Η πιο νόστιμη μηλόπιτα της τεμπέλας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Έτοιμη σε 10 λεπτά

Η γεύση της θα σε... ταξιδέψει

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η πιο νόστιμη μηλόπιτα της τεμπέλας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Έτοιμη σε 10 λεπτά

Την μηλόπιτα της τεμπέλας θα την λατρέψετε όλοι. Γίνεται σε λιγότερο από 10΄, είναι πλούσια σε μήλα και αρώματα με τραγανό φύλλο. Η νόστιμη αυτή συνταγή είναι της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά συνταγής για την μηλόπιτα της τεμπέλας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

  • 4 χωριάτικα ή φύλλα κρούστας
  • 3 κ.σ αλεύρι ή φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 φλ. μαύρη ή καστανή ζάχαρη
  • 5 μήλα
  • 30 γραμ. βούτυρο (λιωμένο και χλιαρό)
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 φλ. σταφίδες
  • 1/2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση

  • Για την μηλόπιτα της τεμπέλας χωρίς αυγά, καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το λιωμένο χλιαρό βούτυρο. Πασπαλίζουμε τα μήλα με το αλεύρι τη ζάχαρη και την κανέλα
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τη σταφίδα και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
  • Σε λαδωμένο ή βουτυρωμένο μικρό στρογγυλό ταψί 25 εκατοστών, στρώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο τσαλακωτά. Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε το φύλλο και στρώνουμε από πάνω τσαλακωτά και ένα δεύτερο χωριάτικο φύλλο.
  • Αδειάζουμε τη γέμιση για την μηλόπιτα και καλύπτουμε με τα άλλα δύο φύλλα τα οποία τα στρώνουμε τσαλακωτά και τα λαδώνουμε (ή βουτυρώνουμε) ενδιάμεσα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 45′ περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο πάνω και κάτω.
  • Αφού βγει η μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί για 10′. Έτσι, θα τραβήξει την υγρασία της και θα κρυώσει λίγο η καραμέλα μήλου που σχηματίζεται κατά το ψήσιμο από τα μήλα και τη ζάχαρη.
  • Για να φτιάξετε την μηλόπιτα της τεμπέλας ακόμα πιο γρήγορα και πιο εύκολα, χρησιμοποιήστε τα φύλλα «Τόσο απλά», βάζοντας τη γέμιση ανάμεσα στα φύλλα και ψήνοντας με τις παραπάνω οδηγίες.
  • Κόβουμε σε 6 – 8 κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Δείτε εδώ πως να φτιάξετε γρήγορα και το σούπερ δροσερό γλυκό ψυγείου με λεμόνι της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εύκολη, αφράτη και μοσχομυριστή μηλόπιτα με κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θα πάθετε πλάκα με αυτή την αφράτη και εύκολη μηλόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας κανέλα!

Παιδιά, φίλοι και συγγενείς θα ξετρελαθούν και θα σας παρακαλάνε να τους δώσετε την συνταγή!

Υλικά Συνταγής

  • 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. βούτυρο
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. γαρίφαλο

Εκτέλεση

  • Για την εύκολη μηλόπιτα, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  • Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα μείγμα απαλό όπως ακριβώς του κέικ. Προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
  • Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180˚C για 1 ώρα.
  • Bγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου και έπειτα τη σερβίρουμε.