Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή με λεμόνι και κανέλα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Θα σας ξετρελάνει

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή με λεμόνι και κανέλα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή με λεμόνι και κανέλα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Μια εύκολη συνταγή που θα την λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι μόλις την φτιάξετε στο σπίτι.

Υπέροχο σιροπιαστό γλυκό και ιδιαίτερα γιορτινό - σίγουρα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε ένα γιορτινό τραπέζι. Την βρήκαμε στο argiro.gr.

Υλικά Συνταγής

  • 1½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 200 γραμ. βούτυρο
  • 2 φλ. σιμιγδάλι
  • 5 αυγά
  • 250 γραμ. αμύγδαλο τριμμένο
  • 2 κ. γλ. ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγη κανέλα

Για το σιρόπι

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 4 φλ. νερό
  • 1 φλούδα πορτοκάλι
  • ξύλο κανέλας

Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή με λεμόνι και κανέλα Μπαρμπαρίγου συνταγή

Αν γενικά προτιμάτε την σοκολάτα μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και σε αυτό το γλυκό ψυγείου!

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε τη σιροπιαστή αμυγδαλόπιτα με σιμιγδάλι, χτυπώντας πρώτα στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, τα αμύγδαλα και το μπέικιν πάουντερ.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε ένα μέτριο ταψί το οποίο έχουμε αλείψει με λίγο λιωμένο βούτυρο και βάζουμε να ψηθεί για 35΄-40΄ στους 180 C.
  • Όταν η αμυγδαλόπιτα κρυώσει την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι που έχουμε στο μεταξύ ετοιμάσει.

Αν δεν θέλετε αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή με λεμόνι και κανέλα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου δοκιμάστε καροτόπιτα με κίτρινο γλάσο πορτοκαλιού

Καροτόπιτα με κίτρινο γλάσο πορτοκαλιού της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που μπορείτε να το απογειώσετε με κανέλα. Μια εύκολη συνταγή που θα την λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι μόλις την φτιάξετε στο σπίτι.

Μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε άχνη στο γλάσο, για να το κάνουμε παχύ ή αραιό - είναι καθαρά θέμα γούστου. Επίσης, μπορούμε να κόψουμε στη μέση την καροτόπιτα και να αλείψουμε με γλάσο, να καλύψουμε με το δεύτερο κομμάτι και να τελειώσουμε με γλάσο. Έτσι έχουμε μια τέλεια τούρτα καρότο.

Υλικά Συνταγής

  • 1 φλ. σπορέλαιο
  • 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1½ κ.γλ. κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 φλ. καρότο ψιλοτριμμένο
  • 1 φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 2½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής

Για το γλάσο

  • 2 κ.σ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 100 γραμ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1½ φλ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • ξύσμα από 1 μεγάλο (ακέρωτο) πορτοκάλι

Καροτόπιτα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου συνταγή

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε τα καρότα και τα πιέζουμε στο φλιτζάνι για να γεμίσει καλά. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη και τα αυγά. Tα χτυπάμε καλά να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα σαν κρέμα. Ρίχνουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο, το ξύσμα και το αλάτι. Προσθέτουμε το καρύδι και το καρότο. Τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα. Το ρίχνουμε στο μείγμα λίγο λίγο και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα δαχτυλίδι 24 εκ. ή ένα ταψάκι βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα και 20΄. Μετά τα πρώτα 40΄ ψησίματος σκεπάζουμε το γλυκό με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Για να σιγουρευτούμε ότι είναι ψημένο μπήγουμε τη λάμα του μαχαιριού στο κέντρο. Αν βγει καθαρή, είναι ψημένο. Όταν ψηθεί, το αφήνουμε στη φόρμα για 10΄ και έπειτα το ξεφορμάρουμε για να κρυώσει καλά.
  • Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Βάζουμε σε μπολ μαργαρίνη, το τυρί κρέμα, το ξύσμα και τα ανακατεύουμε να κρεμώσουν καλά. Λίγη λίγη ρίχνουμε την άχνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Περιχύνουμε με το γλάσο την καροτόπιτα και γαρνίρουμε το κέντρο της με λίγο τριμμένο καρότο.