Είναι φανταστικό το γλυκό ψυγείου με μερέντα και σαβαγιάρ - Λιώνει στο στόμα

Θα τρελαθείς με την γεύση του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Είναι φανταστικό το γλυκό ψυγείου με μερέντα και σαβαγιάρ - Λιώνει στο στόμα

Αυτό το γλυκό ψυγείου θα σας... στείλει στα ουράνια με τις απίθανες γεύσεις του. Λιώνει στο στόμα κάθε μπουκιά του. Είναι με μερέντα και σαβαγιάρ και πρόκειται να μην μείνει κομμάτι στο ταψί. Όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις είναι φαντάστικά.

Τα περισσότερα τα έχεις ήδη στην κουζίνα του, οπότε δεν θα χαλάσεις πολλά χρήματα για να φτιάξεις την συνταγή. Πάμε ωστόσο, να την μάθουμε...

Yλικά

  • -1 1/2 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
  • -125γρ σοκολάτα γάλακτος
  • -400γρ μερέντα
  • -500γρ σαντιγί
  • -130γρ φουντούκια καβουρδισμένα

Σιρόπι

  • -1 κούπα νερό
  • -1 κούπα ζάχαρη
  • -1/2κτγ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  • Σε ένα πυρεξ τοποθετούμε μία στρώση σαβαγιαρ αφού τα βουτήξουμε στο κρύο σιρόπι.
  • Ζεσταίνουμε τη μερέντα σε μεσαία θερμοκρασία στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να γίνει ρευστή.
  • Ρίχνουμε τη μισή πάνω από τα μπισκότα σαβαγιάρ.
  • Συνεχίζουμε ρίχνοντας τη σοκολάτα σε κομματάκια και λίγα φουντούκια .
  • Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Ρίχνουμε τη μισή πάνω από το γλυκό μας.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία.
  • Τοποθετούμε άλλη μία στρώση σαβαγιαρ βουτηγμένα στο σιρόπι και την υπόλοιπη μερέντα.
  • Ρίχνουμε στην υπόλοιπη σαντιγί λίγα φουντούκια και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε τη σαντιγί πάνω από το γλυκό μας και τελειώνουμε με το υπόλοιπο φουντούκι.

Πηγή: xrysessyntages.gr

Πρέπει οπωσδήποτε να της ρίξεις μια ματιά και σε αυτή τη συνταγή όπως και στο απόλυτο cheescake με μερέντα.

Γλυκό ψυγείου με κρέμα γεύση τσιζκέικ και μερέντα

Γλυκό ψυγείου με κρέμα γεύση τσιζκέικ και μερέντα. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Θα το φτιάξετε, εύκολα και γρήγορα και σίγουρα θα σας "φύγουν" οι λιγούρες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα digestive
  • 150 γρ βούτυρο ή φυτίνη
  • 2 3/4 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 κρέμα Γιώτης ζαχαροπλαστικής με γεύση τσιζκέικ
  • 5 κουταλιές της σούπας μερέντα
  • Τριμμένο μπισκότο
  • Καραμελάκια σοκολάτας

Γλυκό ψυγείου τζικέικ μερέντα

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε τα μπισκότα μέχρι να θρυμματιστουν και τα ανακατεύουμε στο βούτυρο αφού το έχουμε λιώσει. Ρίχνουμε και μισό φλιτζάνι γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και να κάνουμε μια βάση για το γλυκό μας.
  • Χτυπάμε τα 2 και 3/4 φλιτζάνια γάλα με τη κρέμα ζαχαροπλαστικής στο μίξερ για πέντε λεπτά.
  • Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα και από πάνω βάζουμε τη κρέμα. Προσθέτουμε πέντε κουταλιές της σούπας Μερέντα ή και παραπάνω ανάλογα με το πόσο μας αρέσει η σοκολάτα.Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο και καραμελάκια.
  • Το βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο να παγώσει.