Η πιο απλή μηλόπιτα με κανέλα, ζάχαρη και ελάχιστο ελαιόλαδο

Λιώνει στο στόμα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η πιο απλή μηλόπιτα με κανέλα, ζάχαρη και ελάχιστο ελαιόλαδο

Ψάχνεις ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι; Αυτή ίσως είναι η πιο απλή μηλόπιτα του κόσμου! Κανέλα, ζάχαρη και ελάχιστο ελαιόλαδο είναι κάποια από τα συστατικά που θα χρειαστείς για να την φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι.

Για σένα που θες κάτι ελαφρύ για μετά το φαγητό αυτή η συνταγή είναι ότι πρέπει.

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνια ‏καφέ ζάχαρη
  • 1/3 του φλιτζανιού ‏ελαιόλαδο
  • 1 ‏αυγό
  • 1 φλιτζάνι ‏γάλα πλήρες με μια κουταλιά χυμό από φρέσκο λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι ‏βανίλια
  • 2 1/2 φλιτζάνια ‏αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζάνια ‏μήλα (κομμένα σε φέτες)
  • 1/2 φλιτζάνι ‏ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ‏βούτυρο μαλακό

Εκτέλεση για την πιο απλή μηλόπιτα

  • Ανακατεύετε το γάλα με το χυμό λεμονιού και μετά το αφήνετε για 5 με 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Ανακατεύετε τα υλικά σας κατά σειρά όπως αυτά εμφανίζονται στη λίστα εκτός από τα 3 τελευταία.
  • Απλώνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 23 επί 33 εκατοστά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά τα 3 τελευταία υλικά, δηλαδή την ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο για να κάνετε τη γαρνιτούρα.
  • Απλώνετε τη γαρνιτούρα πάνω από το μείγμα.
  • Ψήνετε για 45 λεπτά. Σερβίρετε την μηλόπιτα ζεστή!

Στη Λήμνο βέβαια έχουν μια πιο απλή συνταγή για μηλόπιτα και κάνει θραύση! Δες την εδώ

Η πιο εύκολη μηλόπιτα του κόσμου - Λιώνει στο στόμα

εύκολες συνταγές για μηλόπιτα

Ψάχνεις το πιο τέλειο και εύκολο γλυκό στον κόσμο; Σου βρήκαμε αυτή την μηλόπιτα που λιώνει στο στόμα και είναι έτοιμη σε λίγα μόνο λεπτά.

Θα την λατρέψεις τόσο εσύ όσο και οι αγαπημένοι σου.

Υλικά

  • 3-4 μήλα
  • 4 αυγά
  • Μισό πακέτο μαλακό βούτυρο
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1 γιαούρτι της επιλογής σου (μπορείς να βάλεις και με γεύσεις )
  • 2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 200 γραμμάρια αλεύρι

Η εκτέλεση της πιο εύκολης μηλοπιτας του κόσμου

Ο τρόπος για να φτιάξεις αυτή τη μηλόπιτα είναι πολύ εύκολος. Για αρχή, πλύνε καλά και καθάρισε τα μήλα από κουκούτσια και φλούδες. Κόψε τα σε φέτες και άφησε τα στην άκρη για να συνεχίσουμε με την υπόλοιπη διαδικασία.

Πάρε τα 3 από τα 4 καθαρισμένα μήλα, και τρίψε με τον τρίφτη σε ένα μπολ. Σούρωσε τα καλά πιέζοντας τα με τα χέρια σου για να βγάλουν όλους τους χυμούς τους. Άφησε τα στην άκρη και πάμε να αρχίσουμε το κέικ μας.

Σε ένα μεγάλο μπολ, πρόσθεσε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτύπησε τα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σπάσε μέσα ένα ένα τα αυγά και ανακάτευε ταυτόχρονα. Στη συνέχεια πρόσθεσε τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και τη κανέλα και ανακάτεψε απαλά.

Μετά ρίξε το γιαούρτι , τα μήλα που έχεις τρίψει και τέλος το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας. Τέλος, βουτύρωσε ένα στρογγυλό ταψάκι και άπλωσε πάνω του το τελευταίο μήλο που μας έχει μείνει σε φέτες. Ρίξε από πάνω τη ζύμη και άπλωσε τη με μία σπάτουλα.

Ψήσε το κέικ μας για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο. Η αφράτη μηλόπιτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσεις. Αναποδογύρισε τη σε μία μεγάλη πιατέλα και έτοιμη.