Γεμιστές αυγόφετες με σοκολάτα, καραμελωμένες μπανάνες και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Κόλαση!

Θα πάθετε εγκεφαλικό με την πρώτη μπουκιά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γεμιστές αυγόφετες με σοκολάτα, καραμελωμένες μπανάνες και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Κόλαση!

Θα πάθετε εγκεφαλικό με αυτή την κολασμένη συνταγή της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Γεμιστές αυγόφετες με σοκολάτα, κανέλα και καραμελωμένες μπανάνες!

Οι αγαπημένες αυγοφέτες των παιδικών μας χρόνων σε μια εκδοχή που όλοι θα ξαναγίνετε παιδιά και θα βουτάτε το δάχτυλο στην μαγική καραμέλα στην βάση του ταψιού. Ακαταμάχητο!

Υλικά Συνταγής

  • 20 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. κατά προτίμηση μαύρη ζάχαρη (ή κρυσταλλική)
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 2 φλ. γάλα φρέσκο
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια ή 2 κάψουλες βανίλιας
  • 4 -6 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας ή 125 γρ. τριμμένη σοκολάτα της αρεσκείας σας
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Για τις καραμελωμένες μπανάνες

  • 3 ώριμες και σφιχτές μπανάνες
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 2-3 πρέζες κανέλα

Εκτέλεση

  • Για τις αυγοφέτες γεμιστές στο φούρνο με σοκολάτα και μπανάνα, θα χρησιμοποιήσουμε πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος 23 χ33 εκ.
  • Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι και το γάλα να ενωθούν.
  • Αλείφουμε το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Πασπαλίζουμε επάνω την μαύρη ζάχαρη φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα.
  • Απλώνουμε 2-2 φέτες ψωμί ενωμένες, κάνοντας μια παχιά στρώση και κόβοντας τα λίγο αν χρειαστεί για να γεμίσει η βάση και οι γωνιές του ταψιού. Περιχύνουμε σιγά σιγά με 1 -1/2 φλ. μείγμα αυγό – γάλα.
  • Ρίχνουμε σε στρώση τις καραμελωμένες μπανάνες και σε στρώση την πραλίνα.
  • Καλύπτουμε με το υπόλοιπο ψωμί. Η επιφάνεια του ταψιού καλύπτεται με 6 ολόκληρες φέτες και μισή φέτα κομμένη στη μέση.
  • Πιέζουμε ελαφρά να κολλήσουν οι στρώσεις. Περιχύνουμε με τα υπόλοιπα υγρά (αυγά – γάλα). Αφήνουμε να σταθεί και να ρουφήξει για 30′. Αν έχετε χρόνο, όσο περισσότερο το αφήσετε να ποτίσει το ψωμί, τόσο πιο αφράτο και νόστιμο θα γίνει το γλυκό.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, για 40′ περίπου μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να σταθεροποιηθεί.
  • Αφήνουμε για 10′ στον πάγκο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λίγη άχνη ή περιχύνουμε με λίγο μέλι.
  • Είναι ένα υπέροχο γλυκό που άνετα το βγάζετε σε τραπέζι ζεστό όπως βγαίνει από τον φούρνο και σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό. Πραγματικά, κόλαση καραμέλας- σοκολάτας!

Για τις καραμαλωμένες μπανάνες

  • Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Βάζουμε τις μπανάνες μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει.

Κι αν γενικά έχετε όρεξη να δημιουργήσετε στην κουζίνα σας φτιάξτε αυτό το γρήγορο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και λεμόνι!

Αυγόφετες με μέλι και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Όπως τις τρώγαμε στο σπίτι της γιαγιάς

αυγόφετες συνταγές της Αργυρώ μπαρμπαρίγου

Αν θέλετε χορταστικό, θρεπτικό και πεντανόστιμο πρωινό, τότε αυτές οι γλυκές αυγοφέτες με μέλι ή κανελοζάχαρη από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι η συνταγή που ψάχνετε! Θα σας θυμίσουν κάτι από το σπίτι της γιαγιάς που σας τις ετοίμαζε όταν ήσασταν μικροί!

Μια συνταγή από το argiro.gr που μας γυρνάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, στο χωριό της γιαγιάς. Παρακάτω θα βρείτε τα υλικά και τα βήματα για να τις φτιάξετε μόνοι σας!

Υλικά Συνταγής

  • 3 αυγά
  • 1 φλ. γάλα
  • 2-3 σταγόνες βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί περίπου 2 εκατοστά η κάθε μια
  • 100 γραμ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα

  • μέλι θυμαρίσιο και κανέλα ή κανελοζάχαρη
  • μπανάνα ή φράουλες

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε τις γλυκές αυγοφέτες με μέλι ή κανελοζάχαρη (french toast), σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι με ένα σύρμα και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος, που να χωράει το ψωμί και περιχύνουμε με το μείγμα αυγού.
  • Τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά και να ρουφήξουν το μείγμα. Αναποδογυρίζουμε τις φέτες και αφήνουμε ακόμη 10 λεπτά να ρουφήξουν το υγρό μείγμα
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Βάζουμε λίγο βούτυρο να λιώσει. Πιάνουμε μια μια φέτα, την κρατάμε λίγο για να στραγγίσει και τη βάζουμε στο τηγάνι.
  • Ροδίζουμε κάθε αυγοφέτα για 2-3′ και αναποδογυρίζουμε για να ροδίσει και από την άλλη. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες κατά τον ίδιο τρόπο.
  • Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα ή κανελοζάχαρη. Ακουμπάμε λίγο βούτυρο στη ζεστή αυγοφέτα για να λιώσει.
  • Αν θέλουμε σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα.