Το "θανατηφόρο" 10’ γλυκό ψυγείου με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και φυστικοβούτυρο

Η γεύση του... μοναδική

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το

Αυτή η συνταγή που θα βρείτε παρακάτω είναι για το πιο θανατηφόρο γλυκό ψυγείου με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και φυστικοβούτηρο! Θέλει μόνο 10 λεπτά και είναι έτοιμο!

Αν έχεις αδυναμία στα γλυκά αυτό είναι κάτι πρέπει να έχεις στο ψυγείο σου σίγουρα φέτος το καλοκαίρι!

Υλικά (Ingredients):

Για το κέικ (For the cake):

  • 230γρ. αλεύρι (230gr. flour)
  • 380γρ. ζάχαρη (380gr. sugar)
  • 85γρ. κακάο (85gr. cocoa powder)
  • 1 πρέζα αλάτι (a pinch of salt)
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (1 tsp. baking powder)
  • 1 κ.γ. σόδα (1 tsp. baking soda)
  • 1 βανιλίνη (1 vanillin)
  • 20ml ηλιέλαιο (120ml sunflower oil)
  • 240ml γάλα (240ml milk)
  • 2 αυγά (2 eggs)
  • 240ml καυτό νερό (240ml hot water)

Για την καραμέλα (For the caramel):

  • 400γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο (400gr. dulce de leche)
  • 90ml γάλα (90ml milk)

Για την κρέμα (For the cream):

  • 500ml κρέμα γάλακτος (500ml whipping cream)
  • -10γρ. άχνη (110gr. powdered sugar)
  • 1 βανιλίνη (1 vanillin)
  • 100γρ. φυστικοβούτυρο (100gr. peanut butter)

Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο

Δοκίμασε κι αυτό το λαχταριστό γλυκό ψυγείου με φουντούκια! Είναι ξετρελαμένο το διαδίκτυο

Σοκολασμένο γλυκό ψυγείου με φυστικοβούτυρο και φρέσκο γάλα - Θα κολλήσεις μαζί του

εύκολα γλυκά ψυγείου με φυστικοβούτυρο

Σοκολασμένο γλυκό ψυγείου με φυστικοβούτυρο και φρέσκο γάλα, που θα κολλήσεις μαζί του. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη, συνταγή που θα σας ξετρελάνει και θα φύγουν οι λιγούρες σε μικρό χρονικό διάστημα.

Υλικά

  • 10-12 άτομα
  • 500 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1/3 φλιτζανιού φυστικοβούτυρο
  • 1 μόρφατ ή ερμόλ
  • 300 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής (patisserie) με γεύση σοκολάτα
  • 2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
  • νιφάδες λευκής και μαύρης σοκολάτας και 8 μπισκότα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέσα σε ένα πυρέξ (20Χ20 περίπου).
  • Τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν.
  • Για τη στρώση σοκολάτας Χτυπάμε τη κρέμα στιγμής με το γάλα στο μίξερ.
  • Για την κρέμα τυριού Χτυπάμε στο μίξερ (σε άλλο μπολ) το τυρί κρέμα με το φυστικοβούτυρο και την άχνη.
  • Σε τρίτο μπολ χτυπάμε το μόρφατ (αφού το έχουμε κρυώσει στο ψυγείο για 1 ώρα), μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.
  • Απλώνουμε πάνω από τη βάση με τα μπισκότα τη σοκολατένια κρέμα.
  • Από πάνω απλώνουμε την κρέμα τυριού με το φυστικοβούτυρο.
  • Τελευταία απλώνουμε τη σαντιγί.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας και με τα θρυμματισμένα 8 μπισκότα που κρατήσαμε και σερβίρουμε!!! Κόλαση.