Δροσερό γλυκό ψυγείου με κρέμα τυριού και υπέροχο άρωμα βανίλιας

Ελαφρύ και νόστιμο!

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Δροσερό γλυκό ψυγείου με κρέμα τυριού και υπέροχο άρωμα βανίλιας

Δροσερό γλυκό ψυγείου με κρέμα τυριού και υπέροχο άρωμα βανίλιας. Μια εύκολη συνταγή που θα την λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι μόλις την φτιάξετε στο σπίτι γιατί είναι ελαφριά και πολύ νόστιμη.

Με απλά υλικά, φτιάχνετε ένα πανεύκολο και τρομερά δροσιστικό γλυκό για όλες τις εποχές . Την κρέμα μπορείτε να την εμπλουτίσετε ανάλογα την εποχή, το γούστο και την διάθεσή σας, πχ με φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, ψίχα καρύδας ακόμα και με τρούφα ή σταγόνες σοκολάτας.

Για να αρωματίσετε την δροσιστική κρέμα μπορείτε εκτός από βανίλια να χρησιμοποιήσετε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού. Το πανεύκολο αυτό γλυκό μπορείτε να το φτιάξετε σε οικογενειακή συσκευασία ή να το σερβίρετε σε ατομικές μερίδες. Η διαδικασία συναρμολόγησης του γλυκού είναι ίδια είτε στην οικογενειακή είτε στην ατομική εκδοχή του

Υλικά

  • μακρόστενη φόρμα
  • 200 γρ μπισκότα σαβαγιάρ (συσκευασία 2x100γρ)
  • 50 ml γάλα φρέσκο
  • 1 καπάκι Baileys ή άλλο λικέρ της επιλογής σας για άρωμα (προεραιτικά)

Για την δροσερή κρέμα τυριού

  • 500 γρ κρέμα τυρί μασκαρπόνε (παγωμένο από το ψυγείο)
  • 1 μεταλλικό κουτί γάλα ζαχαρούχο απλό (γιατί δεν μου αρέσει το καραμελωμένο) παγωμένο από το ψυγείο
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος παγωμένη από το ψυγείο
  • 1/2 μικρό λεμόνι ή πορτοκάλι ανάλογα το γούστο, το ξύσμα
  • 2 βανιλίνες

Για την διακόσμηση

  • Για τις ενδιάμεσες στρώσεις προεραιτικά και ανάλογα το γούστο σας
  • σιρόπι φράουλας ή μαρμελάδα της επιλογής σας ή
  • ξηρούς ή τρίμμα καρύδας ή φρούτα της αρεσκείας σας
  • Για την οικογενειακή συσκευασία θα χρειαστούμε μακρόστενη φόρμα με έλασμα ή
    ατομικά ποτηράκια (κατά προτίμηση διάφανα να φαίνονται οι στρώσεις)

 γλυκά ψυγείου συνταγές

Εκτέλεση

  • Σε μια μακρόστενη φόρμα με έλασμα, τοποθετούμε ένα μεγάλο φύλλο μεμβράνης για να μην κολλήσει το γλυκό μας αφού παγώσει στα τοιχώματα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μασκαρπόνε, το ζαχαρούχο, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και τις βανίλιες. Χτυπάμε αρχικά σε σιγανή ταχύτητα και μετά αυξάνουμε σταδιακά μέχρι η κρέμα μας να σφίξει χωρίς ίχνος κόμπων από το μασκαρπόνε. Πρέπει να είναι βελούδινη
  • Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τα 50 ml φρέσκο γάλα, το λικέρ (εάν βάλουμε) και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι. Βουτάμε ελαφρώς και γρήγορα τα μπισκότα σαβαγιάρ μέσα στο μείγμα με το γάλα και το λικέρ και τα στρώνουμε με την επιφάνεια της ζάχαρης προς την βάση της φόρμας. Εάν χρειαστεί για τις γωνίες σπάμε κάποια κομμάτια για να τα προσαρμόσουμε.
  • Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και εάν χρησιμοποιήσουμε ατομικά ποτηράκια (βήμα 2 + βήμα 3 + βήμα 4)
  • Ρίχνουμε το 1/2 μείγμα της κρέμας και το "στρώνουμε" προσεκτικά και απαλά πάνω στα σαβαγιάρ. Σε αυτήν την φάση ρίχνουμε σιρόπι ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή μικρά κομματάκια φρούτων φρέσκα ή αποξηραμένα, είτε ξηρούς καρπούς ή σταγόνες σοκολάτας ή τρίμμα καρύδας ή τίποτα από όλα αυτά αφήνοντας την κρέμα απλή
  • Συνεχίζουμε άλλη μια στρώση μπισκότων πάνω από την κρέμα, βουτώντας τα πάντα πρώτα στο γάλα με το λικέρ. Τέλος σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και την "στρώνουμε" καλά πάνω από τα μπισκότα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να παγώσει καλά.
  • Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα ανάλογα υλικά της αρεσκείας μας. Καλή σας απόλαυση

Επίσης, ακόμα ένα θεϊκό γλυκό είναι αυτό εδώ: "Μεθυσμένη" μηλόπιτα με ρούμι και κρυστάλλινη ζάχαρη

Το λεμονογλυκό ψυγείου του 5' με ζαχαρούχο γάλα - Είναι θεϊκό

Θες να έχεις μια εύκολη συνταγή στο συρτάρι του σε περίπτωση που σκάσει κάποιος καλεσμένος στο σπίτι και δεν έχεις τίποτα να του προσφέρεις; Αυτό το λεμονογλυκό ψυγείου θα είναι έτοιμο μέσα σε 5 λεπτά και το μόνο που θέλει είναι ζαχαρούχο γάλα και λίγα ακόμα υλικά! Είναι απλά θεϊκό...

Ακολούθησε την παρακάτω συνταγή και θα μας θυμηθείς...

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλο γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 ζαχαρουχο γάλα
  • 1 φάκελο ζελέ λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (110γρ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξεκινάμε το γλυκό μας φτιάχνοντας πρώτα το ζελέ. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 200ml βραστό νερό, και το ζελέ.
  • Στην συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευτεί καλά. Έπειτα προσθέτουμε και 200 ml παγωμένο νερό.
  • Ακολουθούμε ουσιαστικά τις οδηγίες που λέει η συσκευασία του ζελέ. Ανακατεύουμε καλά και μόλις είναι έτοιμο το ζελέ, το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά με 15 λεπτά. Θέλουμε μόνο να κρυώσει και όχι να σταθεροποιηθεί.
  • Σε ένα άλλο μπολ φτιάχνουμε την κρέμα με το γιαούρτι. Βάζουμε το γιαούρτι και το χτυπάμε λίγο με το μίξερ να αφρατέψει λίγο. Αφού αφρατέψει, προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα, χτυπώντας παράλληλα. Αφού ανακατευτούν καλά ρίχνουμε και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε και το κρύο ζελέ σε δόσεις, ανακατεύοντας παράλληλα.
  • Σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε την κρέμα με το γιαούρτι. Παίρνουμε στην συνέχεια τα μπισκότα και διακοσμούμε το γλυκό τρίβοντας τα μπισκότα από πάνω από την κρέμα.
  • Το γλυκό είναι έτοιμο. Το βάζουμε στην συντήρηση για 3-4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά η κρέμα για να σταθεροποιηθεί και για να μπορέσουμε να το σερβίρουμε.
  • Πολύ νόστιμο γλυκό για τους λάτρεις του λεμονιού και πολύ ελαφρύ!

Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί: