Γλυκό ψυγείου με γεύση λεμόνι - Λιώνει στο στόμα

Κόλαση!

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Γλυκό ψυγείου με γεύση λεμόνι - Λιώνει στο στόμα

Γλυκό ψυγείου με γεύση λεμόνι που λιώνει στο στόμα. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Είναι απλά υλικά... αυτά τα υλικά πού έχουμε πάντα στη κουζίνα μάς.

Υλικά

Για το κέικ

  • 3 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 4,5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια

Για την κρέμα

  • 700 γρ γάλα
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλουρ
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 βανίλια
  • 40 γρ βιτάμ
  • 1 λεμόνι το ξύσμα
  • Για την κρέμα σοκολάτας
  • 150 γρ γάλα
  • 1 κουβερτούρα
  • 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ

Σιρόπι

  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • Λίγο χυμό λεμόνι

Έχουμε ωστόσο και μοναδική συνταγή με αυτό το κέικ σοκολάτας! Φτιάξε το και θα μας θυμηθείς!

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 4 λεπτά. Μετά Ρίχνουμε το αλεύρι το μπεικιν παουντερ και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά, και το ρίχνουμε σε ταψί στρογγυλό 25 εκ. και το ψήνουμε στο φούρνο για 15 με 20 λεπτά σε 160 βαθμούς.
  • Όσο το κέικ ψήνετε, αρχίζουμε με τη κρέμα. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα τη ζάχαρη το αλεύρι και το κορν φλουρ ανακατεύουμε και το βάζουμε στο μάτι τής κουζίνας ανακατεύοντας μέχρι να βράσει και να πήξη. Μετά Ρίχνουμε τη βανίλια το βιταμ και το ξύσμα από 1 λεμόνι.
  • Αφού τελειώνουμε και με τή κρέμα την βγάζουμε από το μάτι τής κουζίνας. Και επίσης βγάζουμε και το κέικ από το φούρνο που θα έχει ψηθεί. Και έτσι φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε ένα μικρό μπρίκι βάζουμε 2 κουταλιές ζάχαρη 1 κουταλιά μέλι και μισό φλιτζάνι νερό. Το βράζουμε 2 λεπτά.
  • Με τό σιρόπι που φτιάξαμε πασπαλίζουμε όλοι την επιφάνεια τού κέικ και ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το κέικ. Και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την σοκολατένια κρέμα.
  • Και τέλος αρχίζουμε με την τελευταία κρέμα. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τό γάλα και την κουβερτούρα σε κομματάκια, τό βάζουμε στο μάτι τής κουζίνας ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει, ρίχνουμε το βιταμ, όταν βλέπουμε ότι είναι έτοιμο το ρίχνουμε πάνω από το γλυκό. Και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον δυόμισι ώρες.

Aν δεν θέλετε γλυκό ψυγείου με γεύση λεμόνι δοκιμάστε γιαουρτοζελέ ψυγείου με άρωμα σοκολάτα

Δροσερό γιαουρτοζελέ ψυγείου με άρωμα σοκολάτα που λιώνει στο στόμα. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Ιδού λοιπόν μια νέα ιδέα για δροσερό γλυκάκι ψυγείου εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και -προ πάντων- "αθώο".

Υλικά

  • 1 φακελάκι ζελέ λάιτ (14 γρ.) φράουλα ή μπανάνα
  • 300+ 300 γρ. νερό
  • 3 κ.σ. κακάο σκόνη άγλυκο
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. στέβια ή μέλι (προαιρετικά)
  • Φράουλες ή μπανάνες ψιλοκομένες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το κακάο με 300 γρ. νερό.
  • Μόλις βράσει το ρίχνουμε σε μπωλ και προσθέτουμε το ζελέ της επιλογής μας (κάποιο άρωμα που να "δένει" ωραία με τους σοκολατένιους τόνους του κακάο όπως η φράουλα ή η μπανάνα).
  • Προσθέτουμε, αν βάλουμε τελικά, τη στέβια ή το μέλι και ανακατεύουμε καλά να λιώσουν όλα καλά.
  • Ρίχνουμε 300 γρ. κρύο νερό και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθεί με το "σοκολατένιο" ζελέ (ίσως χρειαστεί λίγο χτύπημα με το μίξερ χειρός -για δευτερόλεπτα- γιατί έχει κρυώσει ήδη το μίγμα μας με την προσθήκη του κρύου νερού και του γιαουρτιού και μπορεί να μη διαλύεται καλά το γιαούρτι).
  • Αν θέλουμε, τέλος, ρίχνουμε και τα φρουτάκια μας και δρόμο για το ψυγείο! Χρειάζεται τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο αλλά στο τέλος μας αποζημιώνει!