Θεϊκή τούρτα παγωτό με μωσαϊκό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Βάλε μπισκότα πορτοκαλιού και θα την απογειώσεις

Θα πάθετε πλάκα!

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Θεϊκή τούρτα παγωτό με μωσαϊκό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Βάλε μπισκότα πορτοκαλιού και θα την απογειώσεις

Θες να μαγειρέψεις το απόλυτο γλυκό; Μην αγχώνεσαι, γιατί σου έχουμε θεϊκή τούρτα παγωτό με μωσαϊκό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Βάλε μπισκότα πορτοκαλιού και θα την απογειώσεις στο λεπτό!

Μια εύκολη τούρτα μωσαϊκό με σπιτικό παγωτό, που βρήκαμε στο argiro.gr. Η πιο μαμαδίστικη γεύση σε γλυκό. Μωσαϊκό σοκολάτα με αφράτο κλασικό σπιτικό παγωτό που θα λατρέψουν σίγουρα όλοι.

Θα σου προτείναμε ωστόσο να τη δοκιμάσεις οπωσδήποτε κι αυτή τη συνταγή, με παραδοσιακό παστέλι και λεμόνι. Δείτε τη συνταγή εδώ και θα τους αφήσετε όλους άφωνους με τις τακτικές σας.

Αυτή είναι η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για θεϊκή τούρτα παγωτό με μωσαϊκό

Υλικά Συνταγής

  • Για τη βάση
  • 125 γραμ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 4 κ.σ. κοφτές κακάο
  • 200 γραμ. (1/2 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
  • 25 (3/4 του πακέτου) μπισκότα πτι μπερ
  • 2 κ.σ. κονιάκ

Για το παγωτό

  • 250 γραμ. (1 κουτί) φυτική σαντιγί
  • 400 γραμ. (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
  • 400 γραμ. (1 κουτί) εβαπορέ γάλα
  • 1 βανίλια (ή 1 κ.γλ εκχύλισμα βανιίας)
  • 100 γραμ. μικρά γεμιστά μπισκότα σοκολάτας θρυμματισμένα

Για τη γαρνιτούρα

  • 100 γραμ. φουντούκια ψημένα
  • 100 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

Για την τούρτα παγωτό με μωσαϊκό, φτιάχνουμε πρώτα τη βάση μπισκότου. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και το κονιάκ. Τα ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα δαχτυλίδι 26 ή 28 εκ. (μεγάλη). Παγώνουμε τη φόρμα στην κατάψυξη.

Για το παγωτό

Χτυπάμε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός τη φυτική σαντιγί, στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα για 1′. Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε για 3-4′ μέχρι να αφρατέψει καλά η κρέμα. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα λίγο λίγο σταδιακά και χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5΄, να φουσκώσει καλά. Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια και χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ. Λίγο λίγο σταδιακά ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ. Δυναμώνουμε ξανά το μίξερ

Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2΄- 3΄ μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει η ρευστή κρέμα για το σπιτικό παγωτό. Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 1 ώρα ή έως ότου αρχίσει ελαφρά να σταθεροποιείται στα τοιχώματα του μπολ. Ξαναχτυπάμε το μισοπαγωμένο παγωτό με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει καλά και να γίνει σχεδόν διπλάσιο σε όγκο.

Τέλος, προσθέτουμε μέσα τα γεμιστά μπισκότα σε κομμάτια. Τα ανακατεύουμε με σπάτουλα. Αδειάζουμε το παγωτό (που δεν έχει πήξει ακόμα) στη βάση μωσαϊκού στη φόρμα. Παγώνουμε την τούρτα αρκετές ώρες μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί

Για να σερβίρουμε

Ξεφορμάρουμε την τούρτα σε τουρτιέρα, ρίχνουμε επάνω ολόκληρα τα φουντούκια και την περιχύνουμε με χλιαρή λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε 2΄-3΄ να παγώσει η σοκολάτα από την ψύξη του παγωτού και κόβουμε σε κομμάτια.

Πέρα από τη θεϊκή τούρτα παγωτό με μωσαϊκό, έχουμε και το γλυκό του κουταλιού με σύκο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που δοκιμάσαμε αυτή την πεντανόστιμη ροζ λεμονάδα, συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, μας έπιασε κανονικός «εθισμός» μιας και είναι το τέλειο δροσιστικό ποτό του καλοκαιριού και πρέπει να το φτιάξετε κι εσείς!

Ροζ λεμονάδα με φράουλες. Ένα δροσερό αναψυκτικό που θα φτιάξετε εύκολα και θα απολαύσετε με την οικογένεια και τους καλεσμένους σας. Ό,τι πρέπει για παιδικό πάρτυ, ακόμα και για βάφτιση.

Υλικά

  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 200 γραμ. φράουλες ώριμες και γερές
  • 2/3 φλ. φρεσκοστυμμένο λεμόνι
  • 750 ml σόδα αναψυκτικό
  • 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες για το σερβίρισμα
  • πάγο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Για τη ροζ λεμονάδα, βάζουμε τη ζάχαρη, τις φράουλες και ένα φλιτζάνι νερό σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Διαβάστε όλα τα μυστικά για τις φρέσκες φράουλες εδώ.
  • Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και πατάμε με την κουτάλα να λιώσουν οι φράουλες.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Περνάμε το μείγμα από σήτα λεπτή, να φύγουν τα σποράκια της φράουλας.
  • Ενώνουμε το κρύο σιρόπι φράουλας, το λεμόνι και τη σόδα σε κανάτα.
  • Γεμίζουμε τα ποτήρια με παγάκια και βάζουμε ροζ λεμονάδα και φέτες λεμονιού.
  • Ιδανική για παιδικό πάρτυ, για να δροσίσετε τους καλεσμένους σας, ακόμα και για βάφτιση!

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ροζ λεμονάδα