Πολίτικη μπουγάτσα χωρίς κρέμα, με κανέλα και ζάχαρη - Παραδοσιακό γλυκό με 4 υλικά

Από τον Στέλιο Παρλιάρο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πολίτικη μπουγάτσα χωρίς κρέμα, με κανέλα και ζάχαρη - Παραδοσιακό γλυκό με 4 υλικά

Απαλλαγμένη από τον κόπο της κρέμας, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει το τέλειο πρωινό σας αυτή η μπουγάτσα με μπόλικη κανέλα και ζάχαρη! Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παρουσιάζει την παραδοσιακή πολίτικη συνταγή ενός γλυκού που θα σας ξετρελάνει.

Η συνταγή για πολίτικη μπουγάτσα χωρίς κρέμα

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας (περίπου 11-12 φύλλα)
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
  • ζάχαρη λευκή κρυσταλλική για το πασπάλισμα
  • κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°-170°C.
  • Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί διαμέτρου 22-24 εκ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αλουμινένιο ταψάκι μιας χρήσης ή ταψάκι πίτσας.
  • Βουτυρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας και τα βάζουμε στο ταψί το ένα πάνω στο άλλο, ελαφρώς τσαλακωμένα, ώστε να χωρούν ολόκληρα και να μην περισσεύουν οι άκρες τους.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο έως ότου ροδίσει καλά η επιφάνεια της μπουγάτσας (περίπου 40΄).
  • Την σερβίρουμε ζεστή, πασπαλίζοντας με αρκετή ζάχαρη και κανέλα.

(Φωτ. gastronomos.gr / Άλκης Καλούδης)

Κι αν θέλετε κάτι καλοκαιρινό και άκρως απολαυστικό σε αλμυρό, δοκιμάστε αυτή την συνταγή μακαρονόπιτας με γιαούρτι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Είναι πολύ γρήγορη

Θα σας «στείλει» το πολίτικο γλυκό ψυγείου με κανέλα και αμύγδαλο

Υλικά

  • 1 διπλό πακέτα φρυγανιές
  • κανέλα

για το σιρόπι

  • 1 1/2 κούπας ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπας νερό

για την κρέμα

  • 1 1/2 λίτρο γάλα
  • 1/2 κούπας κορν φλάουρ
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί με
  • 1/2 κούπας άχνη ζάχαρη
  • αμυγδαλάκι φιλέ καβουρντισμένο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα δύο υλικά μας, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα.Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε,μέχρι να πήξει.
  • Σε ένα ταψί,που να χωράει ακριβώς 1 πακέτο φρυγανιές, σε κάθε στρώση,βρέχουμε με το σιρόπι και τοποθετούμε τις φρυγανιές μας.
  • Πασπαλίζουμε με κανέλα,απλώνουμε πάνω από τις φρυγανιές τη μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά τη διαδικασία.
  • Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και να στερεοποιηθεί η κρέμα. Καλύπτουμε με τη σαντιγί, πασπαλίζουμε με το καβουρντισμένο αμυγδαλάκι και σερβίρουμε.

γλυκό ψυγείου κανέλα αμύγδαλο