Απίστευτο κέικ μπανάνας με βρώμη και κανέλα - Βάζεις πάνω παγωτό και γίνεται κόλαση

Πειρασμός χωρίς τύψεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Απίστευτο κέικ μπανάνας με βρώμη και κανέλα - Βάζεις πάνω παγωτό και γίνεται κόλαση

Αυτή η συνταγή είναι πραγματική κόλαση! Φτιάξε αυτό το κέικ μπανάνας με βρώμη και κανέλα και θα πέσουν όλοι επάνω του να το φάνε! Αν βάλεις, δε, και παγωτό θα γίνει ακόμα πιο γευστικό.

Το καλοκαίρι είναι εδώ και είμαστε σίγουροι πως κάνεις αμάν και πως για να καταφέρεις να κρατηθείς μακριά από πειρασμούς. Αυτό το κέικ θα σε βγάλει από την "κόλαση" που ζεις αφού έχει ελάχιστες θερμίδες.

Υλικά για το μείγμα βρώμης:

  • 100gr Βούτυρο ανάλατο
  • 180gr Κρέμα γάλακτος 35%
  • 185gr Στέβια (isostevia)
  • 300gr Αυγά
  • 290gr Αλεύρι
  • 100gr Κούακερ
  • 1gr Κανέλα
  • 0,5gr βανιλίνη
  • 11gr Μπέικιν πάουντερ
  • 25gr Ηλιέλαιο
  • 37gr Κονιάκ
  • 1gr Αλάτι
  • 125gr Σταγόνες σοκολάτας

Υλικά για τις μπανάνες:

  • 3τμχ Μπανάνες
  • 12,5gr Ζωική κρέμα γάλακτος
  • 8gr Stevia

Εκτέλεση

Για τις μπανάνες:

  • Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες. Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι την στέβια σιγά σιγά και την και αφού λιώσει σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος. Μόλις φουσκώσει ρίχνουμε και τις μπανάνες και τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Για το μείγμα κέικ:

  • Βάζουμε στο κάδο του μίξερ την στέβια και το βούτυρο χτυπάμε με φτερό στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά σιγά σιγά και χτυπάμε με φτερό μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε μέσα και την κρέμα, το ηλιέλαιο και το κονιάκ.
  • Μόλις ανακατευτούν, ρίχνουμε αμέσως μετά το αλεύρι με το baking powder,το κούακερ, την κανέλα, την βανιλίνη και το αλάτι. Τέλος ρίχνουμε και τις μπανάνες και τις σταγόνες σοκολάτας. Χτυπάμε καλά και γεμίζουμε την κάθε φόρμα με 600gr από το μείγμα μας. (2 τμχ). Από επάνω ρίχνουμε κουάκερ.

Φούρνος

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 40 με 45 λεπτά.

Κι αν θες για σνακ μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτά τα υπέροχα μπισκότα βρώμης με κουβερτούρα της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Κέικ μπανάνας με γιαούρτι και κακάο - Τοπ συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

κέικ μπανάνας με βρώμη

Μια από τις τοπ συνταγές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι αυτό το κέικ με μπανάνα, γιαούρτι και κακάο! Είναι αφράτο, μυρωδάτο και υπέροχο!

Αν ψάχνετε έναν τρόπο να αξιοποιήσετε τις μπανάνες που έχουν ξεμείνει στην φρουτιέρα σας, σας βρήκαμε τον καλύτερο!

Υλικά Συνταγής

  • 1 ½ φλ. σπορέλαιο
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. γάλα φρέσκο
  • 1/2 κεσές γιαούρτι
  • 4 μπανάνες ώριμες (μέτριες σε μέγεθος και πολτοποιημένες)
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ κ.γλ σόδα μαγειρικής
  • 1 βανίλια
  • 1 ½ φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλ. κουβερτούρα σε σταγόνες
  • έξτρα αλεύρι + βούτυρο για τη φόρμα

Για τη σάλτσα σοκολάτας

  • 2 κ.σ γεμάτες βούτυρο
  • 1/3 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1/3 φλ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  • Για το κέικ μπανάνα με σοκολάτα, όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη για 3΄- 4′ λεπτά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ώστε να τα πίνει κάθε φορά το μείγμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τον πουρέ από μπανάνες. Διαλύουμε τη σόδα στο γάλα και το προσθέτουμε.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε. Ρίχνουμε και τη βανίλια. Τέλος, με μία σπάτουλα ανακατεύουμε μέσα τα καρύδια και τη σοκολάτα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μεγάλη φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε το κέικ μπανάνα για περίπου 1 ώρα στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.
  • Το κέικ είναι σωστά ψημένο όταν μοσχοβολήσει το σπίτι και το κέικ ξεκολλάει από τα τοιχώματα, έχει επαναφορά όταν το πιέζουμε και έχει ροδίσει. Θα το διαπιστώσετε όταν μπήγοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του, αυτό βγει στεγνό.

Για τη σάλτσα σοκολάτας που θα καλύψουμε το κέικ μπανάνα

  • Κοσκινίζουμε την άχνη και το κακάο. Προσθέτουμε το αλάτι. Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το βούτυρο, και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε να λιώσουν (χωρίς να βράσουν). Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι να ομογενοποιηθούν. Θα μοιάζει με υγρή κρέμα σοκολάτας. Την αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά. Αλείφουμε γύρω γύρω το κέικ.