Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Το γλυκό ψυγείου των παιδικών μας χρόνων: Με κρέμα πορτοκάλι και τριμμένο φιστίκι

Θα σε... ταξιδέψει με την πρώτη μπουκιά!

Το γλυκό ψυγείου των παιδικών μας χρόνων: Με κρέμα πορτοκάλι και τριμμένο φιστίκι
ΓΛΥΚΕΣ 04.06.2020 06:59
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ένα είναι το γλυκό ψυγείου που θυμόμαστε όλοι από τα δικά μας χρόνια όταν πηγαίναμε στο χωριό! Η γιαγιά το έφτιαχνε σε χρόνο dt κι εμείς τρελαινόμαστε με την γεύση του πορτοκαλιού και το τριμμένο φιστίκι από πάνω.

Η παρακάτω συνταγή θα σε ταξιδέψει με την πρώτη μπουκιά. Θα σου φέρει αναμνήσεις που βρίσκονται βαθιά στο μυαλό σου κι όλα αυτά με την... υπέροχή της γεύση! Δοκίμασε την!

Υλικά

Για το κέικ

  • 5 αυγά
  • 1.5 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 φλιτζάνι κεφίρ
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 μπεικιν
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 λίτρο γάλα

Για την άσπρη κρέμα

  • 250 μασκαρπόνε
  • 200 γρ τυρί Philadelphia
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ ζάχαρη άχνη

Για την κίτρινη κρέμα

  • Χυμό από 3 πορτοκάλια
  • Χυμό από 2 μανταρίνια
  • 200 ml νερό
  • 4 κ.σ ζάχαρη
  • 4 κ.σ νισεστε

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι το ξύσμα πορτοκάλι. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού με το μπεικιν και τη βανίλια σιγά σιγά. Εναλλάξ με το αλεύρι προσθέτουμε και το κεφίρ
  • Σε βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα σε όλοι την επιφάνεια και περιμένουμε με το κρύο γάλα. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί από την άσπρη κρέμα. Τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός να αφρατέψουν καλά. Την κρέμα αυτή την απλώνουμε πάνω στο γλυκό μας
  • Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά από την κίτρινη κρέμα. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να πάρει βράσει και να δέσει καλά ή κρέμα. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στην άσπρη κρέμα και το αφήνουμε. Βάζουμε γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες πριν το κόψουμε
  • Το κόβουμε σε κομμάτια. Ρίχνουμε λίγο φιστίκι τριμμένο για διακόσμηση. Καλή μάς όρεξη

Δες κι αυτό το γλυκό ψυγείου που έχει ξετρελάνει τους food bloggers!

Γρήγορο και απλό γλυκό ψυγείου με φρέσκο γάλα και χυμό πορτοκάλι - Μηδενικές θερμίδες

γλυκά ψυγείου με πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου που βράζει με γεύση βανίλια
  • 3 ποτήρια γάλα
  • 3 ποτήρια πορτοκαλάδα
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

  • Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο τάπερ βαλτε μία στρώση από τα μπισκότα αφού πρώτα τα έχετε βουτήξει ελαφρά στο γάλα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη μισή ποσότητα της κρέμας αραβοσίτου, ένα ποτήρι ζάχαρη,τα τρία ποτήρια γάλα και ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα σας να βράσει ελφρά μέχρι να πήξει.
  • Όταν πήξει,΄ριξτε το πάνω στα μπισκότα και έπειτα απλώστε ακόμα μία στρώση με μπισκότα. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την υπόλοιπη κρέμα, ένα ποτήρι ζάχαρη και την πορτοκαλάδα και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
  • Ρίξτε το νέο μείγμα πάνω από τη δεύτερη στρώση μπισκότα, βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο και σε λίγη ώρα που θα πήξει, θα μπορείτε να το απολαύσετε!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Η συνταγή που βαθμολόγησε με 5 αστέρια το διαδίκτυο: Μακαρονόπιτα με φρυγανιά και ελαιόλαδο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Γαλλική Μηλόπιτα με κανέλα και λίγο καστανή ζάχαρη - "Λιώνει" στο στόμα

Share