Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Το πιο διάσημο γλυκό ψυγείου με φράουλες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Πεντανόστιμο

Ονομάζεται αλλιώς "Tres leches cake"

Το πιο διάσημο γλυκό ψυγείου με φράουλες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Πεντανόστιμο
ΓΛΥΚΕΣ 29.05.2020 06:23
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Tres leches cake: Αυτό είναι το πιο διάσημο και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με φράουλες από την κεντρική και νότια Αμερική που αγαπιέται πολύ από τους Ισπανόφωνους όλου του κόσμου και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει την συνταγή.

Στην ουσία tres leches σημαίνει τρία γάλατα, τα οποία αποτελούν το πλούσιο σιρόπι του κέικ. Εντυπωσιακό ιδιαίτερο και σιροπιαστό λευκό κέικ με φράουλες που θα σας πάρει το μυαλό.

Υλικά Συνταγής

Για το παντεσπάνι

  • 1½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 125 γραμ. Χωριό μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι (σε θερμ. δωμ.)
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 5 αυγά (σε θερμ. δωμ.)
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 1 μικρο λεμόνι (ακέρωτο)

Για το σιρόπι

  • 1 κουτί ζαχαρούχο (400 γραμ.)
  • 1 κουτί εβαπορέ (400 γραμ.)
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος light

Για το γαρνίρισμα

  • 1½ φλ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κ.σ ζάχαρη άχνη
  • 200 γραμ. μικρές φράουλες (κατακόκκινες-ώριμες και σφιχτές)
  • λίγο κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση για το πιο διάσημο γλυκό ψυγείου από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγοτ

  • Το tres leches cake, αυτό το εύκολο γλυκό ψυγείου με φράουλες και ιδιαίτερο σιρόπι, όσο πιο πολύ μείνει στο ψυγείο τόσο πιο ωραίο θα γίνει.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C στον αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι 34χ22 εκατ. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός τα χτυπάμε για 2-3΄μέχρι να γίνουν κρέμα. Ένα- ένα προσθέτουμε τα αυγά, χτυπώντας με το μίξερ κάθε φορά ώστε να πίνει το μείγμα κάθε αυγό που προσθέτουμε. Προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ χειρός και λίγο-λίγο σταδιακά, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας πάντα με ο μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε για 30΄στη μεσαία σχάρα. Αφού βγει το παντεσπάνι από το φούρνο όπως είναι ζεστό, το τρυπάμε με σουβλί ή με ένα πιρούνι ολόγυρα παντού. Αφήνουμε να κρυώσει για 20΄.

Για το σιρόπι γάλακτος

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα το εβαπορέ μαζί με το ζαχαρούχο, να ενωθούν. Σιγά-σιγά, προσθέτουμε τη light κρέμα. Μόλις ενωθούν τα υλικά σταματάμε το μίξερ.
  • Με αυτό το υγρό μείγμα (γαλατένιο σιρόπι) που δημιουργήθηκε, περιχύνουμε το παντεσπάνι σιγά-σιγά μέχρι να το ρουφήξει όλο.
  • Αφού κρυρώσει τελείως το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Το γλυκό ψυγείου θα είναι ζουμερό και το παντεσπάνι αφράτο και γαλατένιο. Σερβίρεται παντα παγωμένο και είναι καλύτερο πάντα την επόμενη ημέρα.

Για το γαρνίρισμα

  • Χτυπάμε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός την κρύα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσει απαλές κορυφές.
  • Την απλώνουμε επάνω σε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με ολόκληρες μικρές φράουλες. Παγώνουμε το γλυκό για 1 ή περισσότερες ώρες.
  • Το διατηρούμε πάντα στο ψυγείο.

Αν γενικά προτιμάτε την σοκολάτα μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και σε αυτό το γλυκό ψυγείου!

