Μουχαλεμπία με ροδόνερο - Το πιο ελαφρύ γλυκό ψυγείου

Θα σας ξετρελάνει!

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Μουχαλεμπία με ροδόνερο - Το πιο ελαφρύ γλυκό ψυγείου

Μουχαλεμπία με ροδόνερο, μια συνταγή για το πιο ελαφρύ γλυκό ψυγείου. Μια εύκολη συνταγή που θα την λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι μόλις την φτιάξετε στο σπίτι. Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Εύκολα γρήγορα και οικονομικά, φτιάξτε αυτή την ελαφριά και νόστιμη κρέμα, για να σας γλυκάνει. Την βρήκαμε στο argiro.gr

Υλικά Συνταγής

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη (γεμάτες)
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ (γεμάτες)
  • λίγο ροδόνερο
  • ανάμεικτα φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα
  • φιστίκια Αιγίνης ολόκληρα για το γαρνίρισμα
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Μουχαλεμπία με ροδόνερο συνταγή

Αν γενικά προτιμάτε την σοκολάτα μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και σε αυτό το γλυκό ψυγείου!

Εκτέλεση

  • Για τη μουχαλεμπία, βάζουµε πρώτα σε μία κατσαρόλα το κρύο γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
  • Ανακατεύουµε πολύ καλά µε το σύρµα,μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Αφού λιώσει καλά, βάζουµε την κατσαρόλα στο µάτι και σε µέτρια φωτιά, πάντα ανακατεύοντας, αφήνουµε το µείγµα να δέσει και να πήξει, για περίπου 8-10 λεπτά.
  • Ραντίζουµε ένα ρηχό µακρόστενο ταψάκι µε λίγο ροδόνερο (ελάχιστες σταγόνες). Αδειάζουµε την ελαφριά κρέµα. Την αφήνουµε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει τη βάζουµε στο ψυγείο να παγώσει.

Πώς σερβίρουμε τη μουχαλεμπία

Όταν θέλουµε να σερβίρουµε, βγάζουµε ένα τετράγωνο µεγάλο κοµµάτι σε πιάτο, το ραντίζουµε µε ροδόνερο, προσθέτουµε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα, πασπαλίζουµε τη ζάχαρη και σκορπάµε ολόκληρα φιστίκια.

Αν δεν θέλετε μουχαλεμπία με ροδόνερο δοκιμάστε καροτόπιτα με κίτρινο γλάσο πορτοκαλιού

Καροτόπιτα με κίτρινο γλάσο πορτοκαλιού της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που μπορείτε να το απογειώσετε με κανέλα. Μια εύκολη συνταγή που θα την λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι μόλις την φτιάξετε στο σπίτι.

Μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε άχνη στο γλάσο, για να το κάνουμε παχύ ή αραιό - είναι καθαρά θέμα γούστου. Επίσης, μπορούμε να κόψουμε στη μέση την καροτόπιτα και να αλείψουμε με γλάσο, να καλύψουμε με το δεύτερο κομμάτι και να τελειώσουμε με γλάσο. Έτσι έχουμε μια τέλεια τούρτα καρότο.

Υλικά Συνταγής

  • 1 φλ. σπορέλαιο
  • 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1½ κ.γλ. κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 φλ. καρότο ψιλοτριμμένο
  • 1 φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 2½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής

Για το γλάσο

  • 2 κ.σ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 100 γραμ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1½ φλ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • ξύσμα από 1 μεγάλο (ακέρωτο) πορτοκάλι

Καροτόπιτα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου συνταγή

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε τα καρότα και τα πιέζουμε στο φλιτζάνι για να γεμίσει καλά. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη και τα αυγά. Tα χτυπάμε καλά να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα σαν κρέμα. Ρίχνουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο, το ξύσμα και το αλάτι. Προσθέτουμε το καρύδι και το καρότο. Τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα. Το ρίχνουμε στο μείγμα λίγο λίγο και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα δαχτυλίδι 24 εκ. ή ένα ταψάκι βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα και 20΄. Μετά τα πρώτα 40΄ ψησίματος σκεπάζουμε το γλυκό με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Για να σιγουρευτούμε ότι είναι ψημένο μπήγουμε τη λάμα του μαχαιριού στο κέντρο. Αν βγει καθαρή, είναι ψημένο. Όταν ψηθεί, το αφήνουμε στη φόρμα για 10΄ και έπειτα το ξεφορμάρουμε για να κρυώσει καλά.
  • Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Βάζουμε σε μπολ μαργαρίνη, το τυρί κρέμα, το ξύσμα και τα ανακατεύουμε να κρεμώσουν καλά. Λίγη λίγη ρίχνουμε την άχνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Περιχύνουμε με το γλάσο την καροτόπιτα και γαρνίρουμε το κέντρο της με λίγο τριμμένο καρ