Η ζουμερή μηλόπιτα που έχει ξετρελάνει το διαδίκτυο - Με μαύρη ζάχαρη και κανέλα

Είναι πολύ εύκολη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η ζουμερή μηλόπιτα που έχει ξετρελάνει το διαδίκτυο - Με μαύρη ζάχαρη και κανέλα

Θες να φτιάξεις την πιο ζουμερή και εύκολη μηλόπιτα που έχεις φάει στην ζωή σου; Αυτή η συνταγή έχει ξετρελάνει το διαδίκτυο και είναι και διαιτητική αφού έχει μαύρη ζάχαρη και μπόλικη κανέλα.

Είναι μια συνταγή που ακόμα και οι αρχάριες στην κουζίνα θα μπορέσουν να την υλοποιήσουν!

ΥΛΙΚΑ

ΣΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ

  • 3/4 κουπας μαύρη ζάχαρη ακατέργαστη
  • 1/4 κουπας βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κγ κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 μήλα, ξεφλουδισμένα, και κομμένα σε φέτες λεπτές (1,2 cm)

ΤΟ KEIK

  • 1 και 3/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 2 κγ κανέλα
  • 1 κγ αλάτι
  • 1/4 κγ αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 της κούπας λιωμένο βούτυρο
  • 1 κουπα ζάχαρη
  • 1/2 κουπα μαύρη ζάχαρη ακατέργαστη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κγ βανίλια
  • 3/4 κουπας γάλα

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C και βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψί 20εκ. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζετε μαύρη ζάχαρη, βούτυρο, βανίλια, κανέλα και αλάτι. Ανακατέψτε συνέχεια μέχρι γίνει ελαφρώς παχιά, 2 λεπτά.
  • Ρίξτε τη σάλτσα καραμέλας στο ταψάκικαι στρώστε τα μήλα από πάνω.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί αλεύρι, μπεικινκ παουντερ, κανέλα, αλάτι και μοσχοκάρυδο.
  • Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ , χτυπήστε μαζί βούτυρο λευκή και μαύρη ζάχαρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέστε αυγά ένα ένα, στη συνέχεια προσθέστε βανίλια. Προσθέστε το μισό μπολ του μίγματος που δημιουργήσα πρώτα(1 Μπολ) και χτυπάμε μέχρι να συνδυαστούν
  • Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  • Προσθέστε το υπόλοιπο από το πρώτο μπόλ και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν μία κρέμα.
  • Αδειάστε την κρέμα πάνω στα μήλα και ψήστε μέχρι μία οδοντογλυφίδα που εισάγεται στη μέση να βγαίνει καθαρή, 1 ώρα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει στο ταψάκι για 15 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν την κόψουμε.

Μπορείς να την συνοδεύσεις με αυτό το σπιτικό παγωτό!

Η καλύτερη ψιχουλιαστή μηλόπιτα με κανέλα και σταφίδες - Έχει ξετρελαθεί το διαδίκτυο

εύκολες συνταγές για μηλόπιτα

Μια από τις συνταγές που έχουν ξετρελάνει το διαδίκτυο είναι αυτή η ψιχουλιαστή μηλόπιτα που έχει μέσα κανέλα και σταφίδες! Μια παραλλαγή της κλασσικής συνταγής που όλοι ξέραμε.

Είναι το καλύτερο και γρήγορο γλυκό που μπορείς να φτιάξεις.

Υλικά

  • 3 φλυτζάνια αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλυτζάνι βούτυρο (225γρ)
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 3 μεγάλα μήλα
  • 1 φλυτζάνι χοντροκομμένα καρύδια
  • ½ φλυτζανιού μαύρες σταφίδες
  • Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το τέλος

Εκτέλεση

  • Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε σε ένα μπολάκι το αυγό κι έπειτα ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μήλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 185°C στον αέρα.
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλέυρι, τη ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα στεραιά υλικά. Προσθέτουμε το βούτυρο σε χοντρά κομμάτια και αρχίζουμε με ένα πιρούνι να δουλεύουμε το μείγμα
  • Το εργαλείο που βλέπετε στη φωτογραφία λέγεται dough kneader και θα το βρείτε στο internet. Είναι κατάλληλο για τέτοιου τύπου συνταγές, όπως crumbles.
  • Προσθέτουμε και το χτυπημένο αυγό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πλέον με το χέρι μας μέχρι να έχουμε μια ζύμη ψιχουλιαστή. Οταν θα την σφίγγουμε με το χέρι μας θα «στέκεται» κι όταν την τρίβουμε με τα δάχτυλα θα ξαναγίνεται ψιχουλιαστή.
  • Απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι διάστασης περίπου 20x30cm τη μισή ζύμη και την πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκoμμένα μήλα, τα καρύδια και τις σταφίδες. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
  • Αν θέλουμε να έχουμε σαν αποτέλεσμα μια αφράτη μηλόπιτα, ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Αν πάλι θέλουμε να είναι πιο τραγανή και κρατσανιστή, τότε ψήνουμε για 60 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε αφού έχει κρυώσει καλά.