Μπισκοτογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα - Το φτιάχνουν οι γιαγιάδες στα μικρά παιδιά αλλά ξετρελαίνονται και οι μεγάλοι

Δοκίμασέ το, είναι τέλειο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μπισκοτογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα - Το φτιάχνουν οι γιαγιάδες στα μικρά παιδιά αλλά ξετρελαίνονται και οι μεγάλοι

Αυτό είναι το μπισκοτογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα που τρελαίνονται να φτιάχνουν οι γιαγιάδες στα μικρά παιδιά αλλά το τρώνε με μεγάλη απόλαυση και οι μεγαλύτεροι!

Είναι τόσο εύκολο και οικονομικό στην παρασκευή που άπαξ και μάθεις την συνταγή θα την κάνεις συνέχεια.

Υλικά

  • Μπισκότα Πτι μπερ
  • Βύσσινο γλυκο του κουταλιου ή κεράσι

Για την κρέμα

  • Πέντε ποτήρια νερό
  • Επτά κουταλιές ζαχαρούχο γάλα
  • Πέντε κουταλιές κάσταρντ*
  • Μία βανίλια

*Το Custard/ Κάσταρντ είναι ασικό μείγμα που αποτελείται από γάλα, αυγά, ζάχαρη και άρωμα βανίλιας, και αποτελεί τη βάση για την παρασκευή άλλων κρεμών ζαχαροπλαστικής, όπως πατισερί ή ανγκλέζ.

Εκτέλεση συνταγής

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε κατσαρόλα πάνω σε φωτιά, στην αρχή δυνατή και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
  • Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς προσέχοντας να μην κολλήσει.
  • Όταν πήξει την τραβάμε στην άκρη.
  • Σε ένα πυρίμαχο ταψάκι 20Χ20 τοποθετούμε μια στρώση μπισκότα και πάνω από τα μπισκότα ένα μέρος από το γλυκο κουταλιου.
  • Ρίχνουμε τη μισή κρέμα, μια στρώση ακόμα μπισκότα, την υπόλοιπη κρέμα και πάνω στην κρέμα το υπόλοιπο γλυκό του κουταλιού.
  • Κάνουμε σχέδια με μια οδοντογλυφίδα και στα κενά ρίχνουμε λίγο μπισκότο τριμμένο η αν θέλετε κανέλα.
  • Τοποθετούμε το πυρίμαχο ταψάκι στο ψυγείο αφού κρυώσει η κρέμα.
  • Μπορούμε να κάνουμε αυτή τη διαδικασία σε ποτήρια η σε ατομικά μπολάκια.

Αξίζει να δοκιμάσεις κι αυτό το καλοκαιρινό κέικ με βερίκοκα και σοκολάτα, από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Φτιάξε το πιο κολασμένο γλυκό ψυγείου με ούτε 5 ευρώ - Το ζαχαρούχο γάλο το πάει σε άλλο επίπεδο

καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου

Θα μείνεις πάνω στο πιάτο αν φτιάξεις αυτό το κολασμένο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα! Είναι όσο δροσερό πρέπει και δεν θα δώσεις περισσότερο από 5 ευρώ!

Αυτή η συνταγή είναι εγγύηση για τα καλοκαιρινά βράδια μετά την παραλία!

Υλικά

  • 1500 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 130 γρ. κορν φλάουρ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 2 βανίλιες
  • 2 πακέτα μπισκότα Digestive ( vegan)
  • λίγο γάλα αμυγδάλου
  • 500 - 600 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση Συνταγής

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 1.300 γρ από το γάλα αμυγδάλου, μαζί με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  • Αναμιγνύουμε το υπόλοιπο γάλα αμυγδάλου με το κορν φλάουρ και μόλις ζεσταθεί το γάλα που έχουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το κορν φλάουρ.
  • Αφήνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση, μέχρι να βγάλει φουσκάλες από πάνω και προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού και λίγο χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε συχνά για να μην πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Μόλις βράσει και πήξει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα πυρέξ 32x25 εκ. περίπου τοποθετούμε μια στρώση από μπισκότα, τα οποία τα βουτάμε για λίγο στο γάλα.
  • Ρίχνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα μπισκότα με προσοχή και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Επαναλαμβάνουμε με μια στρώση μπισκότα που τα βουτάμε στο γάλα και τα οποία καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
  • Καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην κρέμα και αφήνουμε το γλυκό να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για να κυρώσει καλά.
  • Πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε τη μαρμελάδα μας με ένα κουτάλι και αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο χυμό λεμονιού. Την απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια του γλυκού με προσοχή.
  • Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.