Δροσερό και γρήγορο γλυκό ψυγείου με φέτες μήλου και κανέλα - Οργασμός γεύσεων

Θα πάθετε την πλάκα σας, ότι καλύτερο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δροσερό και γρήγορο γλυκό ψυγείου με φέτες μήλου και κανέλα - Οργασμός γεύσεων

Οργασμός γεύσεων αυτό το δροσερό και γρήγορο γλυκό ψυγείου που θα σας προτείνουμε σήμερα! Έχει φέτες μήλου και είναι πασπαλισμένο με κανέλα.

Η πάστα μήλου είναι ένα εξαιρετικό γλυκό ψυγείου γεμάτο αρώματα βανίλιας και κανέλας. Φτιάχνεται με στρώσεις βανιλένιας κρέμας, στην οποία έχει προστεθεί αφράτη κρέμα τυριού και με στρώσεις μαρμελάδας μήλου, οι οποίες απλώνονται ανάμεσα σε νόστιμα μπισκότα. Στολίζεται με λεπτές φέτες φρέσκου μήλου και ξυλάκια κανέλας. Κρεμώδης, δροσερή, αρωματική και υπέροχα γευστική, είναι σκέτη απόλαυση!

Δείτε εδώ επίσης ένα γλυκό ψυγείου που είναι έτοιμο σε 2 λεπτά

Για την πάστα μήλου θα χρειαστούμε :

Υλικά

  • Για την κρέμα βανίλια
  • 2 ½ κούπες γάλα
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές σούπας νισεστέ
  • 6 κουταλιές κούπας αλεύρι
  • Λίγο αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 4 κουταλιές ζάχαρη
  • 400 γραμ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το μισό γάλα. Στο άλλο μισό διαλύουμε το αλεύρι και το νισεστέ, προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια, τη ζάχαρη και τα αυγά και αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μας μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέτουμε το μίγμα σταδιακά στο χλιαρό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά, έως ότου πήξει η κρέμα μας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα, μέχρι να κρυώσει και να είναι ελαφρώς χλιαρή. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε την κρέμα τυριού, ανακατεύουμε και η κρέμα μας είναι έτοιμη.

Για τη βάση και τις ενδιάμεσες στρώσεις

Μπισκότα τύπου πτι μπερ (84 μπισκότα, για ένα παραλληλόγραμμο σκεύος διαστάσεων 25 x 35 εκ.)

Για τη μαρμελάδα μήλου

Βρείτε τη συνταγή για μαρμελάδα μήλου εδώ. Για το γλυκό χρειάζεται η τριπλή ποσότητα μαρμελάδας μήλου της συνταγής. Ρυθμίστε την ποσότητα του γλυκαντικού που θα προσθέσετε στη μαρμελάδα (σιρόπι αγαύης ή μέλι όπως προτείνεται στη συνταγή ή ζάχαρη αν το επιλέξετε) ανάλογα με το πόσο γλυκά είναι τα μήλα που θα χρησιμοποιήσετε. Αν προτιμάτε τα «άγλυκα» γλυκά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα μικρότερη ποσότητα γλυκαντικού στη μαρμελάδα μήλου.

Για τον εμποτισμό των μπισκότων

Μια κούπα γάλα, στην οποία έχει προστεθεί ένα σφηνάκι κονιάκ

Για την επιφάνεια

  • Τριμμένα corn flakes ολικής
  • Φετάκια μήλου εμποτισμένα σε χυμό λεμονιού
  • Τριμμένη κανέλα
  • Ξυλάκια κανέλας

Σύνθεση

Απλώνουμε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε για το γλυκό μια στρώση μπισκότων, τα οποία πρώτα εμποτίζουμε στο μίγμα γάλα – κονιάκ. Καλύπτουμε τα μπισκότα με τη μισή ποσότητα της κρέμας βανίλιας. Στη συνέχεια απλώνουμε άλλη μια στρώση μπισκότων, εμποτισμένων στο μίγμα γάλα – κονιάκ. Καλύπτουμε με τη μισή ποσότητα μαρμελάδας μήλου. Απλώνουμε και πάλι μια στρώση μπισκότων, εμποτισμένων σε γάλα – κονιάκ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας. Απλώνουμε την τελευταία στρώση μπισκότων, εμποτισμένων στο μίγμα γάλα – κονιάκ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη μαρμελάδα μήλου. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένα corn flakes ολικής. Στολίζουμε την πάστα μήλου με ξυλάκια κανέλας και λεπτές φέτες μήλου, τις οποίες έχουμε εμποτίσει σε χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν. Πασπαλίζουμε με τριμμένη κανέλλα. Αφήνουμε το γλυκό μας να παγώσει καλά στο ψυγείο για τουλάχιστον τρείς ώρες. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα υπέροχο γλύκισμα!

glykesdiadromes.wordpress.com

Εύκολο γλυκό ψυγείου με κανέλα, γάλα και φρυγανιές

Φτιάξε ένα πανεύκολο γλυκό ψυγείου που δεν θα σου πάρει καθόλου χρόνο στην παρασκευή του. Κύρια συστατικά είναι οι φρυγανιές η κανέλα, αλλά και το γάλα. Δείτε την συνταγή και μην χάνετε χρόνο γιατί πρόκειται να σας ξετρελάνει.

Τα περισσότερα από αυτά τα συστατικά που χρειάζεται το συγκεκριμένο γλυκό τα έχουμε σχεδόν όλοι στο ψυγείο μας και στα ντουλάπια της κουζίνας μας, καθώς τα χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας. Πάμε να τα μάθουμε.

Υλικά

  • 1 πακέτο φρυγανιές
  • Για την κρέμα
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 2 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 40 γρ. βούτυρο αγελάδος

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα

Για τη διακόσμηση

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% – 36% λιπαρά, παγωμένη, χτυπημένη σε σαντιγί
  • κανέλα σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα στο φούρνο, στους 160° C για 15 λεπτά, και ψιλοτριμμένα

Προετοιμασία 20΄ – 25 Αναμονή 3 ώρες και 30΄

Διαδικασία Κρέμα:

Σχίζουμε το κλωναράκι βανίλιας κατά μήκος με ένα μυτερό μαχαίρι. Με τη λάμα του μαχαιριού γδέρνουμε το εσωτερικό του για να πάρουμε τα μικρά μαύρα αρωματικά σποράκια. Σε ένα μπολ ενώνουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, ένα φλιτζάνι από το γάλα, τα σποράκια της βανίλιας και τους κρόκους, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Τότε, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να κρυώσει η κρέμα.

Σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε όλα τα υλικά για 3 – 4 λεπτά.

Συναρμολόγηση:

Καλύπτουμε τον πυθμένα ενός μεγάλου πυρέξ με μία στρώση φρυγανιές και τις μουσκεύουμε με το μισό σιρόπι. Καλύπτουμε με άλλη μία στρώση φρυγανιές και ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι. Απλώνουμε την κρέμα, την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μισή ώρα, να σφίξει η κρέμα. Βγάζουμε το γλυκό και από πάνω στρώνουμε τη σαντιγί. Εναλλακτικά, σχηματίζουμε ροζέτες από σαντιγί, χρησιμοποιώντας κορνέ. Πασπαλίζουμε με κανέλα και τα αμύγδαλα. Αφήνουμε το γλυκό για 3 ώρες στο ψυγείο να σφίξει, πριν σερβίρουμε.