Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Salted Caramel Cheescake: Η συνταγή που θα μοιράσει πολλαπλά «εγκεφαλικά»

«Κόλαση»

Salted Caramel Cheescake: Η συνταγή που θα μοιράσει πολλαπλά «εγκεφαλικά»
ΓΛΥΚΕΣ 07.05.2020 16:16
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Είναι σίγουρο πως μόλις δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή για salted-caramel cheescake που σου βρήκαμε, θα "τρελαθείς" κανονικά και όταν το σερβίρεις στο κυριακάτικο τραπέζι σου, θα μοιράσεις πολλαπλά «εγκεφαλικά» στην οικογένειά σου.

Η salted caramel ή απλά η αλατισμένη καραμέλα αποτελεί ένα από τα trends στον κόσμο των γλυκών και όχι άδικα αφού είναι μία άγλυκη γεύση που μπορεί να απογειώσει οποιοδήποτε φαγητό και συνδυάζεται τέλεια με τη σοκολάτα.

Για το λόγο αυτό ψάξαμε και βρήκαμε την πιο πρωτοπόρα συνταγή για salted caramel cheescake και σου την παρουσιάζουμε, ενώ σου προτείνουμε να τη δοκιμάσεις κι αυτή όπως και το γλυκό ψυγείου με ακτινίδια.

Πάμε να δούμε τη συνταγή για το Salted-Caramel Cheescake

Υλικά για 8 μερίδες

  • 250γρ μπισκότα
  • 100γρ βούτυρο
  • 250γρ τυρί κρέμα
  • 250γρ τυρί ρικότα
  • 300γρ κρέμα γάλακτος
  • 2κ.γ βανίλια
  • 1 φλ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 αυγά

Για τη σως της καραμέλας

  • 2φλ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 200 ml νερό
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ βούτυρο
  • αλάτι για τη γαρνιτούρα

Salted Caramel Cheescake

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Τοποθετήστε τα μπισκότα μέσα σε ένα πιρέξ και πιέστε τα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα, αφού φυσικά τα έχει σπάσει σε κομματάκια. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε τα. Βάλτε τα στο φούρνο να ψηθούν για 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά. Μόλις τα βγάλετε βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστείτε.
  • Βάλτε το τυρί κρέμα, τη ρικότα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπήστε τα με το μίξερ για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνουν μαλακά. Βάλτε τα αυγά ένα ένα και συνεχίστε να χτυπάτε το μείγμα. Ρίξτε το μείγμα πάνω στη βάση από μπισκότα που φτιάξατε και απλώστε το με μία σπάτουλα. Ψήστε το για 30-40 λεπτά ή μέχρι να κάτσει. Αφήστε το να παγώσει στο ψυγείο όταν είναι έτοιμο.
  • Για να φτιάξετε τη σως από καραμέλα, βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα τηγάνι και αφήστε το να βράσει, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε το για 6-8 λεπτά χωρίς να το ανακατεύετε μέχρι να γίνει η καραμέλα σκούρα καφέ. Βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε την κρέμα και το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει. Αφήστε το να παγώσει και ρίξτε τη πάνω στο cheescake, προσθέτοντας και αλάτι από πάνω. Αφήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σοκολασμένο γλυκό ψυγείου με φυστικοβούτυρο και φρέσκο γάλα - Θα κολλήσεις μαζί του

Θεϊκό γλυκό ψυγείου με πορτοκάλια και μανταρίνια - Ότι πιο δροσερό

Share