Θεϊκή γρανίτα φράουλα κοκτέιλ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το μυστικό της βρίσκεται στο λεμόνι

Θα το τολμήσεις;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θεϊκή γρανίτα φράουλα κοκτέιλ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το μυστικό της βρίσκεται στο λεμόνι

Οι ζέστες ξεκίνησαν και εσύ ψάχνεις να δεις τι θα φτιάξεις για να δροσιστείς; Σου έχουμε θεϊκή γρανίτα φράουλα κοκτέιλ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, και το μυστικό της βρίσκεται στο λεμόνι!

Την συνταγή την βρήκαμε στο argiro.gr όπως και τα βήματα που θα δεις παρακάτω για να κάνεις μια συνταγή δροσερή και αέρινη με γεύση καλοκαιριού. Εύκολη στην παρασκευή της και εντυπωσιακή στο σερβίρισμα.

Υλικά Συνταγής

  • 1 φλ. νερό
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. φύλλα μέντας ή δυόσμου
  • 1/4 φλ. ξύσμα λάιμ (μοσχολέμονο)
  • 1 φλ. φρέσκος χυμός lime
  • 1½ φλ. ανθρακούχο νερό με γεύση λεμόνι ή αναψυκτικό με γεύση λεμόνι
  • 6 φράουλες πολτοποιημένες
  • 2 κ.σ. λευκό ρούμι

Θεϊκή γρανίτα φράουλα κοκτέιλ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Ο τρόπος για να τους εντυπωσιάσεις όλους

Για τη σπιτική γρανίτα φράουλα, βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη μέντα και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση σιγοβράζουμε για 5΄.

Σουρώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μπολ ρίχνουμε το κρύο σιρόπι, το ξύσμα και το χυμό μοσχολέμονου, το ανθρακούχο νερό, τις καθαρισμένες φράουλες και το ρούμι και το ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε σε σκεύος στην κατάψυξη, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει (μερικές ώρες), όπως τα παγωτά.

γρανίτα φράουλα κοκτέιλ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Το ξύνουμε με πιρούνι να αφρατέψει και το χτυπάμε για 2΄-3΄ με μίξερ χειρός. Το ξαναπαγώνουμε στην κατάψυξη. Σερβίρουμε τη γρανίτα όπως τα παγωτά. Δείτε εδώ, επίσης, ακόμα μια κορυφαία συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Νηστίσιμη μηλόπιτα χωρίς αυγά!

Σου έχουμε και νηστίσιμο κέικ με πορτοκάλι και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Κέικ πορτοκάλι από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου συνταγή

Σας βρήκαμε την πιο υπέροχη νηστίσιμη γλυκιά συνταγή και είναι από τα χεράκια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Φτιάξτε κι εσείς εύκολα και γρήγορα το κέικ με πορτοκάλι και κανέλα και... θα μας θυμηθείτε.

Υλικά Συνταγής

  • ½ φλ. ζάχαρη καστανή (κατά προτίμηση)
  • ½ φλ. ηλιέλαιο (ή σουσαμέλαιο ή μαργαρίνη λιωμένη)
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  • ½ κ.γλ. κανέλα
  • ¼ κ.γλ. γαρύφαλλο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • ½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • 1 ½ φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 ½ κ.γλ. baking
  • ½ φλ. σταφίδες ανάμεικτες

Εκτέλεση

  • Για το νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι, βάζουμε σε μπολ ζάχαρη, λάδι, κονιάκ, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα, γαρύφαλλο, αλάτι και με κουτάλι ανακατεύουμε.
  • Διαλύουμε την σόδα στο χυμό και την προσθέτουμε.
  • Τέλος, ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής με το baking και το ρίχνουμε στα υγρά. Ανακατεύουμε με κουτάλι. Προσθέτουμε και τις σταφίδες.
  • Ισομοιράζουμε σε λαδωμένα φορμάκια μιας χρήσεως. Ψήνουμε στους 170ο C αντιστάσεις για 30΄ ή στον αέρα στους 160ο c για 20-25΄.