Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αυθεντική Γαλλική μηλόπιτα με κανέλα και γλυκάνισο - Απλή και πεντανόστιμη

Πρέπει να την δοκιμάσεις

Αυθεντική Γαλλική μηλόπιτα με κανέλα και γλυκάνισο - Απλή και πεντανόστιμη
ΓΛΥΚΕΣ 01.07.2020 10:58
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Απλή και πεντανόστιμη συνταγή για όλες τις ώρες της ημέρας! Αυτή είναι η αυθεντική παραδοσιακή Γαλλική μηλόπιτα με κανέλα και γλυκάνισο!

Θα ξετρελαθούν όλοι στην οικογένεια στο υπογράφουμε!

Υλικά

Για τα μήλα

  • 200 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 45 γρ. βούτυρο
  • 6 – 8 μεσαία κόκκινα μήλα
  • 1 στικ κανέλας
  • 3 τμχ αστεροειδή γλυκάνισο

Για τη βάση της μηλόπιτας

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΠΙΤΑΣ

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το παγωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι και με τις άκρες των δακτύλων μας τα αναμειγνύουμε.
  • Μόλις το μείγμα έχει ενσωματωθεί και δημιουργήσει κόκκους, προσθέτουμε τα δύο αυγά και τα ενσωματώνουμε και αυτά στο μείγμα.
  • Σχηματίζουνε μία μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (6-8) και το αφήνουμε στην εστία για 2 – 3 λεπτά ώστε να κάψει αρκετά.
  • Προσθέτουμε στο κέντρο του τηγανιού μια πολύ μικρή ποσότητα της ζάχαρης και την αφήνουμε να λιώσει. Συνεχίζουμε πασπαλίζοντας λίγο περισσότερη ποσότητα ζάχαρης και αν δούμε ότι λιώνει πάρα πολύ γρήγορα αποσύρουμε από την εστία προσωρινά. (Με αυτό τον τρόπο ρίχνουμε την θερμοκρασία και η ζάχαρη δεν μπορεί να καεί). Προσθέτουμε όλη τη ποσότητα της ζάχαρης και χωρίς να ανακατέψουμε με κάποιο κουτάλι η σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, απλά περιστρέφοντας το τηγάνι, λιώνουμε τη ζάχαρη.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις αυτό λιώσει και ομογενοποιηθεί με τη ζάχαρη προσθέτουμε τα μήλα, την κανέλα και τον γλυκάνισο. Χαμηλώνουν τη θερμοκρασία σε μέτρια και μαγειρεύουμε τα μήλα για περίπου 20 λεπτά γυρίζοντάς τα στα μισά του χρόνου από την άλλη πλευρά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170-180 βαθμούς στον αέρα.
  • Αφαιρούμε από την εστία τα μήλα και τα στρώνουμε κυκλικά στο κάτω μέρος ενός στρογγυλού ταψιού ή πυρέξ. Περιχύνουμε από πάνω το σιρόπι που έχει περισσέψει στο τηγάνι και αποσύρουμε την κανέλα και τον γλυκάνισο.
  • Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη στο μέγεθος του σκεύους που έχουμε βάλει τα μήλα. Τοποθετούμε τη ζύμη πάνω από τα μήλα και εμένα πιρούνι σπρώχνουμε τα άκρα της ζύμης προς τα μέσα.
  • Ψήνουμαι για 30 – 35 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
    Αφαιρούμε από το φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Την αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε μια μεγάλη πιατέλα κι απολαμβάνουμε.

Συνόδευσε με αυτό το σπιτικό παγωτό και θα την απογειώσεις!

Γαλλική Μηλόπιτα με κανέλα και λίγο καστανή ζάχαρη - "Λιώνει" στο στόμα

συνταγές για αυθεντική γαλλική μηλόπιτα με γλυκάνισο

Μια μοναδική συνταγή θα σας παρουσιάσουμε σήμερα στο Youweekly.gr! Μηλόπιτα αλλά... γαλλικά με κανέλα και λίγο καστανή ζάχαρη. Αυτή θα λιώνει στο στόμα κι εσείς θα "λιώνετε" γι αυτήν.

Έχει και βελούδινη κρέμα! Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά υλικά και βήματα για την εκτέλεσή της.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 πακέτο φύλλο ζαχαροπλαστικής (σφολιάτα)
  • 4 έως 6 μήλα
  • 4 αυγά μέσου μεγέθους
  • 3 – 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα (βερίκοκο)
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 80g αλεύρι
  • 60g ζάχαρης
  • 50g λιωμένο βούτυρο
  • καστανή ζάχαρη με κανέλα
  • παγωτό βανίλιας – προαιρετικό
  • σάλτσα καραμέλας – προαιρετική

Εκτέλεση

  • Καλύψτε ένα ορθογώνιο ταψί πίτας (σαν της φωτό) με τη ζύμη και κόψτε το πλεόνασμα της ζύμης.
  • Απλώστε την μαρμελάδα βερίκοκου.
  • Ξεφλουδίστε τα μήλα και κόψτε στη μέση. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το στέλεχος και τον πυρήνα από κάθε μήλο.
  • Κόψτε σε λεπτές φέτες τα μήλα και στη συνέχεια βάλτε στο ταψί στο αρχικό σχήμα του μήλου.
  • Χρησιμοποιώντας ένα χτυπητήρι, συνδυάστε τα αυγά, την κρέμα το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο.
  • Βάζετε το μίγμα στο ταψί ανάμεσα στα μήλα και πασπαλίζετε τα μήλα με καστανή ζάχαρη
    που αναμιγνύεται με λίγο κανέλα.
  • Ψήνετε για 35 λεπτά στους 170 ° C – για να πάρει ένα χρυσοκαφέ χρώμα!
  • Διακοσμήστε την πίτα μήλου με παγωτό βανίλιας ή με σάλτσα καραμέλας.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Η πιο νόστιμη μηλόπιτα της τεμπέλας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Έτοιμη σε 10 λεπτά

Σπέσιαλ μηλόπιτα με κανελοζάχαρη και σιρόπι καραμέλας - Θα εξαφανιστεί σε δευτερόλεπτα

Share