Δροσερό γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζελέ ανανά - Το πιο εύκολο

Φτιάξτε το χωρίς καμία δυσκολία

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Δροσερό γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζελέ ανανά - Το πιο εύκολο

Εύκολο γιαουρτογλυκό με ζελέ ανανά. Αυτό το γλυκό ψυγείου με ανανά, είναι μια πολύ ελαφριά συνταγή με υπέροχη γεύση. Η τέλεια καλοκαιρινή δροσερή απόλαυση, από τα χεράκια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Σας έχουμε την συνταγή και την εκτέλεση του γλυκού όπως την έγραψε η ίδια η μαγείρισσα.

Υλικά Συνταγής

  • 2 κουτιά ανανάς
  • 1 κουτί ζελέ ανανάς
  • 1φάκελος μείγμα για σαντιγί +200ml γάλα
  • 1 κιλό γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • φρέσκο φυστίκι Αιγίνης αλεσμένο
  • λίγο γλυκό κρασί για το γαρνίρισμα

Αδιανόητο είναι και το γλυκό ψυγείου με λεμόνι. Θα γίνει το αγαπημένο σας.

Εκτέλεση

  • Για εύκολο γιαουρτοζελέ, το δροσερό γλυκό με γιαούρτι και ζελέ ανανά, ανοίγουμε πρώτα τις κονσέρβες του ανανά και τις στραγγίζουμε καλά. Κρατάμε 4 φέτες για το γαρνίρισμα και ψιλοκόβουμε όλες τις υπόλοιπες.
  • Παίρνουμε 1 ποτήρι από το σιρόπι του ανανά και διαλύουμε μέσα σε αυτό τα 2 φακελάκια του ζελέ. Ανακατεύουμε συνεχώς επάνω στη φωτιά, προσέχοντας ωστόσο να μη φουσκώσει το ζελέ βράζοντας.
  • Μόλις λιώσει καλά η σκόνη, βάζουμε το ζελέ σε ένα μπολ για να κρυώσει, μέχρι να πήξει πάρει την υφή του μελιού.
  • Ετοιμάζουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και προσθέτουμε το γιαούρτι. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το ζελέ. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και τον κομμένο ανανά και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το γλυκό μέσα σε ένα γυάλινο μπολ. Το στρώνουμε ωραία με την ανάποδη ενός μεγάλου κουταλιού, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο. Το γλυκό αυτό το φτιάχνουμε από το βράδυ για να το παρουσιάσουμε την επόμενη μέρα.
  • Όταν το βγάλουμε το γιαουρτοζελέ από το ψυγείο και πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με φιστίκι Αιγίνης. Στη μέση τοποθετούμε μία ροδέλα ανανά και στο κέντρο της βάζουμε ένα κερασάκι. Τις υπόλοιπες ροδέλες που κρατήσαμε τις κόβουμε και τις γαρνίρουμε ανάλογα με την προτίμησή μας.

Αν δεν σας αρέσει το γιαουρτογλυκό με ανανά και το γλυκό ψυγείου με πορτοκάλι είναι θεϊκό

Με κανέλα και χυμό πορτοκάλι είναι αυτό το απίστευτο γλυκό ψυγείου, που είναι το κατάλληλο ανάμεσα σε άλλα για την Άνοιξη. Είναι πολύ δροσερό και απολαυστικό και οι γεύσεις του είναι ονειρικές με το που το δοκιμάσεις.

Είναι επίσης, τέλειο για εσένα που λατρεύεις τα φρούτα. Πάμε να δούμε την συνταγή και την εκτέλεση.

Υλικά (για ένα σκέυος 35 x 25) :

15 σταρένιες φρυγανιές (περίπου)

Για το σιρόπι :

  • 380 ml νερό (περίπου 2 κούπες γεμάτες)
  • 300 γρ. ζάχαρη (περίπου 1 1/2 κούπα)
  • 1 κ.γλ. κανέλα (και άλλα μπαχαρικά αν προτιμάτε)
  • Για την κρέμα βανίλιας :
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1300 ml φρέσκο γάλα
  • 5 κ.σ. ζάχαρη

Για την κρέμα πορτοκάλι :

  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου με άρωμα πορτοκάλι
  • 1300 ml φρεσκοστιμένο χυμό πορτοκάλι
  • 6 κ.σ. ζάχαρη

Αν ωστόσο, σας αρέσουν τα φρούτα, θα πάθετε την πλάκα σας όταν δείτε και την συνταγή για γλυκό ψυγείου με φράουλες.

Εκτέλεση :

  • -Στρώνουμε τις φρυγανιές στο πυρέξ και βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 2-3 λεπτά . Σιροπιάζουμε αμέσως τις φρυγανιές και περιμένουμε να το απορροφήσουν!
  • -Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την απλώνουμε με προσοχή πάνω από τις φρυγανιές.
  • -Μέχρι να κρυώσει λίγο , στίβουμε τα πορτοκάλια για να ετοιμάσουμε την κρέμα πορτοκαλιού. Αδειάζουμε το χυμό (περασμένο από σουρωτήρι) σε μια κατσαρόλα μαζί με το περιεγχόμενο των φακέλων και τη ζάχαρη και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά . Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να διαλυθούν τα υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δούμε το μίγμα να ζεσταίνεται και να αρχίσει να πήζει. Ανακατεύουμε διαρκώς και όταν η κρέμα “δέσει” αποσύρουμε αμέσως απο την εστία! (δεν την αδειάζουμε αμέσως στο γλυκό αλλά την ανακατεύουμε από καιρού σε καιρό για να μην κάνει πέτσα).
  • -Όταν η κρέμα βανίλιας έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου κι έχει σταθεροποιηθεί , με προσοχή αδειάζουμε λίγη-λίγη την κρέμα πορτοκαλιού από πάνω. Απλώνεται και στρώνει τέλεια από μόνη της , δε χρειάζεται βοήθεια με σπάτουλα.
  • -Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει (καλύτερα για μια νύχτα) , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

Πηγή: tasteoflife.com