Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου του πλανήτη - Με ζάχαρη, κονιάκ και μπισκότα

Θα ξετρελαθείτε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου του πλανήτη - Με ζάχαρη, κονιάκ και μπισκότα

Ζάχαρη, κονιάκ και μπισκότα τα 3 υλικά της επιτυχίας για να φτιάξετε το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου στον πλανήτη! Θα ξετρελαθεί όλη η οικογένεια.

Σερβίρεται σε τετράγωνα κομμάτια. Για ευκολία και ταχύτητα στη συνταγή κάποια προϊόντα όπως η σαντιγί είναι έτοιμα. Θα χρησιμοποιήσουμε δηλαδή ερμόλ ή φακελάκια για έτοιμη σαντιγί.

Υλικά:

  • 1 κουτί ερμόλ
  • 1 Βιτάμ
  • 4 αυγά
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κάψουλες βανίλια
  • 2 κουτιά μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • γάλα και κονιάκ για το βούτηγμα των μπισκότων ( περίπου 1 κούπα γάλα και 1 σφηνάκι κονιάκ)

Εκτέλεση:

  • Χτυπήστε στο μίξερ ή στην κουζινομηχανή, το βιτάμ, τη ζάχαρη και τα αυγά για 2-3 λεπτά, στη συνέχεια ρίξτε μέσα το ερμόλ και τις βανίλιες και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και η σαντιγί να είναι αφράτη και διπλάσια περίπου σε όγκο.
  • Πάρτε ένα μεγάλο πλαστικό ταψί κατά προτίμηση ορθογώνιο και απλώστε μια λεπτή στρώση από τη σαντιγί. Σε ένα μπολ, ρίξτε μια κούπα φρέσκο γάλα και ένα σφηνάκι κονιάκ και βουτώντας μέσα τα μπισκότα ένα, ένα, φτιάξτε μια στρώση με μπισκότα πάνω από τη σαντιγί μέσα στο πλαστικό ταψάκι.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία στρώνοντας μια στρώση σαντιγί πάνω από τα μπισκότα και στη συνέχεια πάλι μπισκότα από πάνω. Αφού έχετε κάνει στο σύνολο 3 στρώσεις με μπισκότα, τελειώνετε με σαντιγί. Φροντίστε να μοιράσετε το ίδιο τη σαντιγί και στις τέσσερις στρώσης ώστε να μην σας περισσέψει καθόλου, αλλά ούτε και να μην ξεμείνετε από σαντιγί στο τέλος.
  • Γαρνίρετε από πάνω με τρούφα ή τριμμένη μαύρη σοκολάτα. Επίσης μπορείτε από πάνω να φτιάξετε ένα φρουιτ ζελέ και να ρίξετε για γαρνίρισμα, ακόμα και κρέμα στιγμής με σοκολάτα ή ότι άλλο εσείς επιθυμείτε, απλώς βάλτε λίγο φαντασία .
  • Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες και σερβίρετε σε τετράγωνα κομμάτια αφού παγώσει. Απίστευτα εύκολη λεμονόπιτα με - μόνο - 5 υλικά!

Γρήγορο γλυκό ψυγείου με φρέσκο γάλα και κονιάκ

γλυκά ψυγείου με κονιάκ

Το απόλυτο γλυκό ψυγείου με φρέσκο γάλα! Η προσθήκη του κονιάκ το πάει σε άλλο επίπεδο και στο υπογράφουμε: τρως όλο το ταψί χωρίς να το καταλάβεις!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δημιουργεί για εμάς ακόμα μια φορά στο argiro.gr! Παρακάτω έχουμε όλη την δεκάλεπτη διαδικασία για να το φτιάξεις κι εσύ σπίτι.

Υλικά Συνταγής

Για την κρέμα βανίλια

  • 1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια (μπαστουνάκι)
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα σοκολάτα

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ (80 γραμ.)
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 1/2 φλ. ξύσμα κουβερτούρα
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το στήσιμο

  • 1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1 φλ. φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 90 γραμ. τρούφα

Εκτέλεση

Για την κρέμα βανίλιας

  • Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη. Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα μαχαιριού αφαιρούμε τους σπόρους. Τους ρίχνουμε στο γάλα. Το αφήνουμε να ζεσταθεί και αλατίζουμε ελαφρώς. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα. Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για την κρέμα σοκολάτας

  • Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το κακάο στο γάλα που κρατήσαμε. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ και αλατίζουμε ελαφρώς. Αφήνουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, την αποσύρουμε. Τότε, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.

Για το στήσιμο του γλυκού

  • Θα χρησιμοποιήσουμε ταψάκι 24×30 εκ. Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε στο ταψάκι. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλια πάνω στα μπισκότα. Στρώνουμε μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ. Αδειάζουμε σε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας.
  • Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ. Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα. Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας. Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα και πασπαλίζουμε το γλυκό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την τρούφα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.