Εύκολη, αφράτη και μοσχομυριστή μηλόπιτα με κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μια γρήγορη συνταγή με μόνο 10 υλικά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εύκολη, αφράτη και μοσχομυριστή μηλόπιτα με κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θα πάθετε πλάκα με αυτή την αφράτη και εύκολη μηλόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας κανέλα!

Παιδιά, φίλοι και συγγενείς θα ξετρελαθούν και θα σας παρακαλάνε να τους δώσετε την συνταγή!

Υλικά Συνταγής

  • 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. βούτυρο
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. γαρίφαλο

Εκτέλεση

  • Για την εύκολη μηλόπιτα, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  • Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα μείγμα απαλό όπως ακριβώς του κέικ. Προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
  • Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180˚C για 1 ώρα.
  • Bγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου και έπειτα τη σερβίρουμε.

Δείτε εδώ πως να φτιάξετε γρήγορα και το σούπερ δροσερό γλυκό ψυγείου με λεμόνι της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θεϊκά κρουασάν μηλόπιτας με φρούτα πασπαλισμένα στην κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μια θεϊκή συνταγή για μηλόπιτα με κρουασάν από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Με τις γεύσεις του μήλου, των φρούτων του δάσους και του κρουασάν να μπλέκονται μαγικά με την κανέλα που είναι πασπαλισμένα πάει αλλού το επίπεδό σου στην κουζίνα.

Δες παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείς αλλά και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να την φτιάξεις κι εσύ σπίτι σου.

Υλικά Συνταγής

  • 10 κρουασάν ψημένα και κομμένα στη μέση
  • 3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε 12 φέτες το κάθε ένα
  • 1/3 φλ. νερό ή χυμός μήλο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 φλ. φρούτα του δάσους
  • 3 κ.σ. μαρμελάδα βατόμουρο
  • 4 αυγά
  • 2 κρόκοι
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. αμυγδαλόψυχα αλεσμένη (άσπρο καθαρισμένο αμύγδαλο)
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • λίγο φιλέ αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση για τα κρουασάν μηλόπιτας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

  • Για το κρουασάν μηλόπιτα, ζεσταίνουμε πρώτα σε κατσαρόλα το νερό με το 1 κ.σ. ζάχαρη και προσθέτουμε τα μήλα. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και να πιουν όλα τα υγρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  • Βουτυρώνουμε μια φόρμα δαχτυλίδι ή ένα ταψάκι διαμέτρου 23 εκ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στη βάση και στα πλαϊνά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C. Βάζουμε σε μπολ τα αυγά, τους κρόκους, το γάλα, την κρέμα και το 1 φλ. ζάχαρη, και με σύρμα τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύουμε ξεχωριστά την κανέλα και το αλεσμένο αμύγδαλο. Ανακατεύουμε τα φρούτα του δάσους με τη μαρμελάδα.
  • Βάζουμε στη φόρμα μια στρώση από κρουασάν, κομμένα στη μέση, κοντά κοντά, ώστε να φτιάξουμε τη βάση του γλυκού. Προσθέτουμε σε στρώση τα μισά μήλα, τα μισά φρούτα του δάσους και το μισό αμύγδαλο.
  • Επαναλαμβάνουμε, βάζοντας στρώσεις κρουασάν, μήλα, φρούτα του δάσους και αμύγδαλο. Πιέζουμε ελαφρά τις στρώσεις να κολλήσουν. Περιχύνουμε με τα υγρά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά, όλα τα υλικά. Αφήνουμε το γλυκό στον πάγκο για μια ώρα, να ρουφήξει τα υγρά. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και λίγη ζάχαρη. Ψήνουμε για περίπου 40′. Το αφήνουμε 30′ να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Το βγάζουμε σε τουρτιέρα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.