Το πιο δροσερό γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Με κρέμα και λεμόνι

«Βόμβα» οι γεύσεις του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το πιο δροσερό γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου -  Με κρέμα και λεμόνι

Ένα γλυκό ψυγείου με κρέμα και λεμόνι έφτιαξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και τρελαθήκαμε. Είναι πολύ δροσερό και ότι πρέπει για φέτος την Άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι. Παρακάτω θα βρείτε τα υλικά που χρειαζόμαστε, αλλά και την παρασκευή του.

Φτιάξτε το οπωσδήποτε και εισπράξτε συγχαρητήρια. Την συνταγή βρήκαμε στο Argiro.gr

Υλικά Συνταγής

  • Για τη βάση
  • 150 γραμ. βούτυρο
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 100 γραμ.+50 γραμ. κρέμα λεμόνι εμπορίου (ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού λεμόνι ή πορτοκάλι κλπ.)
  • 200 γραμ. γιαούρτι
  • ξύσμα από 1 γλυκολέμονο ή λάιμ
  • 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Για την επικάλυψη
  • 1 κουτί φυτική σαντιγί (κονσέρβα) κρύα
  • 400 γραμ. ζαχαρούχο (1 κουτί)
  • 100 γραμ. κρέμα λεμόνι
  • γλασαρισμένες φέτες γλυκολέμονο ή λάιμ για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Για το καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου λεμόνι, βουτυρώνουμε μικρό τετράγωνο πυρέξ και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC αντιστάσεις ή 160ºC στον αέρα.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει για 3′. Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά να τα πίνει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα 50 γραμ. (4 κουταλιές) κρέμα λεμόνι ή σιρόπι, το ξύσμα λεμόνι και το γιαούρτι. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα. Αδειάζουμε στο βουτυρωμένο πυρέξ. Ψήνουμε για περίπου 40′ να ροδίσει να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
  • Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, όπως είναι καυτό, το περιχύνουμε με την υπόλοιπη (100 γραμ.) κρέμα λεμόνι ή το σιρόπι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Παγώνουμε στο ψυγείο.

Για την επικάλυψη

  • Χτυπάμε με μίξερ χειρός την φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τα χτυπάμε μαζί για 6-7′. Προσθέτουμε την κρέμα λεμόνι. Αδειάζουμε την κρέμα στο σιροπιασμένο παντεσπάνι στο ταψί.
  • Παγώνουμε το γλυκό να σφίξει η κρέμα και να σταθεροποιηθεί. Γαρνίρουμε με γλυκό κουταλιού λεμόνι και ξύσμα ή γλασαρισμένες φέτες λάιμ και λεμόνι.

Αν θέλετε αλμυρό, φτιάξτε σαλάτα με πορτοκάλι και μανούρι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που έχει ελάχιστες θερμίδες.

Γλυκό ψυγείου με καραμέλα που "λιώνει" στο στόμα - Δεν έχει λεμόνι

Γλυκό ψυγείου με καραμέλα που "λιώνει" στο στόμα. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Θα το φτιάξετε, εύκολα και γρήγορα και σίγουρα θα σας "φύγουν" οι λιγούρες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα

Υλικά

  • 600 γραμμάρια κρέμα τυριού (3 πακέτα)
  • 600 γραμμάρια ζαχαρούχο καραμελωμένο (2 κονσερβες)
  • 4 πακετα μπισκότα πτιμπερ με κακάο
  • Λιγο γάλα για το βούτημα των μπισκότων
  • 1-2 φάκελοι σαντιγί στιγμής

Γλυκό ψυγείου καραμέλα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε την κρέμα τυριού με το μίξερ να γίνει αλοιφή και προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο..τα χτυπάμε πολύ καλά και είναι έτοιμη η κρέμα μας..
  • Σε ένα ταπερ μεγάλο και φαρδύ ή ταψί μεσαίου μεγέθους αρχίζουμε να βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα και να φτιάχνουμε έτσι την πρώτη στρώση στο ταπερ.(3 στρώσεις μπισκότα βγαίνουν σε ένα μεγάλο ταπερ). ρίχνουμε από πάνω λίγη ποσότητα από την κρέμα μας να απλωθεί σε όλα τα μπισκότα... συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η κρέμα και το τελευταίο πάτωμα να είναι μπισκότα.
  • Στη συνέχεια φτιάχνουμε την σαντιγί 1 σακουλάκι ή 2 ανάλογα πόσο σας αρέσει η σαντιγί και σπάμε 4 μπισκότα μέσα στη σαντιγί τα ανακατεύουμε και το ρίχνουμε πάνω στη στρώση με τα μπισκότα.... και το γλυκό μας είναι έτοιμο.!!!
  • Θέλει να κάτσει στο ψυγείο ένα 2ωρο

Πρέπει οπωσδήποτε να της ρίξεις μια ματιά και σε αυτή τη συνταγή όπως και στο απόλυτο cheescake με μερέντα