Δροσερή σπιτική λεμονάδα για τις ζεστές ημέρες - Όπως την φτιάχνουν οι γαγιάδες στο χωριό

Θα την ζητάνε μικροί και μεγάλοι!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δροσερή σπιτική λεμονάδα για τις ζεστές ημέρες - Όπως την φτιάχνουν οι γαγιάδες στο χωριό

Η σπιτική λεμονάδα δροσίζει μικρούς και μεγάλους και η συγκεκριμένη είναι όπως την φτιάχνουν ακριβώς οι γιαγιάδες μας στο χωριό, με δυόσμο!

Μια συνταγή που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια, από την αγαπημένη Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Υλικά Συνταγής

  • 500 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 200 ml νερό

Εκτέλεση

  • Για 2 μπουκάλια των 700 ml σπιτική λεμονάδα, βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά (χωρίς να πάρει βράση). Περιμένουμε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει υγρή μορφή. Αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό σε λεπτό σουρωτήρι. Ρίχνουμε το σουρωμένο χυμό μέσα στο κρύο πλέον σιρόπι ζάχαρης. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.
  • Μοιράζουμε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Για να σερβίρουμε ανά πάσα στιγμή λεμονάδα ανακινούμε καταρχήν το μπουκάλι με το συμπυκνωμένο χυμό και βάζουμε σε ποτήρι 1/3 χυμό και 2/3 κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια σερβίρουμε με παγάκια.

Επίσης, για τις ζεστές ημέρες μπορείτε να φτιάξετε κι αυτή την φανταστική γρανίτα φράουλα! Δείτε εδώ την συνταγή!

Γιατί το λεμόνι κάνει καλό στον οργανισμό

Γιατί το λεμόνι κάνει καλό στον οργανισμό

Το νερό με λεμόνι καταπραΰνει τον πονόλαιμο, βοηθά την πέψη και απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα.

Λεμόνι σε κρύο, χλιαρό ή ζεστό νερό;

Σε χλιαρό νερό είναι η απάντηση. Ο λόγος είναι ότι η υψηλή θερμοκρασία βοηθά στην έκλυση της βιταμίνης C και των πολυφαινολών τόσο από το λεμόνι όσο και από τη φλούδα του. Σύμφωνα με την Bates, παρότι η βιταμίνη C δεν παραμένει σταθερή σε όλα τα επίπεδα θερμότητας, μπορεί δηλαδή να μειωθεί όταν το νερό φτάσει σε υψηλές θερμοκρασίες, εν τούτοις ακόμη και η θερμοκρασία βρασμού, δεν είναι ικανή να εξουδετερώσει τα οφέλη. Όμως τα ροφήματα πρέπει ιδανικά να καταναλώνονται χλιαρά, καθώς τα καυτά ροφήματα αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ποια είναι η κατάλληλη ώρα για να πιείτε νερό με λεμόνι

Το σώμα μας είναι πολύ αφυδατωμένο την ώρα που ξυπνάμε, γι’ αυτό το πρωί είναι η κατάλληλη στιγμή για να πιείτε νερό με λεμόνι. «Ενώ κοιμάστε, χάνετε πολύ νερό μέσω της αναπνοής. Η ενυδάτωση με ένα ζεστό ποτήρι νερού με λεμόνι όταν ξυπνάτε, είναι ο καλύτερος τρόπος να αναπληρώσετε τα υγρά που χάθηκαν το βράδυ και να ξεκινήσετε την μέρα σας» σημειώνει η Bates.

Προσοχή: Μην πίνετε πολύ νερό με λεμόνι μέσα στη μέρα, καθώς λόγω της οξύτητας του λεμονιού, μπορεί να βλάψετε το σμάλτο των δοντιών σας. Το λεμόνι αυξάνει επίσης την ικανότητα απορρόφησης σιδήρου, αν έχετε λοιπόν υψηλό σίδηρο, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.