Δροσερό και γρήγορο σπιτικό παγωτό με καραμελωμένες μπανάνες

Το μυστικό για να φτιάξετε παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δροσερό και γρήγορο σπιτικό παγωτό με καραμελωμένες μπανάνες

Την πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή για παγωτό την βρήκαμε από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Φτιάξτε δροσερό παγωτό με καραμελωμένες μπανάνες και συνταγή!

Την βρήκαμε στο argiro.gr και στην παρουσιάζουμε παρακάτω αναλυτικά! Θα ξετρελαθούν όλοι και θα σου την ζητάνε κάθε μέρα!

Υλικά Συνταγής

  • 4 ώριμες μπανάνες
  • 3 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1 ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.
  • 1 κουτί φυτική σαντιγί σε κουτί (ermol ή morfat)
  • 1 εβαπορέ γάλα πολύ παγωμένο

Εκτέλεση

  • Για το σπιτικό παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα, χωρίς παγωτομηχανή και τελεια υφή, βάζουμε πρώτα σε ταψάκι αντικολλητικό τις μπανάνες κομμένες σε φέτες. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς C να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν. Τις λιώνουμε με πιρούνι.
    Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το παγωμένο εβαπορέ και χτυπάμε για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
  • Παγώνουμε στην κατάψυξη το μείγμα για 45 λεπτά μέχρι να κάνει σώμα και να σταθεροποιηθεί. Τότε, το ξαναχτυπάμε για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ να αφρατέψει καλά και προσθέτουμε τις καραμελωμένες μπανάνες.
  • Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει. Αφήνουμε 5-10 λεπτά στον πάγκο πριν το σερβίρουμε.

Δες εδώ επίσης ακόμα μια συνταγή για σπιτικό παγωτό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που έχει γίνει νούμερο 1 για φέτος το καλοκαίρι!

Σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή: Όλα τα μυστικά!

πως φτιάχνω παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

Κάνουμε αυτό που έκαναν παλιά οι νοικοκυρές κι έφτιαχναν μοναδικό σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή. Ακολουθούμε δηλαδή την παλιά μέθοδο.

Κάθε συνταγή για σπιτικό παγωτό μας δίνει οδηγίες για υλικά και τρόπο παρασκευής πολύ απλό σε γενικές γραμμές.

  • Όταν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία παρασκευής (σύμφωνα πάντα με την κάθε συνταγή που ακολουθούμε), παγώνουμε την κρεμά του παγωτού στην κατάψυξη ώστε να σφίξει. Να κάνει σώμα, δηλαδή να αρχίσει να σταθεροποιείται.
  • Τότε, με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε το μισοπαγωμένο παγωτό να αφρατέψει για 3´-4′.
  • Ξαναπαγώνουμε το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι πάλι να αρχίσει να σταθεροποιείται.
  • Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει και 3 και 4 φορές. Δηλαδή πάγωμα την κατάψυξη, αφράτεμα με μίξερ χειρός και ξανά πάγωμα.

Αυτό πρέπει να το κάνουμε όσες φορές χρειαστεί, βλέποντας και κρίνοντας, κάθε φορά που βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη, την υφή του.

Σαν αποτέλεσμα όλης αυτής της διαδικασίας, είναι το παγωτό μας να αποκτήσει μια αφράτη και χωρίς κρυστάλλους υφή και να γίνει απαλό και βελούδινο ταυτόχρονα.

Βέβαια οι καταψύξεις των ψυγείων στα σπίτια μας είναι πολύ δυνατές γι’ αυτό το παγωτό αν μείνει αρκετές ημέρες σφίγγει.

Αφήστε το να σταθεί για λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρετε κι απολαύστε το γιατί παγωτό σαν της μαμάς δεν υπάρχει!