Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Η μηλόπιτα της γιαγιάς με μπόλικη κανέλα - Κορυφαία συνταγή για αρχάριους

Θα τους αφήσεις όλους παγωτό με τις ικανότητές σου!

Η μηλόπιτα της γιαγιάς με μπόλικη κανέλα - Κορυφαία συνταγή για αρχάριους
ΓΛΥΚΕΣ 04.06.2020 07:49
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Θυμάσαι κι εσύ που πήγαινες στο χωριό κι έτρωγες μηλόπιτα από τα χεράκια της γιαγιάς σου; Ε, σου βρήκαμε την συνταγή και είναι κορυφαία για αρχάριους! Το μυστικό είναι η μπόλικη κανέλα.

Αν θέλεις να εντυπωσιάσεις τους φίλους ή τον σύντροφό σου με τις επιδόσεις σου στην κουζίνα προσπάθησε με την παρακάτω συνταγή! Θα τα καταφέρεις σίγουρα!

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 5-6 μηλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κ.σ. κανέλλα

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 5 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βουτυρώνετε το ταψί.
  • Πλένετε και καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε φέτες και τα απλώνετε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια.
  • Σε ένα τηγανάκι λιώνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα και περιχύνετε με το μίγμα αυτό τα μήλα.
  • Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτετε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάτε για λίγο ακόμα.
  • Ρίχνετε και αυτό το μίγμα στο ταψί με τα μήλα.
  • Ψήνετε στους 180° για 35-40 λεπτά.

Εδώ θα βρεις, επίσης, την συνταγή για το γλυκό ψυγείου των παιδικών μας χρόνων!

Εύκολη, αφράτη και μοσχομυριστή μηλόπιτα με κανέλα

εύκολες συνταγές για μηλόπιτα

Θα πάθετε πλάκα με αυτή την αφράτη και εύκολη μηλόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας κανέλα!

Παιδιά, φίλοι και συγγενείς θα ξετρελαθούν και θα σας παρακαλάνε να τους δώσετε την συνταγή!

Υλικά Συνταγής

  • 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. βούτυρο
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. γαρίφαλο

Εκτέλεση

  • Για την εύκολη μηλόπιτα, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  • Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα μείγμα απαλό όπως ακριβώς του κέικ. Προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
  • Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180˚C για 1 ώρα.
  • Bγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου και έπειτα τη σερβίρουμε.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Η πιο απλή μηλόπιτα με κανέλα, ζάχαρη και ελάχιστο ελαιόλαδο

Γαλλική Μηλόπιτα με κανέλα και λίγο καστανή ζάχαρη - "Λιώνει" στο στόμα

Share