Γρήγορο και απλό γλυκό ψυγείου με φρέσκο γάλα και χυμό πορτοκάλι - Μηδενικές θερμίδες

Με ελάχιστα υλικά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γρήγορο και απλό γλυκό ψυγείου με φρέσκο γάλα και χυμό πορτοκάλι - Μηδενικές θερμίδες

Θες ένα απλό και γρήγορο γλυκό ψυγείου για να δροσιστείς τώρα που η θερμοκρασία είναι στα ύψη; Αυτό με το φρέσκο γάλα και τον χυμό πορτοκάλι θα σου πάρει τα μυαλά!

Παρακάτω θα βρεις όλα τα βήματα για να το φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι!

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου που βράζει με γεύση βανίλια
  • 3 ποτήρια γάλα
  • 3 ποτήρια πορτοκαλάδα
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

  • Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο τάπερ βαλτε μία στρώση από τα μπισκότα αφού πρώτα τα έχετε βουτήξει ελαφρά στο γάλα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη μισή ποσότητα της κρέμας αραβοσίτου, ένα ποτήρι ζάχαρη,τα τρία ποτήρια γάλα και ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα σας να βράσει ελφρά μέχρι να πήξει.
  • Όταν πήξει,΄ριξτε το πάνω στα μπισκότα και έπειτα απλώστε ακόμα μία στρώση με μπισκότα. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την υπόλοιπη κρέμα, ένα ποτήρι ζάχαρη και την πορτοκαλάδα και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
  • Ρίξτε το νέο μείγμα πάνω από τη δεύτερη στρώση μπισκότα, βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο και σε λίγη ώρα που θα πήξει, θα μπορείτε να το απολαύσετε!

Ωστόσο, δείτε εδώ και μια συνταγή που έχει ξετρελάνει το διαδίκτυο! Γλυκό ψυγείου με μήλο και κανέλα!

Γρήγορο και νόστιμο γλυκό ψυγείου με πορτοκάλι - Θα σε τρελάνουν οι γεύσεις του

Είσαι λάτρης των φρούτων; Τότε θα σε τρελάνουν οι γεύσεις αυτού του γλυκού ψυγείου με πορτοκάλι. Είναι πολύ νόστιμο και στην εκτέλεση του πολύ γρήγορο. Για αυτή την εποχή που θα πιάσουν οι ζέστες είναι το κατάλληλο, αφού είναι πολύ δροσερό.

Τα υλικά που θα χρειαστεί είναι λίγα, αλλά και πολύ οικονομικά. Ενώ, μερικά από αυτά μπορεί να τα έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 600ml γάλα
  • 600ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 6 κουταλιές ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 500ml χυμό πορτοκάλι και 3 κουταλιές ζάχαρη, ενώ στα υπόλοιπα 100ml διαλύουμε το ένα φακελάκι άνθος αραβοσίτου και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο ζεστό χυμό ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Αν χρειαστεί ξαναβάζουμε στην μαγειρική εστία μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
  • Κάνουμε την ίδια διαδικασία με το γάλα και το δεύτερο φακελάκι άνθος αραβοσίτου.
  • Σε μια φόρμα απλώνουμε μεμβράνη, ρίχνουμε την κρέμα πορτοκαλιού και τοποθετούμε μια στρώση μπισκότα που έχουμε βουτήξει σε γάλα.
  • Ρίχνουμε και την κρέμα βανίλιας και απλώνουμε δυο στρώσεις μπισκότα βουτηγμένα και αυτά σε γάλα.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο.
  • Σε μια πιατέλα ξεφορμάρουμε το γλυκό και αφαιρούμε τη μεμβράνη.
  • Αν θέλουμε να φτιάξουμε το γλυκό μας σε ταψί θα κάνουμε την αντίθετη διαδικασία στο στήσιμο των υλικών.
  • Πρώτα τη διπλή στρώση τα μπισκότα, την κρέμα βανίλιας, μια στρώση μπισκότα και τέλος τη κρέμα πορτοκαλιού. Μπορείτε να στολίσετε με φέτες πορτοκαλιού.