας στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα αδειάζουμε την κρέμα καρύδας σ ένα μπολ και πετάμε το νερό που υπάρχει μες στο τενεκεδάκι.
  • Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα καρύδας με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια ως να αφρατέψει. Όταν έχουμε μια σαντιγί που στέκεται, τη βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
  • Μισή με μια ώρα πριν βγάλουμε τη σαντιγί από το ψυγείο, ετοιμάζουμε τη βάση : χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα oreo να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και τη ρίχνουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν και απλώνουμε το μείγμα στο ταψί μας. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει λίγο ως τη στιγμή που θα βγάλουμε και τη σαντιγί.
  • Όταν περάσει η ώρα, βγάζουμε τη σαντιγί, και με το χέρι σπάμε σε κομμάτια τα 3 πακέτα μπισκότα oreo. Τα ρίχνουμε μέσα στη σαντιγί και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  • Απλώνουμε τη σαντιγί με τα σπασμένα μπισκότα πάνω από τη βάση.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με νιφάδες κουβερτούρας και εάν θέλουμε προσθέτουμε και μερικά ολόκληρα oreo.
  • Ιδανικά σερβίρουμε την επόμενη μέρα για να έχει σταθεί καλά το γλυκό.