Με ούτε 6 ευρώ θα φτιάξεις αυτό το δροσερό και πεντανόστιμο μπισκοτογλυκό

Δοκίμασέ το και... θα ξεχάσεις και το όνομά σου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Με ούτε 6 ευρώ θα φτιάξεις αυτό το δροσερό και πεντανόστιμο μπισκοτογλυκό

Αυτό το μπισκοτογλυκό θα γίνει η νούμερα 1 συνταγή σου για φέτος το καλοκαίρι! Δεν θέλει ούτε 6 ευρώ για να πάρεις τα υλικά και είναι πεντανόστιμο!

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (225γρ.)
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες + 300 ml επιπλέον για τα μπισκότα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού (σοκολατένιο άλειμμα τύπου μερέντα ή νουτέλα)
  • 4 αυγά
  • άχνη ζάχαρη και κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το 1 λίτρο γάλα σε μια κατσαρόλα. Παράλληλα, βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη. Λίγο πριν βράσει το γάλα, το αποσύρουμε και ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα που κοχλάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε καλά μέχρι όλη η κρέμα να γίνει σοκολατένια. Βάζουμε τα 300 γρ. γάλα σε ένα μπολ.

Τοποθετούμε ένα τετράγωνο τσέρκι διαστάσεων 20×20 εκ. πάνω σε μια επίπεδη πιατέλα ή χρησιμοποιούμε ένα ταψάκι αντίστοιχων διαστάσεων, που έχουμε πρώτα καλύψει με μεμβράνη. Βουτάμε τα πτι μπερ ένα-ένα στο γάλα και τα στρώνουμε μέσα στο τσέρκι ή το ταψάκι, έτσι ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο. Με μια κουτάλα ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα, η οποία θα είναι ακόμα χλιαρή. Την απλώνουμε και από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση από πτι μπερ, που έχουμε βουτήξει σε γάλα. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να σφίξει η κρέμα. Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο και σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Κι αν έχεις όρεξη για σοκολάτα φτιάξε αυτή την σοκολατόπιτα σε μόλις 5 λεπτά

Φτιάξε το πιο κολασμένο γλυκό ψυγείου με ούτε 5 ευρώ - Το ζαχαρούχο γάλο το πάει σε άλλο επίπεδο

γλυκά ψυγείου με λίγα λεφτά

Θα μείνεις πάνω στο πιάτο αν φτιάξεις αυτό το κολασμένο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα! Είναι όσο δροσερό πρέπει και δεν θα δώσεις περισσότερο από 5 ευρώ!

Αυτή η συνταγή είναι εγγύηση για τα καλοκαιρινά βράδια μετά την παραλία!

Υλικά

  • 1500 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 130 γρ. κορν φλάουρ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 2 βανίλιες
  • 2 πακέτα μπισκότα Digestive ( vegan)
  • λίγο γάλα αμυγδάλου
  • 500 - 600 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση Συνταγής

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 1.300 γρ από το γάλα αμυγδάλου, μαζί με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  • Αναμιγνύουμε το υπόλοιπο γάλα αμυγδάλου με το κορν φλάουρ και μόλις ζεσταθεί το γάλα που έχουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το κορν φλάουρ.
  • Αφήνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση, μέχρι να βγάλει φουσκάλες από πάνω και προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού και λίγο χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε συχνά για να μην πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Μόλις βράσει και πήξει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα πυρέξ 32x25 εκ. περίπου τοποθετούμε μια στρώση από μπισκότα, τα οποία τα βουτάμε για λίγο στο γάλα.
  • Ρίχνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα μπισκότα με προσοχή και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Επαναλαμβάνουμε με μια στρώση μπισκότα που τα βουτάμε στο γάλα και τα οποία καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
  • Καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην κρέμα και αφήνουμε το γλυκό να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για να κυρώσει καλά.
  • Πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε τη μαρμελάδα μας με ένα κουτάλι και αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο χυμό λεμονιού. Την απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια του γλυκού με προσοχή.
  • Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.