Μερεντογλυκό με μπισκότα πτι μπερ - Συνταγή «κόλαση»

Λιώνει στο στόμα

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Μερεντογλυκό με μπισκότα πτι μπερ - Συνταγή «κόλαση»

Μερεντογλυκό με μπισκότα πτι μπερ. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά και που είναι «κόλαση».

Είναι απλά υλικά... αυτά τα υλικά πού έχουμε πάντα στη κουζίνα μας και θα το φτιάξεις γρήγορα και πολύ εύκολα.

Υλικά

  • 4 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 500 γρ κρέμα ζαχαροπλαστικής ρουιαγιαλ
  • 400 γρ μερέντα
  • 3 φακέλους άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
  • 1κ 200 γρ γάλα φρέσκο
  • 200 γρ καρυδόψιχα
  • 200 γρ γλυκό κουταλιού βύσσινο

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε λίγο γάλα φρέσκο όχι πολύ χλιαρό να είναι και στη συνέχεια βουτάμε τα μπισκότα στο γαλα άμεσος τα βγάλουμε τα στρώνουμε με σειρά στο ταψί μια στρώση και στην συνέχεια κτυπάμε το γάλα με τα 3 φακέλους άνθος αραβοσίτου μέχρι που πήξει και τα στρώνουμε στα μπισκότα, προσθέτουμε πάλι μια στρώση και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την μερέντα μαζί για 5 λεπτά την απλώνουμε στα μπισκότα δεν την βάζουμε όλη την κρέμα γάλακτος με την μερέντα
  • Κρατάμε το μισό βάζουμε άλλη μια στρώση με μπισκότα και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα που κρατήσαμε και κόβουμε τα καρύδια στο μπλέντερ και πασπαλίζουμε όμορφα και ωραία από πάνω και στο τέλος προσθέτουμε το γλυκό κουταλιού με ένα μικρο κουταλάκι του γλυκού.

Έχουμε ωστόσο και μοναδική συνταγή με αυτό το κέικ σοκολάτας! Φτιάξε το και θα μας θυμηθείς!

Αν δεν θέλετε μερεντογλυκό με μπισκότα πτι μπερ δοκιμάστε αυτό το μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ένα εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου με πτι μπερ, σοκολάτα, κρέμα και μπανάνες, τόσο νόστιμο που θα εξαφανιστεί από μικρούς και μεγάλους στο πι και φι, έφτιαξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και είναι σκέτη κόλαση.

Η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει 9 μερίδες και θα είναι έτοιμη μέσα σε 15 λεπτά. Μπορεί να την φτιάξει και ένας αρχάριος σε θέματα μαγειρικής.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε για το μπισκοτογλυκό

  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1 ½ φλ. κρύο γάλα
  • 3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 250 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 3-4 μπανάνες ώριμες

Για την επικάλυψη

  • 60 γραμ. κουβερτούρα
  • 2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
  • λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 3 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Για το εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου με πτι μπερ και σοκολάτα, χτυπάμε πρώτα σε ένα μπολ την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.
  • Αφήνουμε για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή. Απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα.
    Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού. Απλώνουμε σε στρώση τη μισή κρέμα. Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας. Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα.
  • Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες. Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας. Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει. Όσο ακόμα η σοκολάτα είναι ρευστή, προσθέτουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα.
  • Τα χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.