Θεϊκή και γρήγορη μπουγάτσα με κανέλα και 6 - μόνο - υλικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Λιώνει στο στόμα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θεϊκή και γρήγορη μπουγάτσα με κανέλα και 6 - μόνο - υλικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αυτή η συνταγή μπουγάτσα από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαμπαρίγου είναι κόλαση! Έχει μόνο 6 υλικά και είναι πολύ γρήγορη στην παρασκευή. Θα μυρίσει όλο το σπίτι κανέλα.

Η φανταστική µπουγάτσα της τεμπέλας γίνεται γρήγορα και τρώγεται στο άψε σβήσε! Αµέσως µόλις βγει από το φούρνο, πασπαλισµένη µε άχνη και κανέλα.

Υλικά Συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 250 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 6 αυγά
  • 400 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Για τη γρήγορη μπουγάτσα, ανοίγουµε πρώτα τη συσκευασία του φύλλου. Πιάνουµε ένα ένα φύλλο και το σουρώνουµε-βεντάλια. Το βάζουµε σε ταψί, το ένα πλάι στο άλλο. Το περιχύνουµε µε το λιωµένο βούτυρο. Ψήνουµε τα φύλλα στους 200οC για 15΄-20΄ να ροδίσουν καλά.
  • Σε ένα µπολ χτυπάµε µε σύρµα τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τη µαύρη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι. Περιχύνουµε το ψηµένο φύλλο στο ταψί. Ξαναβάζουµε στο φούρνο και ψήνουµε για περίπου 25΄ µέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέµα και να ροδίσει ελαφρά.
  • Μόλις τη βγάλουµε από το φούρνο πασπαλίζουµε µε ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Κι αν γενικά τρελαίνεσαι για σφολιάτες δοκίμασε αυτά τα μηλοπιτάκια με σταφίδα πάλι από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Η πιο γρήγορη μπουγάτσα με σφολιάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Βάλε μπόλικη κανέλα

Υλικά Συνταγής

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 200 γραμ. βούτυρο γάλακτος (λιωμένο και κρύο)
  • άχνη ζάχαρη ή κρυσταλική
  • κανέλα
  • λιωμένη σοκολάτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Για να γίνει τέλεια και τραγανή αυτή η εύκολη μπουγάτσα με σφολιάτα, το φύλλο σφολιάτας πρέπει να είναι κρύο ώστε να δουλεύεται σωστά.
  • Ανοίγουμε τη σφολιάτα. Παίρνουμε το 1 φύλλο, αλείφουμε παντού σε όλη την επιφάνειά του με λιωμένο, κρύο βούτυρο. Αρχίζουμε και τυλίγουμε (κατά μήκος της μικρής πλευράς) σε σφιχτό ρολό. Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε με το βούτυρο. Ακουμπάμε το έτοιμο ρολό σφολιάτας, πάνω στο δεύτερο φύλλο και συνεχίζουμε το τύλιγμα του ρολού, ώστε να μεγαλώσει το πάχος του.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη για 15-20′ ώστε να παγώσει καλά και να σφίξει. Το βγάζουμε σφιχτό και κρύο πάνω στον πάγκο. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες 1-2 εκατ. περίπου.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.
  • Πιάνουμε 1-1 φέτα σπιράλ στην παλάμη μας. Πιέζουμε με τον αντίχειρα το κέντρο ώστε να δημιουργήσουμε σχήμα σαν χωνί. Ταυτόχρονα ανοίγουν όλες οι διπλές της σφολιάτας. Ελαφρά πιέζουμε το χωνί σφολιάτας στη μέση ώστε να σχηματιστεί τρίγωνο από σπιράλ ζύμης. Ακουμπάμε στη λαμαρίνα. Όμοια φτιάχνουμε τα υπόλοιπα. Αλείφουμε με όσο βούτυρο περίσσεψε την επιφάνειά τους.
  • Ψήνουμε για 10′ στους 200 βαθμούς C, χαμηλώνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ επιπλέον, μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα και να φουσκώσουν-ανοίξουν οι στρώσεις σφολιάτας.
  • Πασπαλίζουμε κανελοζάχαρη ή περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα. Απολαύστε τες ζεστές.