Είναι ονειρικό το γλυκό ψυγείου με ακτινίδια - Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι

Θα τρελαθείς

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Είναι ονειρικό το γλυκό ψυγείου με ακτινίδια  - Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι

Δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι, σε αυτό το ονειρικό γλυκό ψυγείου με κύριο συστατικό τα ακτινίδια. Το συγκεκριμένο φρούτο, εκτός του ότι είναι εξαιρετικά θρεπτικό είναι και απόλυτα γευστικό στα γλυκά, γιατί είναι γλυκό και ξινό μαζί.

Πρόκειται για μια ευκολότατη τάρτα με ακτινίδια που είναι και το φρούτο της εποχής. Πάμε να δούμε τη συνταγή και την εκτέλεση...

Υλικά (για 1 ταρτιέρα διαµέτρου 28 εκ.)

Για τη βάση

  • 190 γρ. κρύο βούτυρο, κοµµένο σε κυβάκια
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 µικρά αβγά
  • 2-3 κ.σ. κρύο νερό

Για την κρέμα

  • 3 ποτήρια φρέσκο γάλα
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κ.γ. εκχύλισµα βανίλιας
  • κρόκοι από 2 αβγά
  • 1 κ.γ. βούτυρο

Για τη σάλτσα ακτινιδίου

  • 2 µεγάλα ακτινίδια
  • ζάχαρη ίση µε το βάρος των ακτινιδίων
  • ½ κ.γ. κορν φλάουρ
  • Για το γαρνίρισμα
  • 6-7 ακτινίδια, κοµµένα σε ροδέλες και στραγγισµένα καλά

Εκτέλεση

Βάση

  • Τρίβουµε µε τα χέρια το κρύο βούτυρο µαζί µε το αλεύρι, ώστε να σχηµατιστεί ένα µείγµα µε υφή ψίχουλων. Ρίχνουµε το µείγµα στον κάδο του µίξερ και προσθέτουµε τα αβγά. Χτυπάµε τα υλικά σε χαµηλή ταχύτητα, ώσπου να οµογενοποιηθούν. Ζυµώνουµε µε τα χέρια σε µπάλα, προσθέτοντας σιγά σιγά το κρύο νερό. Αφήνουµε τη ζύµη να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
  • Την ανοίγουµε µε τον πλάστη σε αλευρωµένη επιφάνεια. Τη στρώνουµε στην ταρτιέρα, φροντίζοντας να απλωθεί οµοιόµορφα και να καλυφθούν τα τοιχώµατα. Τρυπάµε µε ένα πιρούνι τόσο τη βάση όσο και τα πλαϊνά, καλύπτουµε µε διάφανη µεµβράνη και τη βάζουµε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Δέκα λεπτά προτού τη βγάλουµε, προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Αφαιρούµε τη µεµβράνη, καλύπτουµε µε αλουµινόχαρτο, πάνω στο οποίο ρίχνουµε µια στρώση ρύζι, και ψήνουµε µέχρι η βάση να αποκτήσει χρυσαφί χρώµα.

Κρέµα

  • Κρατάµε λίγο κρύο γάλα, περίπου ½ φλ., µέσα στο οποίο διαλύουµε το κορν φλάουρ και το αφήνουµε στην άκρη. Ρίχνουµε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα, προσθέτουµε τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια και τα αφήνουµε να βράσουν. Με τον αβγοδάρτη χτυπάµε τους κρόκους και τους ρίχνουµε στο µείγµα.
  • Μόλις βράσει το µείγµα του γάλακτος, ρίχνουµε το κρύο γάλα µε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς. Οταν αρχίσει να κοχλάζει η κρέµα, την αποσύρουµε από τη φωτιά, προσθέτουµε το βούτυρο και ανακατεύουµε µε µια κουτάλα. Βάζουµε την κρέµα σε ένα µπολ, την καλύπτουµε µε διάφανη µεµβράνη και την αφήνουµε να κρυώσει
  • Σάλτσα ακτινιδίου: Στον κάδο του µίξερ, σε χαµηλή ταχύτητα, χτυπάµε τα ακτινίδια µε τη ζάχαρη. Βάζουµε το µείγµα, σε κατσαρόλα, σε χαµηλή φωτιά, µέχρι να απορροφηθούν τα υγρά των φρούτων. Κοσκινίζουµε το κορν φλάουρ, το προσθέτουµε και ανακατεύουµε µε γρήγορες κινήσεις.
  • Σύνθεση: Αφού κρυώσουν η βάση της τάρτας και η κρέµα, απλώνουµε τη δεύτερη επάνω στην πρώτη και καλύπτουµε µε τη σάλτσα. Αν η σάλτσα είναι πηχτή, µπορούµε να τη
  • βάλουµε επάνω στη στρώση κρέµας µε ένα κορνέ. Αν είναι αραιή, απλώνεται και µε σπάτουλα µαρίζ. Γαρνίρουµε µε τις ροδέλες των ακτινιδίων.

Πηγή: tovima.gr

Αν δεν σας αρέσει το γλυκό ψυγείου, δείτε και το απίστευτο γλυκό του κουταλιού με σύκο. Μια συνταγή της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Ονειρικό είναι και το γλυκό ψυγείου με πορτοκάλια και μανταρίνια εκτός με ακτινίδια - Ούτε και εδώ θα μείνει κομμάτι

Με πορτοκάλια και μανταρίνια είναι αυτό το θεϊκό γλυκό ψυγείου για τις ζεστές ημέρες της Άνοιξης και του Καλοκαιριού. Είναι ότι πιο δροσερό για αυτές τις δυο εποχές και πρόκειται να το αγαπήσετε. Στο ταψί, δεν θα μείνει ούτε κομμάτι.

Αυτή είναι η απίστευτη συνταγή. Ακολουθήστε την βήμα προς βήμα...

Υλικά

  • Για το κέικ
  • 5 αυγά
  • 1.5 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 φλιτζάνι κεφίρ
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 μπεικιν
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 λίτρο γάλα

Για την άσπρη κρέμα

  • 250 μασκαρπόνε
  • 200 γρ τυρί Philadelphia
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ ζάχαρη άχνη
  • Για την κίτρινη κρέμ
  • Χυμό από 3 πορτοκάλια
  • Χυμό από 2 μανταρίνια
  • 200 ml νερό
  • 4 κ.σ ζάχαρη
  • 4 κ.σ νισεστε

Πορτοκάλι μανταρίνι γλυκό ψυγείου συνταγή

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι το ξύσμα πορτοκαλί. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού με το μπεικιν και τη βανίλια σιγά σιγά. Εναλλάξ με το αλεύρι προσθέτουμε και το κεφίρ
  • Σε βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθέρμανσμενω φούρνο 170 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Τριπαμε με μία οδοντογλιφιδα σε όλοι την επιφάνεια και περιμένουμε με το κρύο γάλα. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί από την άσπρη κρέμα. Τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός να αφρατέψουν καλά. Την κρέμα αυτή την απλώνουμε πάνω στο γλυκό μάς
  • Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά από την κίτρινη κρέμα. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να πάρει βράσει και να δέσει καλά ή κρέμα. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στην άσπρη κρέμα και το αφήνουμε. Βάζουμε γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες πριν το κόψουμε
  • Το κόβουμε σε κομμάτια. Ρίχνουμε λίγο φιστίκι τριμμένο για διακόσμηση.

Πηγή: cookpad

Αν είσαι λάτρης των φρούτων ωστόσο, δείτε και την συνταγή για γλυκό ψυγεί