Κρέπες που "σκοτώνουν" από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Βάλε πορτοκάλι και θα τους πάρεις τα μυαλά

Θα τις λατρέψουν όλοι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κρέπες που

Θες να απολαύσεις ένα γλυκάκι τώρα που είσαι σπίτι; Σου έχουμε κρέπες που "σκοτώνουν" από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Βάλε πορτοκάλι και θα τους πάρεις τα μυαλά!

Η απόλυτη συνταγή και όλα τα μυστικά μου για τέλειες γλυκές και αλμυρές κρέπες, που βρήκαμε στο argiro.gr. Είναι σίγουρο πως θα την λατρέψεις.

Υλικά Συνταγής

  • 2 αυγά θερμ. δωμ.
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1¼ φλ. γάλα φρέσκο
  • 2 κ.σ. βούτυρο τ. Κερκύρας Χωριό (λιωμένο και κρύο)
  • λίγο βούτυρο τ. Κερκύρας Χωριό (για το ψήσιμο)

Για το σερβίρισμα

  • φρέσκα φρούτα εποχής
  • μέλι ή λιωμένη σοκολάτα
  • ζαμπόν και τυρί
  • ή ότι άλλο σας αρέσει

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά για τις κρέπες να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά.

Αφήνουμε το μείγμα να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα. Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγο γάλα. Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και κουνάμε το τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα η κρέπα.

Ψήνουμε για 1′ σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζουμε. Ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά. Βγάζουμε την κρέπα σε πιάτο. Προσθέτουμε τα υλικά της επιλογής μας και φτιάχνουμε αλμυρές κρέπες (γεμίζουμε με ζαμπόν και τυρί κτλ) ή γλυκιές κρέπες (περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα ή μέλι ή προσθέτουμε φρούτα). Δείτε εδώ πως να φτιάξετε και μια συγκλονιστική τυρόπιτα με ανθότυρο!

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου κρέπες πορτοκάλι

Αν δεν θέλετε κρέπες δείτε αυτή την συνταγή για σαλάτα με ρόδι και πορτοκάλι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Σαλάτα με ρόδι και πορτοκάλι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που έχει ελάχιστες θερμίδες. Το πορτοκάλι θα την απογειώσει αυτή την συνταγή που θα φτιάξετε και θα τους ξετρελάνετε όλους μέσα στο σπίτι, τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους.

Την βρήκαμε στο argiro.gr. Οικογενειακή σαλάτα με ρόδι, πορτοκάλι και κόκκινα φρούτα, γεμάτη φρεσκάδα, χρώματα και γεύση μοναδική!

Υλικά Συνταγής

  • 1 συσκευασία οικογενειακή σαλάτα Φρεσκούλης 425 γραμ.
  • 150 γραµ. κόκκινα φρούτα (φρούτα δάσους)
  • 1 πορτοκάλι (φιλέτα)
  • 1 αβοκάντο
  • 1/2 φλ. κράνμπερι αποξηραμένα ή σταφίδες
  • 1/2 φλ. ρόδι καθαρισμένο
  • 1/2 φλ. φιλέ αμύγδαλο
  • λίγες φύτρες
  • λίγες φλούδες ώριμη γραβιέρα

Για το dressing

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 ζουμερό πορτοκάλι
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 2 κ.σ λευκό ξύδι από κρασί
  • λίγο αλάτι
  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα με ρόδι και πορτοκάλι, βάζουμε πρώτα σε μια μεγάλη σαλατιέρα την οικογενειακή σαλάτα.

Προσθέτουμε τα κόκκινα φρούτα, τα αποξηραμένα φρούτα, τα φιλέτα πορτοκαλιού, το αβοκάντο κομμένο σε καρέ και το ρόδι. Δείτε πως να καθαρίσετε εύκολα το ρόδι εδώ.

Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε την σαλάτα.

Στήνουμε τη σαλάτα σε μια ανοιχτή πιατέλα, την πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και φύτρες. Γαρνίρουμε με φλούδες ώριμης γραβιέρας.

Για το dressing με πορτοκάλι

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Χτυπάμε να ενωθούν. Περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Κόκκινα φρούτα μπορείτε να χρησιμοποιήστε κάθε εποχή διαφορετικά, βατόμουρα κόκκινα, φράουλες, κεράσια, καρπούζι κλπ