Το πολίτικο γλυκό ψυγείου με κρέμα και κανέλα «λιώνει» στο στόμα

Θα σας «κολάσει»!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Το πολίτικο γλυκό ψυγείου με κρέμα και κανέλα «λιώνει» στο στόμα

Αυτό το πεντανόστιμο πολίτικο γλυκό ψυγείου που βρήκαμε, έχει μέσα κρέμα και άφθονη κανέλα! Με μία μόνο μπουκιά «λιώνει» στο στόμα και μπορεί να σας κάνει να παραμιλάτε από την υπέροχη γεύση του! Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

Είναι άλλωστε μία συνταγή απλή, που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας και να εντυπωσιάσετε την οικογένειά σας με τις μαγειρικές σας ικανότητες.

Ρίξτε και μια ματιά στην απίστευτη συνταγή για το γλυκό ψυγείου με γάλα χωρίς λιπαρά.

Πάμε να δούμε την συνταγή για το γλυκό ψυγείου με κανέλα και κρέμα

Yλικά:

Για το παντεσπάνι:

  • 4 αυγά
  • 240 γρ. κοκ. φαρίνα
  • 1 κ.γλ. μπέικιν
  • 340 γρ. ζάχαρη
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 2 βανίλιες

Για το σιρόπι:

  • 300 ml. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • Για την κρέμα:
  • 1 λίτρο γάλα (1,5 % λιπαρά)
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

  • Ετοιμάζουμε πρώτα το παντεσπάνι. Χτυπάμε στο μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη , σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά! Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Εδώ σταματάμε το μίξερ , προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύουμε απαλά με σπάτουλα. Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψάκι 35×25 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 25-30 λεπτά. . (κάνουμε το τέστ της οδοντογλυφίδας για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί καλά.)
  • Στη συνέχεια βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 2-3 λεπτά. Περιμένουμε να κρυώσει για ένα τεταρτάκι και με τη βοήθεια πινέλου σιροπιάζουμε το παντεσπάνι μας!
  • Τέλος ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και ανάβουμε τη φωτιά. Φυλάμε μόνο μια κούπα απ’ το γάλα και εκεί διαλύουμε το κορν φλάουρ. Όταν κοντεύει να βράσει το γάλα με τη ζάχαρη , προσθέτουμε και το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε ζωηρά , μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Περιμένουμε δυο-τρία λεπτά να σταθεί και αδειάζουμε την κρέμα μας πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι. Όταν το γλυκό μας κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο.

Γρήγορο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μηδενικές θερμίδες

γλυκά ψυγείου με λίγες θερμίδες

Δεν μπορείς να σταματήσεις να υποκύπτεις σε πειρασμούς αλλά έχεις πάρει κιλάκια; Αυτό το γρήγορο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι είναι η σωτηρία σου καθώς έχει σχεδόν μηδενικές θερμίδες.

Το λέμε απλώς γιαουρτογλυκό και είναι το ελαφρύ γλυκό και γρήγορο! Αν το έχεις στο ψυγείο σου δεν θα σου λείψει η ζάχαρη και θα μείνεις μακριά από θερμίδες.

Ένα γρήγορο αλλά αναλυτικό βίντεο για το πώς θα φτιάξετε πανεύκολα και μέσα σε 5 λεπτά το πιο νόστιμο και ελαφρύ γλυκό που έχετε φάει!

Δείτε το ελληνικό βίντεο με την συνταγή από το greek vazaki: