Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Έτοιμο σε 10': Καλοκαιρινό κέικ με βερίκοκα και σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Λιώνει στο στόμα

Έτοιμο σε 10': Καλοκαιρινό κέικ με βερίκοκα και σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
ΓΛΥΚΕΣ 13.07.2020 12:37
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Αυτό το κέικ από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι πανεύκολο αφού γίνεται μέσα σε 10' και άκρως καλοκαιρινό! Έχει μέσα βερίκοκα και σοκολάτα.

Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και σίγουρα θα σου ζητάνε την συνταγή.

Υλικά Συνταγής

Για το κέικ

  • 80 γραμ. κουβερτούρα
  • 80 γραμ. βούτυρο
  • 100 γραμ ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 80 γραμ. αλεύρι
  • 120 γραμ. μαρμελάδα βερίκοκο

Για το σιρόπι

  • 40 γραμ. ζάχαρη
  • 40 γραμ. νερό
  • 2 κ.σ. λικέρ βερίκοκο

Για την επικάλυψη

  • 80 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 80 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ βούτυρο

Για τα βερίκοκα

  • 10 βερίκοκα
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. λικέρ βερίκοκο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε το κέικ με βερίκοκα, λιώνοντας σε μπεν μαρί το βούτυρο με τη σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μισή μαρμελάδα βερίκοκο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα. Απαλά ανακατεύουμε. Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια, να σχηματίσουν απαλές κορυφές. Ρίχνουμε 2 κουταλιές μαρέγκα και με κοφτές κινήσεις με κουτάλι αναδιπλώνουμε. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μακρόστενη φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα, για περίπου 35΄, να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του. Αφήνουμε να σταθεί για 15΄στη φόρμα και έπειτα ξεφορμάρουμε να κρυώσει.

Για το σιρόπι

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3΄. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το λικέρ βερίκοκο. Αφήνουμε να κρυώσει. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα με λίγες σταγόνες λικέρ να αραιώσει ελαφρά.

Για την επικάλυψη

Κόβουμε οριζόντια το κέικ στα δύο. Ποτίζουμε και τα δύο κομμάτια με σιρόπι με ένα πινέλο. Βάζουμε σε πιατέλα το ένα κομμάτι κέικ. Αλείφουμε ολόγυρα με μαρμελάδα. Κάνουμε παχιά στρώση μαρμελάδας στην κορυφή. Καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι κέικ. Αλείφουμε ολόγυρα με μαρμελάδα.

Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα, το βούτυρο και την κρέμα. Μόλις λιώσουν, αποσύρουμε. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Περιχύνουμε το κέικ ολόγυρα. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με βερίκοκα.

Για τα βερίκοκα

Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 15΄. Να μη λιώσουν τα βερίκοκα, πρέπει να κρατήσουν το σχήμα τους και να πήξει ελαφρά το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Παγώνουμε.

Κι αν θες κάτι πιο αλμυρό, δοκίμασε αυτά τα burger από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Κέικ κόλαση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Με ολόκληρο πορτοκάλι και σοκολάτα

Κέικ με σοκολάτα από την Αργυρώ μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 120 γραμ. σπορέλαιο
  • 2 πορτοκάλια (βιολογικά – ακέρωτα)
  • 240 γραμ. χυμός πορτοκαλιού
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • κοσκινισμένο
  • 300 γραμ. ζάχαρη
  • 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • 200 γραμ. κουβερτούρα σε σταγόνες
  • λίγη λιωμένη κουβερτούρα για την επικάλυψη

Εκτέλεση

  • Για το υπέροχο, ζουμερό κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και σοκολάτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς C, στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μεγάλη φόρμα για κέικ.
  • Κόβουμε τα πορτοκάλια (αφού τα πλύνουμε) στη μέση και έπειτα κάθε μισό σε 4 κομμάτια. Με κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι αφαιρούμε τις άσπρες ίνες που ενώνουν τα φετάκια πορτοκαλιού. Αφαιρούμε και τις άκρες.
  • Τα βάζουμε στο μπλέντερ με το λάδι, το χυμό, τα αυγά και το αλάτι. Τα αλέθουμε για να γίνουν κρέμα.
  • Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και με κουτάλι ανακατεύουμε. Κάνουμε λακκούβα στα στερεά υλικά στη μέση και προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε απαλά, ίσα να ενωθούν (μην παραδουλεύετε το μείγμα για να έχετε αφράτο αποτέλεσμα).
  • Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας στο μείγμα για το κέικ πορτοκάλι.
  • Ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνουμε να ροδίσει για περίπου 1 ώρα. Ελέγχουμε αν ψήθηκε μπήγοντας μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Περιχύνουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα.
  • Διαβάστε οπωσδήποτε όλα τα μυστικά επιτυχίας για τέλεια κέικ, αλλά και όλα τα μυστικά για το σωστό ψήσιμο του κέικ, που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα πιο συχνά λάθη.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κιμαδόπιτα σουφλέ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Η κανέλα θα απογειώσει την γεύση

Η πιο γρήγορη μπουγάτσα με σφολιάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Βάλε μπόλικη κανέλα

Share