Η μηλόπιτα της "κόλασης": Σαντιγί, κανέλα και ουίσκι - Έχει ξετρελαθεί το διαδίκτυο

Ότι πιο εύκολο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η μηλόπιτα της

Αυτή η συνταγή για πανεύκολη μηλόπιτα έχει ξετρελάνει το διαδίκτυο! Ανακατεύεις σαντιγί με ουίσκι και κανέλα κι έχεις τον πιο τέλειο συνδυασμό!

Θα σου πάρει ελάχιστα λεπτά για να φτιάξεις την πιο γευστική καλοκαιρινή συνταγή.

Υλικά

  • Μια συσκευασία κατεψυγμένη ζύμη κουρού
  • Για τη γέμιση
  • 12 μήλα γκόλντεν (περ. 2,5 κιλά), καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 1 ½ κ.σ. κανέλα
  • 1/2- 3/4 φλ. κορνφλάουρ

Για την κρέμα με ουΐσκι :

  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
  • 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • ½ φλ. ιρλανδέζικο ουΐσκι

Εκτέλεση

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες –περιέχει συνήθως δύο φύλλα.
Φτιάχνουμε την κρέμα: χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα και στο τέλος προσθέτουμε το ουΐσκι. Αφήνουμε στο ψυγείο.

Καθαρίζουμε τα μήλα, βγάζουμε τον σκληρό πυρήνα με το ειδικό εργαλείο και τα κόβουμε σε κάθετες φέτες. Τα βάζουμε σε λεκάνη και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το κορνφλάουρ, τον χυμό λεμονιού και την κανέλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ρηχό ταψί πλευράς περίπου 30 εκ. και το τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.

Απλώνουμε τα φύλλα να καλύψουν τον πάτο και λίγο προς τις πλευρές του ταψιού (να σχηματισθεί μια θήκη). Αραδιάζουμε μέσα τα μήλα σε ομοιόμορφες στρώσεις και ραντίζουμε με ό,τι απέμεινε στο μπολ. Ψήνουμε τη μηλόπιτα για 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να πάρει χρυσαφί χρώμα η κρούστα. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως. Απλώνουμε επάνω την κρέμα και σερβίρουμε κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λευκά αμύγδαλα φιλεταρισμένα και καβουρδισμένα.

Αν τρελαίνεσαι κι εσύ για μηλόπιτες γενικά δες αυτή την συνταγή που είναι ακόμα πιο εύκολη!

Μηλόπιτα ψυγείου με μπόλικη κανέλα, χωρίς ψήσιμο - Με 7 μόνο υλικά

συνταγή για μηλόπιτα

Ήρθαν ακάλεστοι στο σπίτι φίλοι και θέλεις να τους βγάλεις ένα γλυκό να φάνε; Φτιάξε αυτή την πανεύκολη μηλόπιτα με μπόλικη κανέλα χωρίς ψήσιμο και "καθάρισες"! Έχει μόνο 7 υλικά που σίγουρα θα τα έχεις στην κουζίνα σου και θα χρειαστεί να την βάλεις μόνο λίγο στο ψυγείο να παγώσει και... έτοιμη!

Είναι το γλυκό της "σωτηρίας"! Το φτιάχνω κάθε φορά που με πιάνουν οι λιγούρες μου και θα κολλήσεις κι εσύ μαζί του σίγουρα!

ΥΛΙΚΑ:

  • 120 γρ. Μαλακό τυρί κρέμα
  • 4 κουταλιές της σούπας σιρόπι καραμέλας, χωρίστε σε δύο μέρη.
  • 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 5 δεσμίδες κρακεράκια σε ψίχουλα
  • 1 μεγάλο ή δύο μικρά γλυκά τραγανά μήλα, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 120 γρ. Κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπήστε το τυρί κρέμα με το μισό σιρόπι καραμέλας μέχρι να γίνει λείο και χωρίς σβώλους. Αφήστε το στην άκρη.
  • Ανακατέψτε τα ψίχουλα από τα κρακεράκια με το λιωμένο βούτυρο και απλώστε το μισό από αυτό στο κάτω μέρος από ένα μέτριο ταψί. Πιέστε προς τα κάτω για να σχηματιστεί μια κρούστα.
  • Απλώστε πάνω από τη κρούστα ένα στρώμα με τις φέτες των μήλων, προσέχοντας να μην επικαλύπτονται. Απλώστε το μισό από το μείγμα της κρέμας τυριού πάνω από τα μήλα και περιχύστε την υπόλοιπη καραμέλα από πάνω.
  • Προσθέστε άλλη μια στρώση με κρακεράκια, μήλα, και το μείγμα τυρί κρέμα. Απλώστε την κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής και πασπαλήστε την κανέλα. Βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 45 λεπτά
  • Σερβίρετε κρύο με επιπλέον σιρόπι καραμέλας.