Μοναδικό και γρήγορο γλυκό ψυγείου από τον Γιώργο Τσούλη με ζελέ κεράσι και φρυγανιές

Δοκιμάστε το, είναι πολύ δροσιστικό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μοναδικό και γρήγορο γλυκό ψυγείου από τον Γιώργο Τσούλη με ζελέ κεράσι και φρυγανιές

Ο αγαπημένος Γιώργος Τσούλης μας προτείνει την πιο μοναδική καλοκαιρινή συνταγή! Φτιάξε αυτό το γρήγορο γλυκό ψυγείου με ζελέ κεράκι και φρυγανιές και θα πάθεις την πλάκα σου.

Είναι άκρως δροσιστικό και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Τα υλικά δεν είναι πολλά και τα βήματα παρασκευής του είναι αρκετά εύκολα.

ΥΛΙΚΑ

  • 70 γρ. φρυγανιές, σίκαλης
  • 100 ml γάλα
  • 50 ml ούζο

Υλικά για την κρέμα:

  • ½ lt γάλα, πλήρες
  • 150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 20 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 4 κρόκοι από μέτρια αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Υλικά για το ζελέ κεράσι:
  • 200 ml βραστό νερό
  • 200 ml κρύο νερό
  • 1 φακελάκι των 100 γρ. ζελέ κεράσι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Για την κρέμα: Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης (75 γρ.) σε ένα μεγάλο μαζί με το κορν φλάουρ, τους κρόκους αυγών και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να ασπρίσει το μείγμα. Έπειτα, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Κατόπιν, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, την αφήνουμε να ζεσταθεί και αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το γάλα, την υπόλοιπη ποσότητα ζάχαρης (75 γρ.), ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
  • Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το γάλα σε δόσεις μέσα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός.
  • Στη συνέχεια, στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το μείγμα, που φτιάξαμε νωρίτερα, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά (σε μέτρια) και το ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πήξει.
  • Όταν πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε μέσα το παγωμένο βούτυρο και το ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει.
  • Παράλληλα, σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα, το ούζο και βουτάμε μέσα μία-μία τις φρυγανιές προσεκτικά ώστε να μη μουλιάσουν πολύ και διαλυθούν.
  • Αφού βουτήξουμε τις φρυγανιές στο γάλα με το ούζο, τις απλώνουμε σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 27Χ20 εκ., μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του, την οποία έχουμε καλύψει πρώτα με μία μεμβράνη.
  • Τέλος, περιχύνουμε με μία κουτάλα την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές, καλύπτουμε με μεμβράνη προσέχοντας η μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα και μεταφέρουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
  • Για το ζελέ κεράσι: Σε ένα δοσομετρικό δοχείο αδειάζουμε το βραστό νερό, τη σκόνη ζελέ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, ώστε να διαλυθεί η σκόνη κι έπειτα, προσθέτουμε το κρύο νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ετοιμαστεί το ζελέ.
  • Σύνθεση: Αποσύρουμε το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη, περιχύνουμε με το ζελέ και το μεταφέρουμε ξανά στο ψυγείο για 5 ώρες, ώστε να σφίξει το ζελέ.
  • Όταν σφίξει, αφαιρούμε το γλυκό από το ψυγείο, το ξεφορμάρουμε προσεκτικά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Κι αν θες κάτι πιο σοκολατοειδή δοκίμασε αυτό με το εύκολο γλυκό ψυγείου με το σιρόπι σοκολάτας και τα μπισκότα! Έτοιμο σε 10 λεπτά

Γρήγορο και δροσερό γλυκό ψυγείου με φρυγανιές - Τριώροφος γευστικός οργασμός

Γιώργος Τσούλης συνταγές για γλυκό ψυγείου

Αυτό ίσως είναι το πιο υπέροχο, γρήγορο και δροσερό γλυκό ψυγείου που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει "γευστικό οργασμό" και... είναι και διαιτητικό αφού έχει φρυγανιές μέσα.

Ελαφρύ και αφράτο! Παρακάτω θα βρεις την συνταγή!

Υλικά :

  • 13-14 μικρές , σιταρένιες φρυγανίες

Για το σιρόπι :

  • 2 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 2 δόσεις κρέμα ζαχαροπλαστικής . (1 lt γάλα) . Διαβάστε την συνταγή στο :
  • 1 κουτί σκόνη με γεύση βανίλια για σαντιγύ στιγμής (τύπου Garni)
  • 200 ml. κρύο γάλα για την παρασκευή του

Για το γαρνίρισμα :

  • 1 χούφτα καρύδια , φουντούκια και αμύγδαλα
  • 2-3 πισκότα τύπου πτι-μπερ
  • Λίγο καβουρδισμένο σουσάμι
  • 1 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
  • Λίγη κανέλα

Εκτέλεση :

  • Στρώνουμε τις φρυγανιές σε ταψάκι ή πυρέξ ή άλλο σκεύος (23×33) . Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια μικρή κατσαρόλα για 3-4 λεπτά , σε μέτρια φωτιά με προσοχή γιατί φουσκώνει.
  • Σιροπιάζουμε τις φρυγανιές σιγά-σιγά με όλο το σιρόπι και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τη βασική συνταγή και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές . Στη συνέχεια χτυπάμε τη σκόνη βανίλιας με το κρύο γάλα σε αφράτη , αέρινη σαντυγή.
  • Όταν η κρέμα ζαχαροπλαστικής έχει κρυώσει τελείως απλώνουμε από πάνω τη σαντυγή και λιαίνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα . Ετοιμάζουμε τότε την κρούστα χτυπώντας όλα τα υλικά για το γαρνίρισμα στο μπλέντερ τόσο ώστε να μη γίνουν σκόνη αλλά να είναι χοντροτριμμένα.
  • Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού ομοιόμορφα και το τοποθετούμε για λίγες ώρες στο ψυγείο.Όταν έχει παγώσει , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!