Ελένη Χατζίδου: Έφτιαξε τα πιο υγιεινά pancakes πρωτεΐνης - Ποια η συνταγή

Πεντανόστιμα

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Ελένη Χατζίδου: Έφτιαξε τα πιο υγιεινά pancakes πρωτεΐνης - Ποια η συνταγή

Η Ελένη Χατζίδου έφτιαξε τα υγιεινά pancakes πρωτεΐνης και σου δίνει την συνταγή. Η ίδια μπαίνει συχνά στην κουζίνα και αυτή την φορά ετοίμασε νόστιμες τηγανίτες με λίγες θερμίδες, αφού με τον Ετεοκλή Παύλου προσέχουν την διατροφή τους. Αυτή είναι η συνταγή που ακολούθησε.

Η Ελένη Χατζίδου μπαίνει συχνά στην κουζίνα και θέλει καθημερινά να περιποιείται την οικογένεια της. Για αυτό μαγειρεύει μόνο τα καλύτερα για εκείνους.

Μάλιστα επειδή η τραγουδίστρια προσέχει και την διατροφή της, είναι πολύ επιλεκτική στο τι μαγειρεύει αλλά και πως το μαγειρεύει.

Η ίδια αυτή την φορά επέλεξε να φτιάξει pancakes πρωτεΐνης που είναι πολύ εύκολα και νόστιμα, χωρίς περιττές θερμίδες. Έτσι τα απολαμβάνεις χωρίς ενοχές.

Πολλά έχουν ακουστεί βέβαια για την Ελένη Χατζίδου και τον Ετεοκλή Παύλου, και την εκπομπή που πρόκειται να κάνουν στο Open. Δείτε εδώ τι απάντησαν εκείνοι.

Δες εδώ την συνταγή της:

Ελένη Χατζίδου pancakes συνταγή

H συνταγή για pancakes πρωτεΐνης που έφτιαξε η Ελένη Χατζίδου

Συστατικά

  • 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα
  • 2 μεγάλα αυγά (ή 4 ασπράδια αυγών, σε περίπτωση που θέλετε να μειώσετε τις θερμίδες και τα λιπαρά)
  • 1 scoop (35g) Πρωτεΐνης Ορού Γάλακτος (Βανίλια ή Μπανάνα)
  • 1 scoop (35g) νιφάδων βρώμης

Προετοιμασία

  • Αρχικά, χρησιμοποιήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήστε το να ζεσταθεί. Το κλειδί εδώ είναι μέτρια θερμοκρασία- αν αρχίσει να καπνίζει, είναι πολύ ζεστό.
  • Στη συνέχεια, προσθέστε την μπανάνα και τα αυγά σας σε ένα μπλέντερ ή μίξερ. Ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να είναι ομογενές.
  • Προσθέστε τη σκόνη πρωτεΐνης και τις νιφάδες βρώμης στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει.
  • Βεβαιωθείτε τα προσθέτετε μετά από τις μπανάνες και τα αυγά για να αποτρέψετε τη σκόνη να κολλήσει στο κάτω μέρος του μπλέντερ (σε κανέναν δεν αρέσει ένα καβουρδισμένο μπλέντερ).
  • Ρίχνετε ένα τέταρτο του μίγματος στο προθερμασμένο τηγάνι σας, σχηματίζοντας ένα pancake πλάτους περίπου
  • 12.5εκ. Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε τα pancakes λίγο πιο παχιά – απλά περιμένετε 20 δευτερόλεπτα και ξαναρίξτε μια μικρή ποσότητα από πάνω.
  • Περιμένετε περίπου 30 δευτερόλεπτα (ή μέχρι το κάτω μέρος να πάρει χρυσό χρώμα), στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να ανασηκώσετε το pancake και μαγειρέψτε για επιπλέον 30 δευτερόλεπτα.
  • Επαναλάβετε έως ότου έχετε χρησιμοποιήσει όλο το μίγμα.
  • Συνδυάστε με τις αγαπημένες σας γαρνιτούρες (πιστεύουμε πως τα βατόμουρα μαζί με το Σιρόπι Χωρίς
  • Ζάχαρη(Γεύση Σφένδαμου) μας κάνουν τα καλύτερα pancakes πρωτεΐνης στον κόσμο).