Φτιάξε το πιο κολασμένο γλυκό ψυγείου με ούτε 5 ευρώ - Το ζαχαρούχο γάλο το πάει σε άλλο επίπεδο

Μπουκιά και... θάνατος

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φτιάξε το πιο κολασμένο γλυκό ψυγείου με ούτε 5 ευρώ - Το ζαχαρούχο γάλο το πάει σε άλλο επίπεδο

Θα μείνεις πάνω στο πιάτο αν φτιάξεις αυτό το κολασμένο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα! Είναι όσο δροσερό πρέπει και δεν θα δώσεις περισσότερο από 5 ευρώ!

Αυτή η συνταγή είναι εγγύηση για τα καλοκαιρινά βράδια μετά την παραλία!

Υλικά

  • 1500 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 130 γρ. κορν φλάουρ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 2 βανίλιες
  • 2 πακέτα μπισκότα Digestive ( vegan)
  • λίγο γάλα αμυγδάλου
  • 500 - 600 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση Συνταγής

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 1.300 γρ από το γάλα αμυγδάλου, μαζί με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  • Αναμιγνύουμε το υπόλοιπο γάλα αμυγδάλου με το κορν φλάουρ και μόλις ζεσταθεί το γάλα που έχουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το κορν φλάουρ.
  • Αφήνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση, μέχρι να βγάλει φουσκάλες από πάνω και προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού και λίγο χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε συχνά για να μην πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Μόλις βράσει και πήξει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα πυρέξ 32x25 εκ. περίπου τοποθετούμε μια στρώση από μπισκότα, τα οποία τα βουτάμε για λίγο στο γάλα.
  • Ρίχνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα μπισκότα με προσοχή και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Επαναλαμβάνουμε με μια στρώση μπισκότα που τα βουτάμε στο γάλα και τα οποία καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
  • Καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην κρέμα και αφήνουμε το γλυκό να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για να κυρώσει καλά.
  • Πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε τη μαρμελάδα μας με ένα κουτάλι και αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο χυμό λεμονιού. Την απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια του γλυκού με προσοχή.
  • Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Κι αν γενικά τρελαίνεσαι για γλυκά πρέπει να δοκιμάσεις ασυζητητί αυτή την συνταγή κολοκυθόπιτας με κανέλα!

"Κολασμένη" συνταγή - Γλυκό ψυγείου σοκολατόκρεμας

εύκολες συνταγές για γλυκά ψυγείου

"Κολασμένη" συνταγή για ένα γλυκό ψυγείου σοκολατοκρέμας που θα σας τρελάνει και θα θέλετε να το φάτε αμέσως. Δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι από αυτό που θα φτιάξετε μέσα στο σπίτι σίγουρα.

Ο τίτλος τα περιγράφει όλα, γλυκό ψυγείου σοκολατόκρεμας. Αφεθείτε στον παράδεισο της σοκολατένιας αυτής πανδαισίας

Υλικά

  • 500 γρ. ‏φυτική σαντιγί
  • 1 κουτί ‏ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ. ‏κουβερτούρα σοκολάτας
  • 1 1 1/2 πακέτο ‏μπισκότα πτι μπερ
  • 1/2 φλ. ‏γάλα φρέσκο ή εβαπορέ
  • 1 σφηνάκι ‏κονιάκ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Στο μίξερ χτυπάτε την σαντιγί να αφρατέψει, ρίχνετε το ζαχαρούχο και χτυπάτε για λίγα λεπτά ακόμα. Έπειτα, σε μπολ βάζετε το γάλα με το κονιάκ και βρέχετε προσεκτικά τα μπισκότα.
  • Στρώνετε μια στρώση μπισκότα και βάζετε την μίση κρέμα.
  • Συνεχίζετε με μια ακόμα στρώση με μπισκότα. Λιώνετε την κουβερτούρα και αφού κρυώσει ελαφρώς, την προσθέτετε στην υπόλοιπη μίση κρέμα και ανακατεύετε.
  • Στρώνετε πάνω από τα μπισκότα. Επίσης, αν θέλετε σε αυτό το στάδιο χτυπάτε extra σαντιγί και καλύπτεπε τη επιφάνεια του γλυκού.
  • Αν όχι, στρώνετε ακόμα μια σειρά μπισκότα και περιχύνετε με τη σοκολάτα γκανάς ,την οποία φτιάχνετε λιώνοντας τη κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε 2-3 κουταλάκια σπορέλαιο για να «γυαλίσει».