Γρήγορα μηλοπιτάκια με βρώμη και σταφίδες - Με λίγες θερμίδες

Είναι μούρλια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γρήγορα μηλοπιτάκια με βρώμη και σταφίδες - Με λίγες θερμίδες

Αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας για φέτος το καλοκαίρι! Είναι γνωστό πως για όσους δεν λατρεύουν την σοκολάτα τα μηλοπιτάκια για γλυκό είναι μονόδρομος! Η παρακάτω συνταγή έχει λίγες θερμίδες και είναι πολύ γρήγορη. Περιέχει βρώμη και σταφίδες.

Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 μήλο κόκκινο μεγάλο
  • 4 κ.σ. Στέβια
  • 1 κ.σ. Κονιάκ
  • 2 κ.σ. Πίτουρο βρώμης (κοφτές)
  • Καρύδια χοντροκομμένο (προαιρετικά)
  • Σταφίδες ξανθιές
  • Κανέλα τριμμένη
  • Γαρύφαλλο τριμμένο
  • ελάχιστο Μοσχοκάρυδο
  • Ελάχιστο αλάτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Ξεπαγώνουμε απο την προηγούμενη το φύλλο. Βάζουμε στο μούλτι και αλέθουμε σκόνη την βρώμη
  • Ξετυλίγεται απο την συσκευασία και πασπαλίζετε τις 2 κουταλιές της στέβια σε ολο το μήκος του φύλλου.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ενα μπολάκι μικρά κομματάκια το μήλο μας, προσθέτουμε τις 2 κ.σ. Στέβια, την σκόνη βρώμης, τις σταφίδες, το κονιάκ, το κανελλογαρύφαλλο με το ελάχιστο μοσχοκάρυδο & αλάτι τα χοντροκομμένο καρύδια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  • Στην συνέχεια απλώνουμε το μίγμα του μήλου στο φύλλο και τυλίγουμε ρόλο πατώντας το φύλλο έτσι ώστε να κάτσει η γέμιση μέσα στο φύλλο όταν θα το κόβουμε.
  • Αφου το διπλώσετε βρέχουμε λίγο την άκρη κατά μήκος να κολλήσει το φύλλο και το διπλώνουμε με την μεμβράνη του. Αφήνουμε στον καταψύκτη για 1 ώρα έτσι ώστε να σφίξει και κόβετε πιο όμορφα ροδέλα.
  • Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC με αντιστάσεις ή160ºC με αέρα και ψήνουμε μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε. Βγάζουμε τα μηλοπιτάκια μας, πασπαλίζουμε με λίγη στέβια και είναι έτοιμα!!!

Δείτε επίσης εδώ κι αυτό το γλυκό ψυγείου με τα λίγα υλικά! Είναι τοπ για το καλοκαίρι

Είναι μούρλια τα μηλοπιτάκια του 5' με σφολιάτα και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Συνταγές για μηλοπιτάκια

Θέλετε μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για μηλόπιτα; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου την έχει και είναι πραγματικά μούρλια. Φτιάξε κι εσύ τα τέλεια μηλοπιτάκια με κανέλα και σφολιάτα.

Η συνταγή είναι από το argiro.gr και παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τα υλικά και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να την φτιάξετε μόνοι στο σπίτι!

Υλικά Συνταγής

  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 3 μήλα Ζαγοράς
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι
  • 3 κ.σ. καστανή ή μαύρη ζαχαρη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γλ κορν φλάουρ ή αλεύρι
  • 1 αυγό χτυπημένο

Δοκίμασε, επίσης, κι αυτό το δροσιστικό γλυκό ψυγείου και θα μας θυμηθείς!

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα μηλοπιτάκια με σφολιάτα, καθαρίζοντας πρώτα τα μήλα. Κόβουμε σε πολύ μικρά καρέ και τα βάζουμε σε μπολ. Τα ραντίζουμε με χυμό λεμόνι για να μην οξειδωθούν και μαυρίσουν. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο, θα ψήσουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς C.
  • Ανοίγουμε τη σφολιάτα. Κόβουμε κάθε φύλλο κατά μήκος της μακριάς πλευράς στη μέση και έπειτα κόβουμε κάθετα στα 3. Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο φύλλο. Σχηματίζουμε δηλαδή 6 τετράγωνα κομμάτια από κάθε φύλλο σφολιάτας.
  • Στο δεύτερο φύλλο, με κοφτερό μαχαίρι ή ροδάκι ζύμης χαράζουμε 2-3 χαρακιές στο κέντρο κάθε κομματιού. Αυτά θα είναι τα καπάκια της μηλόπιτας και πρέπει να αναπνέει κατά το ψήσιμο και να βγαίνουν οι υδρατμοί.
  • Ισομοιράζουμε τη γέμιση, αφήνοντας κενό γύρω γύρω. Αλείφουμε το κενό γύρω γύρω με αυγό.
  • Κολλάμε τα υπόλοιπα φύλλα και κλείνουμε τα μηλοπιτάκια. Τσιμπάμε τις άκρες να κολλήσουν.
  • Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά να ροδίσουν καλά. Αχνίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.