"Εθισμός" με τα σοκολατένια γλυκά cake pops

Είναι σαν γλειφιτζούρια!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor

Από την πρώτη στιγμή που δοκιμάσαμε αυτή τη συνταγή για το πιο υπέροχο γλυκό ψυγείου που δεν είναι άλλο από τα σοκολατένια cake pops, μας έπιασε κανονικός εθισμός, μιας και πρόκειται για ένα πολύ ξεχωριστό και πολύ όμορφο κέρασμα.

Μία εύκολη συνταγή για cake pops με κέικ που περίσσεψε, λίγα υλικά και φανταστική σοκολατένια επικάλυψη!

Τη συνταγή αυτή εμείς τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να τη δοκιμάσεις κι αυτή όπως και το πιο φανταστικό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και καραμέλα!

Πάμε να δούμε τη συνταγή για τα σοκολατένια cake pops

Υλικά

  • 350 γραµ κέικ σοκολάτα ή βανίλια
  • 2 κ.σ λιωμένο κρύο βούτυρο
  • 200 γραµ. τυρί κρέμα σε θερμ. δωμ.
  • 1 κ.σ γεμάτη μέλι
  • 1-2 κ.σ πραλίνα (προαιρετικά)
  • ξυλάκια για cake pops

Για την επικάλυψη

  • 250 γραµ. σοκολάτα 60%

Για τη διακόσμηση

  • ζαχαρωτά
  • τρούφα χρωματιστή
  • καραμελάκια σπασμένα

Εκτέλεση

  • Για τα εύκολα cake pops με κέικ και επικάλυψη σοκολάτας, θρυμματίζουμε πρώτα σε ένα μεγάλο μπολ το κέικ σε ψίχουλα. Εναλλακτικά το βάζουμε στο μπλέντερ να γίνει τρίμμα.
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια να γίνει μείγμα σαν πλαστελίνη που πλάθεται σε μπαλάκια.
  • Παίρνουμε μικρές κουταλιές μείγματος και πλάθουμε μπαλάκια σε μεγέθους καρυδιού.
  • Τα ακουμπάμε σε δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα. Τα παγώνουμε για μερικές ώρες μέχρι να σφίξουν και να μπορώ να κολλήσω επάνω τους τα ξυλάκια.
  • Λιώνουμε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βουτάμε την άκρη από τα ξυλάκια στη σοκολάτα και τα καρφώνουμε πάνω στα cake pops.
  • Παγώνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν για περίπου 45′. Μετά, βουτάμε ένα ένα cake pop στη λιωμένη σοκολάτα και διακοσμούμε με ό,τι μας αρέσει.
  • Τα διατηρούμε στο ψυγείο αν κάνει ζέστη ή σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες.

cake pops συνταγή

Πέρα από το γλυκό ψυγείου cake pops μπορείτε να δοκιμάσετε και το πιο λαχταριστό cheescake με salted caramel

Είναι σίγουρο πως μόλις δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή για salted-caramel cheescake που σου βρήκαμε, θα "τρελαθείς" κανονικά και όταν το σερβίρεις στο κυριακάτικο τραπέζι σου, θα μοιράσεις πολλαπλά «εγκεφαλικά» στην οικογένειά σου.

Η salted caramel ή απλά η αλατισμένη καραμέλα αποτελεί ένα από τα trends στον κόσμο των γλυκών και όχι άδικα αφού είναι μία άγλυκη γεύση που μπορεί να απογειώσει οποιοδήποτε φαγητό και συνδυάζεται τέλεια με τη σοκολάτα.

Για το λόγο αυτό ψάξαμε και βρήκαμε την πιο πρωτοπόρα συνταγή για salted caramel cheescake και σου την παρουσιάζουμε, ενώ σου προτείνουμε να τη δοκιμάσεις κι αυτή όπως και το γλυκό ψυγείου με ακτινίδια.

Πάμε να δούμε τη συνταγή για το Salted-Caramel Cheescake

Υλικά για 8 μερίδες

  • 250γρ μπισκότα
  • 100γρ βούτυρο
  • 250γρ τυρί κρέμα
  • 250γρ τυρί ρικότα
  • 300γρ κρέμα γάλακτος
  • 2κ.γ βανίλια
  • 1 φλ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 αυγά

Για τη σως της καραμέλας

  • 2φλ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 200 ml νερό
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ βούτυρο
  • αλάτι για τη γαρνιτούρα

Salted Caramel Cheescake

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Τοποθετήστε τα μπισκότα μέσα σε ένα πιρέξ και πιέστε τα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα, αφού φυσικά τα έχει σπάσει σε κομματάκια. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε τα. Βάλτε τα στο φούρνο να ψηθούν για 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά. Μόλις τα βγάλετε βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστείτε.
  • Βάλτε το τυρί κρέμα, τη ρικότα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπήστε τα με το μίξερ για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνουν μαλακά. Βάλτε τα αυγά ένα ένα και συνεχίστε να χτυπάτε το μείγμα. Ρίξτε το μείγμα πάνω στη βάση από μπισκότα που φτιάξατε και απλώστε το με μία σπάτουλα. Ψήστε το για 30-40 λεπτά ή μέχρι να κάτσει. Αφήστε το να παγώσει στο ψυγείο όταν είναι έτοιμο.
  • Για να φτιάξετε τη σως από καραμέλα, βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα τηγάνι και αφήστε το να βράσει, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε το για 6-8 λεπτά χωρίς να το ανακατεύετε μέχρι να γίνει η καραμέλα σκούρα καφέ. Βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε την κρέμα και το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει. Αφήστε το να παγώσει και ρίξτε τη πάνω στο cheescake, προσθέτοντας και αλάτι από πάνω. Αφήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα.