Δίχρωμο γλυκό ψυγείου με σάλτσα καραμέλας - Κόλαση γεύσεων σε ένα πιάτο

Θα σας ξετρελάνει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δίχρωμο γλυκό ψυγείου με σάλτσα καραμέλας - Κόλαση γεύσεων σε ένα πιάτο

Δίχρωμο γλυκό ψυγείου με σάλτσα καραμέλας,είναι κόλαση γεύσεων σε ένα πιάτο. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Υλικά

  • 6 μερίδες
  • 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
  • Γάλα φρέσκο + ζάχαρη ανάλογα με τις οδηγίες παρασκευής (από εταιρία σε εταιρία αλλάζει)
  • 2 κτγ σιρόπι ή εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ περίσσευμα από κέικ (εγώ είχα σοκολάτας)
  • 8-10 κτσ σάλτσα καραμέλας (βλέπε συνταγή μου) ή μαρμελάδα

Για την διακόσμηση:

6 καραμέλες βουτύρου

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε με τα δάχτυλά μας το κέικ σε ένα μπολ
  • Ξεκινάμε φτιάχνοντας την κρέμα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία. Εμείς προσθέτουμε και 1 κτγ εκχύλισμα ή 1 βανιλίνη
  • Μοιράζουμε την κρέμα βανίλιας σε ατομικά διάφανα κατά προτίμηση ποτηράκια για επιδόρπιο, καλύπτοντας το 1/3 του όγκου του αφήνοντας λίγη κρέμα για το τελείωμα του γλυκού
  • Πάνω από την κρέμα προσθέτουμε 1 κτσ σάλτσα καραμέλας ή μαρμελάδα
  • Πασπαλίζουμε με 2 κτσ από το θρυμματισμένο μας κέικ και αφήνουμε στην άκρη
  • Στην συνέχεια, φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτας πάλι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας προσθέτοντας και αυτήν την φορά 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη
  • Μόλις είναι έτοιμη την μοιράζουμε στα ποτηράκια μας πάνω από το θρυμματισμένο κέικ
  • Φροντίζουμε να αφήσουμε λίγο ακόμα χώρο στο ποτηράκι
  • Τέλος ρίχνουμε 1 κτσ κρέμα βανίλια και από πάνω 1 κτγ σάλτσα καραμέλας
  • Πασπαλίζουμε με λίγα ψίχουλα κέικ
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 30' τουλάχιστον και πριν το σερβίρισμα διακοσμούμε με 1 καραμέλα βουτύρου και λίγη σάλτσα καραμέλας. Καλή σας απόλαυση

Πρέπει οπωσδήποτε να της ρίξεις μια ματιά και σε αυτή τη συνταγή όπως και στο απόλυτο cheescake με μερέντα

Αν δεν θέλετε αυτό με καραμέλα δοκιμάστε με κρέμα μιλφέιγ δοκιμάστε με καραμέλα

Γλυκό ψυγείου με καραμέλα που "λιώνει" στο στόμα. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Θα το φτιάξετε, εύκολα και γρήγορα και σίγουρα θα σας "φύγουν" οι λιγούρες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα

Υλικά

  • 600 γραμμάρια κρέμα τυριού (3 πακέτα)
  • 600 γραμμάρια ζαχαρούχο καραμελωμένο (2 κονσερβες)
  • 4 πακετα μπισκότα πτιμπερ με κακάο
  • Λιγο γάλα για το βούτημα των μπισκότων
  • 1-2 φάκελοι σαντιγί στιγμής

Γλυκό ψυγείου καραμέλα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε την κρέμα τυριού με το μίξερ να γίνει αλοιφή και προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο..τα χτυπάμε πολύ καλά και είναι έτοιμη η κρέμα μας..
  • Σε ένα τάπερ* μεγάλο και φαρδύ ή ταψί μεσαίου μεγέθους αρχίζουμε να βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα και να φτιάχνουμε έτσι την πρώτη στρώση στο τάπερ*.(3 στρώσεις μπισκότα βγαίνουν σε ένα μεγάλο τάπερ*). ρίχνουμε από πάνω λίγη ποσότητα από την κρέμα μας να απλωθεί σε όλα τα μπισκότα... συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η κρέμα και το τελευταίο πάτωμα να είναι μπισκότα.
  • Στη συνέχεια φτιάχνουμε την σαντιγί 1 σακουλάκι ή 2 ανάλογα πόσο σας αρέσει η σαντιγί και σπάμε 4 μπισκότα μέσα στη σαντιγί τα ανακατεύουμε και το ρίχνουμε πάνω στη στρώση με τα μπισκότα.... και το γλυκό μας είναι έτοιμο.!!!
  • Θέλει να κάτσει στο ψυγείο ένα 2ωρο

*Επισημαίνεται ότι οι λέξεις «ΤΑΠΕΡ», «TUPPER», «TUPPERWARE», «TUPPERWAVE» και «ΤΑΠΕΡΑΚΙ» αποτελούν νομίμως καταχωρημένα και ισχύοντα σήματα της εταιρίας «DART INDUSTRIES INC».