Απίστευτα εύκολη λεμονόπιτα με - μόνο - 5 υλικά!

Το πιο δροσιστικό γλυκό για το καλοκαίρι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Απίστευτα εύκολη λεμονόπιτα με - μόνο - 5 υλικά!

Μόλις σας βρήκαμε το πιο εύκολο έδεσμα του καλοκαιριού! Φτιάξτε αυτή την απίστευτη λεμονόπιτα που έχει μόνο 5 υλικά και... θα πάθετε πλάκα!

Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης!

ΥΛΙΚΑ:

  • 1,5 πακέτο μπισκότα digestive
  • 125 γρ. μαργαρίνη (λιωμένη)
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι των 200 γρ. (σφιχτό όχι νερουλό)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 ζουμερό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Κατά τη γνωστή διαδικασία τρίβουμε τα μπισκότα στο multi ή όπου αλλού θέλουμε και τα ενώνουμε με τη μαργαρίνη. Τα στρώνουμε στην ταρτιέρα μας (και στα τοιχώματά της) και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι το ζαχαρούχο και το λεμόνι. Σε αυτή τη φάση να σας πώ ότι η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ ελλαστική ως προς τη ποσότητα των υλικών. Προσωπικά π.χ δε βάζω με τη μια όλο το ζαχαρούχο. Συνήθως αφήνω περίπου 1,5 δάχτυλο.
  • Όπως και στο λεμόνι πάλι θα δοκιμάσω γιατί μπορεί να χρειάζεται και άλλο. Αφου το ανακατέψουμε (δε χρειάζεται μίξερ) το στώνουμε πάνω στη βάση και το τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει.
  • Περίπου σε 4 ώρες μπορείτε να απολαύσετε ένα δροσερο και ελαφρύ επιδόρπιο.

Δοκιμάστε επίσης αυτή τη απίστευτη ντοματόπιτα! Ότι πρέπει για μετά την παραλία

Θεϊκή λεμονόπιτα με γιαούρτι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Θα μείνετε παγωτό με την γεύση της

εύκολες συνταγές για λεμονόπιτα

Θα μείνετε παγωτό με αυτή την θεϊκή λεμονόπιτα με γιαούρτι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Είναι μια από τις πιο γευστικές συνταγές της.

Την βρήκαμε στο argiro.gr και σας την παρουσιάζουμε παρακάτω! Ακριβώς τα υλικά και τα βήματα που πρέπει να κάνετε!

Υλικά Συνταγής

  • 450 γραµ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γραµ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γραµ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 2 λεμόνια (ξύσμα)
  • 300 γραµ. γιαούρτι µε 4% λιπαρά
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι

Για το σιρόπι

  • 550 γραµ. ζάχαρη
  • 400 ml νερό
  • το χυμό και το ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε τη λεμονόπιτα με γιαούρτι, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι µε το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε λίγο το βούτυρο στο μίξερ να αφρατέψει και ρίχνουμε βροχηδόν τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε δυνατά για 5΄, να φουσκώσουν και να κρεμώσουν καλά. Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά ώστε να απορροφώνται καλά από το μείγμα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και 2 κ.σ. από το συνολικό αλεύρι. Στη συνέχεια το γιαούρτι και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι µε το μπέικιν.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά ένα στρογγυλό ταψάκι µε διάμετρο 30 ή 32 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφού ψηθεί, αφήνουμε τη λεμονόπιτα να κρυώσει τελείως.

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Από την ώρα που θα πάρει βράση, δεν ανακατεύουμε ξανά και βράζουμε για άλλα 5΄. Με ένα ξυλάκι για σουβλάκι τρυπάμε παντού γύρω γύρω τη λεμονόπιτα (που είναι πλέον κρύα) και λίγο λίγο ρίχνουμε το σιρόπι μέχρι να το πιει όλο. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και σερβίρουμε.
  • Εάν την παγώσετε στο ψυγείο και κατόπιν τη σερβίρετε, είναι το κάτι άλλο!