Γλυκό ψυγείου - πειρασμός: Με μερέντα και 5 ακόμα υλικά

Εύκολο, γρήγορο και άκρως οικονομικό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γλυκό ψυγείου - πειρασμός: Με μερέντα και 5 ακόμα υλικά

Θα χρειαστούν λίγα λεφτά και 5 υλικά μαζί με την μερέντα για να φτιάξεις αυτό το γλυκό ψυγείου που είναι σκέτος πειρασμός! Θα τρελαθεί όλη η οικογένεια.

Οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει αλλά η όρεξη δεν κόβεται με τίποτα; Αυτό το γλυκό είναι "αφρός"!

Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 400 γρ. Μερέντα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 ερμόλ
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού κρύο γάλα

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
  • Χτυπάμε τα ερμολ στο μίξερ και μόλις γίνει αφράτη κρέμα ρίχνουμε την Μερέντα και ανακατεύουμε.
  • Τέλος προσθέτουμε την κρέμα με την κουβερτούρα και αφού ανακατευτούν και δέσει η κρέμα την βάζουμε ψυγείο για 1-2 ώρες.
  • Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα και τα στρώνουμε σε ένα ταψί περίπου 35 επί 40.
  • Ρίχνουμε λίγη κρέμα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία 3 φορές. Τελειώνουμε με κρέμα.
  • Μπορούμε να γαρνίρουμε με τριμμένο μπισκότο και τριμμένη σοκολάτα. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Επίσης, συγκλονιστικό και ελαφρύ είναι αυτό εδώ το μπανανογλυκό! Έχει ξετρελαθεί το διαδίκτυο με αυτή την συνταγή

Είναι φανταστικό το γλυκό ψυγείου με μερέντα και σαβαγιάρ - Λιώνει στο στόμα

εύκολα γλυκά ψυγείου με μερέντα και λίγα υλικά

Yλικά

  • -1 1/2 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
  • -125γρ σοκολάτα γάλακτος
  • -400γρ μερέντα
  • -500γρ σαντιγί
  • -130γρ φουντούκια καβουρδισμένα

Σιρόπι

  • -1 κούπα νερό
  • -1 κούπα ζάχαρη
  • -1/2κτγ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  • Σε ένα πυρεξ τοποθετούμε μία στρώση σαβαγιαρ αφού τα βουτήξουμε στο κρύο σιρόπι.
  • Ζεσταίνουμε τη μερέντα σε μεσαία θερμοκρασία στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να γίνει ρευστή.
  • Ρίχνουμε τη μισή πάνω από τα μπισκότα σαβαγιάρ.
  • Συνεχίζουμε ρίχνοντας τη σοκολάτα σε κομματάκια και λίγα φουντούκια .
  • Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Ρίχνουμε τη μισή πάνω από το γλυκό μας.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία.
  • Τοποθετούμε άλλη μία στρώση σαβαγιαρ βουτηγμένα στο σιρόπι και την υπόλοιπη μερέντα.
  • Ρίχνουμε στην υπόλοιπη σαντιγί λίγα φουντούκια και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε τη σαντιγί πάνω από το γλυκό μας και τελειώνουμε με το υπόλοιπο φουντούκι.

Πηγή: xrysessyntages.gr