Μυστικά για το tres leches cake

  • Το tres leches cake γνωστό και σαν Pastel de Tres Leches ή Three Milk cake, είναι ένα σιροπιαστό κέικ που μπαίνει σε ταψί, περιχύνεται με σιρόπι από 3 είδη γάλακτος εβαπορέ-ζαχαρούχο-πλήρες γάλα ή κρέμα, από όπου πήρε και το όνομα του.
  • Όταν τα 3 γάλατα ενωθούν σε σιρόπι, ισορροπούν τη γλύκα και την πλούσια γεύση του κέικ.
  • Γίνεται σε μια στρώση σε ταψί, περιχύνεται με το σιρόπι γάλακτος και αφού ποτίσει σωστά καλύπτεται με σαντιγί.
  • Σερβίρεται σκέτο και είναι καταπληκτικό, γαρνίρεται με φράουλες ή αλλά φρέσκα φρούτα ή σερβίρεται με τρίμμα σοκολάτας.
  • Προέρχεται από την κεντρική και νότια Αμερική και αγαπιέται πολύ από τους Ισπανόφωνους όλου του κόσμου.
  • Για το σοκολατένιο tres leches, προσθέτουμε κακάο στο κέικ και στο σιρόπι κι αν θέλουμε μπορούμε προσθέσουμε κακάο και στην σαντιγί.
  • Κομμάτια σοκολάτας ή ξύσμα σοκολάτας μπαίνουν στο μείγμα κέικ αφού το φτιάξουμε τελευταία στιγμή και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  • Επίσης μπορείτε να προσθέσετε 4 κ.σ πραλίνα σοκολάτα στο σιρόπι για σοκολατένια γεύση ή 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας αφού βράσει το σιρόπι, ώστε να λιώσει η σοκολάτα με τη θερμοκρασία.
  • Το tres leches κέικ είναι ακόμα καλύτερο την επόμενη ημέρα.
  • Το λίγο παχύ σιρόπι γάλακτος που μένει στο ταψί το προσθέτουμε στη μερίδα που σερβίρουμε περιχύνοντας με κουτάλι το γλυκό.

Θεϊκό γλυκό ψυγείου με μαρέγκες, κρέμα και φράουλες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

γλυκά ψυγείου με φράουλες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

Για την κρέμα

  • 300 γραµ. κρύα κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γραµ.)
  • 2 κ.σ. άχνη

Για το γλυκό

  • 20 μαρέγκες λευκές ή χρωματιστές
  • 1 λίτρο παγωτό βανίλια
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κεσεδάκι φράουλες ώριμες (ή φρούτα δάσους)
  • λίγα φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
  • λίγα φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση - O τρόπος για να φτιάξεις θεϊκό γλυκό ψυγείου με μαρέγκες, κρέμα και φράουλες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Για το εύκολο γλυκό με μαρέγκες, κρέμα και φράουλες, πρώτα φτιάχνουμε την εύκολη σάλτσα από φράουλα ή φρούτα του δάσους. Τις μαρέγκες πρέπει να τις έχετε έτοιμες από πριν, ή να τις αγοράσετε από ζαχαροπλαστείο.

Για την εύκολη σάλτσα με φράουλες

Καθαρίζουμε και κόβουμε στη μέση τις φράουλες. Πασπαλίζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη. Λιώνουμε με τα χέρια και γίνεται ωμή σάλτσα φράουλας. Τη βάζουμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα

Παγώνουμε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη για 10′. Ρίχνουμε μέσα την παγωμένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά και την άχνη και χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει η κρέμα παχύρευστη. Προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ να ενωθούν κρέμα και γιαούρτι. Παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

Στήνουμε το γλυκό

Σε διάφανο γυάλινο μπολ, κάνουμε στρώσεις παγωτό, φράουλες ή φρούτα του δάσους, χτυπημένη κρέμα και μαστιχωτές μαρέγκες. Ενδιάμεσα ρίχνουμε λίγη σάλτσα φρούτων (φράουλα ή φρούτα του δάσους). Σπάστε μερικές μαρέγκες μέσα στο μείγμα για πιο ωραία υφή. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα φρούτων και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σπασμένες μαρέγκες. Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και αν θέλουμε ψίχα φιστίκι Αιγίνης ωμό. Σερβίρουμε το γλυκό αμέσως, με το μπολ στο τραπέζι. Σερβίρεται με κουτάλι και είναι αέρινο.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ραφιόλια Πάρου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Παραδοσιακή συνταγή με μυζήθρα και κανέλα

Πάρε κόκκινα βατόμουρα και λευκή σοκολάτα και θα κάνεις το πιο κολασμένο γλυκό ψυγείου

Share