Γλυκό ψυγείου - πειρασμός: Με μερέντα και 5 ακόμα υλικά
Εύκολο, γρήγορο και άκρως οικονομικό
Θα χρειαστούν λίγα λεφτά και 5 υλικά μαζί με την μερέντα για να φτιάξεις αυτό το γλυκό ψυγείου που είναι σκέτος πειρασμός! Θα τρελαθεί όλη η οικογένεια.
Οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει αλλά η όρεξη δεν κόβεται με τίποτα; Αυτό το γλυκό είναι "αφρός"!
Υλικά
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 400 γρ. Μερέντα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 2 ερμόλ
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 φλυτζάνια τσαγιού κρύο γάλα
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
- Χτυπάμε τα ερμολ στο μίξερ και μόλις γίνει αφράτη κρέμα ρίχνουμε την Μερέντα και ανακατεύουμε.
- Τέλος προσθέτουμε την κρέμα με την κουβερτούρα και αφού ανακατευτούν και δέσει η κρέμα την βάζουμε ψυγείο για 1-2 ώρες.
- Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα και τα στρώνουμε σε ένα ταψί περίπου 35 επί 40.
- Ρίχνουμε λίγη κρέμα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία 3 φορές. Τελειώνουμε με κρέμα.
- Μπορούμε να γαρνίρουμε με τριμμένο μπισκότο και τριμμένη σοκολάτα. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Είναι φανταστικό το γλυκό ψυγείου με μερέντα και σαβαγιάρ - Λιώνει στο στόμα
Yλικά
- -1 1/2 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
- -125γρ σοκολάτα γάλακτος
- -400γρ μερέντα
- -500γρ σαντιγί
- -130γρ φουντούκια καβουρδισμένα
Σιρόπι
- -1 κούπα νερό
- -1 κούπα ζάχαρη
- -1/2κτγ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Σε ένα πυρεξ τοποθετούμε μία στρώση σαβαγιαρ αφού τα βουτήξουμε στο κρύο σιρόπι.
- Ζεσταίνουμε τη μερέντα σε μεσαία θερμοκρασία στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να γίνει ρευστή.
- Ρίχνουμε τη μισή πάνω από τα μπισκότα σαβαγιάρ.
- Συνεχίζουμε ρίχνοντας τη σοκολάτα σε κομματάκια και λίγα φουντούκια .
- Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Ρίχνουμε τη μισή πάνω από το γλυκό μας.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία.
- Τοποθετούμε άλλη μία στρώση σαβαγιαρ βουτηγμένα στο σιρόπι και την υπόλοιπη μερέντα.
- Ρίχνουμε στην υπόλοιπη σαντιγί λίγα φουντούκια και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε τη σαντιγί πάνω από το γλυκό μας και τελειώνουμε με το υπόλοιπο φουντούκι.
Πηγή: xrysessyntages.gr